Itthon is elérhető az Oracle kibővült köztesszoftver portfoliója

Kovács Attila, 2008. augusztus 27. 17:51

Az Oracle és a BEA integrációjának magyarországi befejeződéséről beszélt mai sajtótájékoztatóján Reményi Csaba, az Oracle Hungary új ügyvezető igazgatója. A köztes szoftvereiről ismert BEA termékintegrációs folyamatának részleteit John Aisien, az Oracle EMEA térség middleware fúzió termékmenedzsmentjéért felelős alelnöke mutatta be. Szabó Tamás, a legnagyobb hazai BEA-partner ügyvezető igazgatója a fúzió kapcsán cége lehetőségeinek bővüléséről szólt.

Reményi többek között utalt a következőkre: a BEA név elhagyásával mintegy 120 termék integrálódik az Oracle különböző middleware programtermékeibe. Cél, hogy a BEA termékekbe helyezett korábbi befektetések maximális mértékben megtérüljenek, az eddigi hazai BEA partnereknek Oracle-partner státuszt ajánl fel az Oracle Hungary. "A felvásárlással az Oracle Magyarországon komoly szakértői bázisra, itthon is bejáratott termékekre, illetve újabb, tekintélyes ügyfelekre tett és tesz szert. A BEA termékeinek s technológiájának integrálásával tovább bővül és erősödik az Oracle Fusionware Middleware köztesszoftver családja, amelynek licenc bevételeink egyre növekvő hányadát köszönhetjük itthon is" - mondta az Oracle Hungary ügyvezető igazgatója.

A termékfejlesztési stratégia a következő: a legerősebb brandek (pl. Weblogic) változtatás nélkül kerülnek az Oracle portfoliójába. 3 fő irány van: "stratégiai termékek" (olyan BEA termékek, amelyeket az Oracle azonnal, minimális változtatással beemel Fusion Middleware portfoliójába); "folytat és összeolvaszt" kategória (a fejlesztést és terméktámogatást az Oracle minimum további 9 évre vállalja); "támogatás, karbantartás" kategória (az Oracle legalább még 5 éven át b biztosít javítócsomagokat azokhoz a BEA termékekhez, amelyeket - még a felvásárlás előtt döntve - a BEA nem fejleszt tovább.

A Prím kérdéseire kapott válaszok: az átalakuló/integrálódó/volt BEA-termékek felelőse az Oracle Hungary cégen belül Molnár Balázs fusion-middleware specialista; az Alerant a közeljövőben eldönti, hogy folytatja-e BEA hírlevelének készítését és terjesztését, illetve kíván-e tartani a fúziós köztesszoftver termékekről időről-időre szakmai konferenciákat. Az Oracle úgy véli a termékeivel integrált BEA szoftverek új neveit/tartalmait az ügyfelek folyamatosan, a következő 12 hónapban megismerik/elsajátítják, illetve magukévá teszik.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hitelkártya helyett itt a BNPL: vásárolj most, fizess később!

A Buy Now Pay Later (BNPL) pénzügyi szolgáltatás néhány éve kezdte meg hódító körútját az Egyesült Államokban és Nyugat-Európában, ma már több mint 30 országban van jelen. Emberek milliói vásárolnak online és próbálnak ki termékeket anélkül, hogy fizetniük kellene értük. Az új finanszírozási szolgáltatás könnyen válhat a hitelkártya új versenytársává lakossági ás üzleti körökben is – a Deloitte szakértői szerint.

2023. február 4. 10:39

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2022 díjazottjai!

2023. január 27. 09:47

Látássérülteknek fejlesztett eszköz nyerte az LG versenyének fődíját

2023. január 26. 14:02

Közeleg a 31. Magyar Innovációs Nagydíj felhívás beadási határideje

2023. január 16. 18:51

A Bullitt műholdas szolgáltatása lefedettlenség esetén is biztosítja az üzenetküldést

2023. január 9. 15:46