EMC: négy új középkategóriás tárolórendszer

Kovács Attila, 2008. augusztus 26. 14:13

Az EMC Magyarország mai sajtótájékoztatóján Ákos György ügyvezető igazgató és Godányi Géza, a cég tárolási technológiákért felelős szakember mutatták be az amerikai vállalat új, CLARiiON CX4 középkategóriás tárolórendszer-családját.

Az új architektúrával kifejezetten a VMware és más virtualizált szerverkörnyezetek használati feltételeihez optimalizált rendszereket úgy készítették, hogy a legújabb technológiákat használja mind a meghajtók, mind a kapcsolatok, a számítási teljesítmény, a takarékos kiosztás (thin provisioning) és a biztonság esetében. Az EMC minden eddiginél könnyebbé teszi a költséghatékony konszolidációt és az információk lehető legkevesebb energiát felemésztő kezelését.

A CLARiiON CX4 sorozat rengeteg olyan új beépített szolgáltatást tartalmaz, amelyek ideálisak a virtualizált szerverkörnyezetekben (például a VMware infrastruktúrában): kevesebb energiát fogyasztanak, javítják a tároló kihasználtságot, a teljesítményt és a felügyeletet, valamint védik a tároló befektetéseket. Jellemzői:

Akár kétszeres teljesítmény, kétszeres kapacitás, kétszeres memóriaméret és kétszer annyi LUN (logikai egységszám), mint az előző generációk esetében – ezzel lehetőség több alkalmazásréteg támogatására egyetlen CLARiiON CX4 tömbön. Ez az új 64 bites EMC CLARiiON FLARE tároló-operációs rendszer használatának eredménye, amely képes több Intel processzor használatára a teljesítmény javítása és a rendszer méretezhetőségének megduplázása érdekében, a még hatékonyabb konszolidáció biztosításához.

Lehetőség a Fibre Channel és iSCSI tárolóhálózati (SAN-) kapcsolatok egyidejű támogatására online bővítéssel – ez egyedi funkció a piacon. Az EMC új UltraFlex technológiája arra is lehetőséget ad, hogy a CLARiiON CX4 sorozatba kényelmesen és a működés megzavarása nélkül beépíthetők legyenek a jövőbeli kapcsolati technológiák, például a 8 Gb/másodperces Fibre Channel, a 10 Gb/másodperces iSCSI, valamint az FCoE (Fibre Channel over Ethernet).

Ez a piac első olyan középkategóriás tárolóeszköze, amely támogatja a hagyományos meghajtóknál harmincszor gyorsabb lemezegységként viselkedő memóriatárolók (SSD-k, szilárd félvezetős meghajtók) használatát, ezredmásodperc alatti hozzáférési időt tesz elérhetővé és 98 százalékkal energiatakarékosabb használatot biztosít IOP-alapon számolva. (IOP: I/O-művelet/másodperc).

Virtuális kiosztási funkciók, amelyekkel növelhető a rendszer kihasználtsága és leegyszerűsíthető a tárolóeszközök kiosztása, mivel egy alkalmazás számára több kapacitás is biztosítható, mint amennyi fizikailag ténylegesen le van foglalva. Az új CLARiiON Virtual Provisioning segítségével a kapacitás gyorsan és egyszerűen foglalható le mind a fizikai, mind a VMware és más virtuális kiszolgálók számára.

A beépített lemezleállítási funkciók automatikusan alvó módba helyezik a nem használt meghajtókat és csak igény esetén kapcsolják vissza őket az energiatakarékosság érdekében.

Adaptív hűtési megoldás, valamint az új, alacsony fogyasztású, egyterabájtos SATA-lemezmeghajtók támogatása az energiatakarékosság érdekében. Az új, alacsony fogyasztású meghajtók terabájtonként 32 százalékkal kevesebb energiát fogyasztanak, mint a hagyományos SATA-meghajtók.

Integráció a VMware Site Recovery Managerrel – ennek eredménye egy egyszerű, kulcsrakész megoldás a VMware katasztrófavédelméhez.

Integráció az RSA enVision platformmal – az eredmény egy átfogó, automatizált megközelítés az eseményadatok felügyeletéhez, a szervezet biztonsági helyzetének maximális megerősítéséhez, valamint az előírások betartásának leegyszerűsítéséhez. A CX4 integráltan működik az EMC PowerPath útvonalfelügyeleti szoftverrel is.

A CLARiiON CX4 sorozat négy modellből áll, amelyeket az összes CLARiiON felügyeleti és replikációs szoftver – az EMC Navisphere Management Suite, az EMC MirrorView, az EMC SnapView, az EMC SAN Copy és sok más szoftver – támogat. Az új modellek:

1. CLARiiON CX4-120, amely max. 120 lemezmeghajtót tartalmazhat (összkapacitás 120 terabájt), 6 gigabájt rendszermemória található benne és max. 12 Fibre Channel és/vagy 8 iSCSI port.

2. CLARiiON CX4-240, amely max. 240 lemezmeghajtót tartalmazhat (összkapacitás 240 terabájt), 8 gigabájt rendszermemória található benne és max. 12 Fibre Channel és/vagy 12 iSCSI port.

3. CLARiiON CX4-480, amely max. 480 lemezmeghajtót tartalmazhat (összkapacitás 480 terabájt), 16 gigabájt rendszermemória található benne és max. 16 Fibre Channel és/vagy 12 iSCSI port.

4. A CLARiiON CX4-960, amely max. 960 lemezmeghajtót tartalmazhat, közöttük SSD-meghajtókat is (összkapacitás 951 terabájt), 32 gigabájt rendszermemória található benne és max. 24 Fibre Channel és/vagy 16 iSCSI port.

A Prím kérdéseire adott válaszában Godányi Géza további információkkal szolgált:

- a másfél év alatt kifejlesztett CX4 tároló modellek az azonos kiépítésű korábbi CX3 modelleknél olcsóbbak;
- a négy új CX4 tároló már rendelhető, a menedzsment szoftverért külön, ám csak egyfajta árat kell fizetni; a Virtual Provisioning kapacitás-kiosztási programcsomag 2008 októberétől lesz elérhető, külön ár megfizetése mellet;
- az elsőként a középkategóriás tárolásban a CLARiiON CX4 rendszerekhez rendelt Flash diszkek szintén 2008 októberétől lesznek elérhetők.

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50