Palm Treo Pro okostelefon hamarosan Európában

Milkovits Gábor, 2008. augusztus 21. 16:54

A Palm egy új Treo üzleti okostelefont tervez szeptembertől forgalomba hozni Európában, Treo Pro néven, hogy meghódítsa a mindeddig ilyen jellegű készülékkel nem rendelkező felhasználókat.

A Treo Pro a gyártó második WiFi-vel is ellátott okostelefonja a 800w után, Európában azonban az első lesz, a Vodafone és a brit O2 kínálatában. A Windows Mobile 6.1 rendszerű készülék Amerikában is kapható lesz, ott azonban, legalábbis egyelőre, a gyártó nem kötött forgalmazási szerződést a szolgáltatókkal. A készülék a WiFi mellett WCDMA 3G/EDGE/HSDPA hálózatokon üzemel, GPS navigációs megoldással is rendelkezik, illetve 2 megapixeles kamerával, 400 MHz-es CPU-val, 320 x 320-as kijelzővel, valamint Bluetooth 2.0-val is fel van szerelve. Az üzleti e-mailek küldését támogatja a 35 gombos QWERTY billentyűzet, a memóriabővítést pedig microSD, TF és microSDHC kártyabementek teszik lehetővé. A Palm Treo Pro támogatás és adó nélkül 549 dollár lesz a tengerentúlon, európai áráról egyelőre nincs információ.

Brodie Keast, a Palm marketingfelelős alelnöke a sajtónak azt nyilatkozta, hogy a Windows Mobile operációs rendszer választásában elsősorban a RIM Blackberry elleni konkurenciaharc motiválta a céget. Keast ugyanakkor kiemelte, hogy a piacban még óriási lehetőségek rejlenek, így nem feltétlenül azokhoz szeretnének eljutni, akiknek már van valamilyen okostelefonjuk, hanem azokhoz, akiknek még nincs. A jövő év első felében megjelenő új Palm operációs rendszerrel ugyanakkor egyértelműen az Apple iPhone elleni közvetlen verseny a vállalat célja.

Kulcsszavak: Palm okostelefon

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új elnökséget választott az IAB Hungary

2022. január 21. 16:55

Ez a három újdonság határozza meg az online marketinget 2022-ben

2022. január 18. 15:29

Jön Magyarország legnagyobb e-kereskedelmi konferenciája

2022. január 12. 15:07

Már lehet regisztrálni az NMHH mobilkészülék-csere programjára

2022. január 7. 13:58