Palm Treo Pro okostelefon hamarosan Európában

Milkovits Gábor, 2008. augusztus 21. 16:54

A Palm egy új Treo üzleti okostelefont tervez szeptembertől forgalomba hozni Európában, Treo Pro néven, hogy meghódítsa a mindeddig ilyen jellegű készülékkel nem rendelkező felhasználókat.

A Treo Pro a gyártó második WiFi-vel is ellátott okostelefonja a 800w után, Európában azonban az első lesz, a Vodafone és a brit O2 kínálatában. A Windows Mobile 6.1 rendszerű készülék Amerikában is kapható lesz, ott azonban, legalábbis egyelőre, a gyártó nem kötött forgalmazási szerződést a szolgáltatókkal. A készülék a WiFi mellett WCDMA 3G/EDGE/HSDPA hálózatokon üzemel, GPS navigációs megoldással is rendelkezik, illetve 2 megapixeles kamerával, 400 MHz-es CPU-val, 320 x 320-as kijelzővel, valamint Bluetooth 2.0-val is fel van szerelve. Az üzleti e-mailek küldését támogatja a 35 gombos QWERTY billentyűzet, a memóriabővítést pedig microSD, TF és microSDHC kártyabementek teszik lehetővé. A Palm Treo Pro támogatás és adó nélkül 549 dollár lesz a tengerentúlon, európai áráról egyelőre nincs információ.

Brodie Keast, a Palm marketingfelelős alelnöke a sajtónak azt nyilatkozta, hogy a Windows Mobile operációs rendszer választásában elsősorban a RIM Blackberry elleni konkurenciaharc motiválta a céget. Keast ugyanakkor kiemelte, hogy a piacban még óriási lehetőségek rejlenek, így nem feltétlenül azokhoz szeretnének eljutni, akiknek már van valamilyen okostelefonjuk, hanem azokhoz, akiknek még nincs. A jövő év első felében megjelenő új Palm operációs rendszerrel ugyanakkor egyértelműen az Apple iPhone elleni közvetlen verseny a vállalat célja.

Kulcsszavak: Palm okostelefon

Notebook/ Táblagép ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új notebookot hozott Magyarországra a HUAWEI

Megérkezett a legújabb HUAWEI notebook a magyar piacra. A prémium kialakítású MateBook 14-et nagy sebességű SSD-meghajtóval, Intel Core i5-1135G7 processzorral és Shark fin hűtőrendszerrel szerelték fel. A FullView képernyő 90 százalékos képernyő-test arányt biztosít. A HUAWEI MateBook 14 egyetlen töltéssel egy teljes napig használható, köszönhetően nagy kapacitású 56 Wh-s akkumulátornak. A notebookot kifejezetten arra tervezték, hogy könnyedén együttműködjön más eszközökkel, és munkára, valamint szórakozásra egyaránt alkalmas. 

2021. november 29. 11:07

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Dr. Charaf Hassan a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának új elnöke

2021. november 18. 16:49

A Magyar Telekom 2021. harmadik negyedévi eredményei

2021. november 9. 21:45

Magyar innováció nyert ezüstérmet az év egyik legfontosabb egészségügyi startup versenyén

2021. október 30. 14:59

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12