Itthon is elérhető az Oracle kibővült köztesszoftver portfoliója

Kovács Attila, 2008. augusztus 27. 17:51

Az Oracle és a BEA integrációjának magyarországi befejeződéséről beszélt mai sajtótájékoztatóján Reményi Csaba, az Oracle Hungary új ügyvezető igazgatója. A köztes szoftvereiről ismert BEA termékintegrációs folyamatának részleteit John Aisien, az Oracle EMEA térség middleware fúzió termékmenedzsmentjéért felelős alelnöke mutatta be. Szabó Tamás, a legnagyobb hazai BEA-partner ügyvezető igazgatója a fúzió kapcsán cége lehetőségeinek bővüléséről szólt.

Reményi többek között utalt a következőkre: a BEA név elhagyásával mintegy 120 termék integrálódik az Oracle különböző middleware programtermékeibe. Cél, hogy a BEA termékekbe helyezett korábbi befektetések maximális mértékben megtérüljenek, az eddigi hazai BEA partnereknek Oracle-partner státuszt ajánl fel az Oracle Hungary. "A felvásárlással az Oracle Magyarországon komoly szakértői bázisra, itthon is bejáratott termékekre, illetve újabb, tekintélyes ügyfelekre tett és tesz szert. A BEA termékeinek s technológiájának integrálásával tovább bővül és erősödik az Oracle Fusionware Middleware köztesszoftver családja, amelynek licenc bevételeink egyre növekvő hányadát köszönhetjük itthon is" - mondta az Oracle Hungary ügyvezető igazgatója.

A termékfejlesztési stratégia a következő: a legerősebb brandek (pl. Weblogic) változtatás nélkül kerülnek az Oracle portfoliójába. 3 fő irány van: "stratégiai termékek" (olyan BEA termékek, amelyeket az Oracle azonnal, minimális változtatással beemel Fusion Middleware portfoliójába); "folytat és összeolvaszt" kategória (a fejlesztést és terméktámogatást az Oracle minimum további 9 évre vállalja); "támogatás, karbantartás" kategória (az Oracle legalább még 5 éven át b biztosít javítócsomagokat azokhoz a BEA termékekhez, amelyeket - még a felvásárlás előtt döntve - a BEA nem fejleszt tovább.

A Prím kérdéseire kapott válaszok: az átalakuló/integrálódó/volt BEA-termékek felelőse az Oracle Hungary cégen belül Molnár Balázs fusion-middleware specialista; az Alerant a közeljövőben eldönti, hogy folytatja-e BEA hírlevelének készítését és terjesztését, illetve kíván-e tartani a fúziós köztesszoftver termékekről időről-időre szakmai konferenciákat. Az Oracle úgy véli a termékeivel integrált BEA szoftverek új neveit/tartalmait az ügyfelek folyamatosan, a következő 12 hónapban megismerik/elsajátítják, illetve magukévá teszik.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05