Új változatú Oracle alkalmazás-kiszolgáló

Kovács Attila, 2008. augusztus 28. 16:39

Az Oracle megjelenteti alkalmazásszerver programcsomagjának legújabb verzióját: az Oracle WebLogic Server 10g 3.-at. Az új verzió magában foglalja az Oracle Fusion Middleware köztesszoftverrel való integrációt, valamint megtestesíti az Oracle BEA-ügyfelek irányában vállalt elkötelezettségét.

Az Oracle Weblogic Server 10g R3 az első olyan termékek egyike, amelyek az Oracle Fusion köztesszoftvercsalád és a BEA Systems technológiáit ötvözik. Ezek a megoldások jól tükrözik azt a gyors iramú folyamatot, amelynek során az Oracle a két cég piacvezető technológiát egy egységes termékkínálatban fogja össze. Az új változatú megoldás nemcsak a fürtbővítéssel méretezhető számítóhálókat, hanem az adaptív rendszerfelügyeletet és a kiszámítható teljesítményt is támogatja. 

Az új jellemzők és funkciók kínálatán túl a 10g 3. olyan stratégiai Oracle Fusion Middleware termékekkel való integrációt is tartalmaz, mint az Oracle JDeveloper, az Oracle Coherence és az Oracle TopLink, valamint az Oracle Enterprise Manager. Az Oracle WebLogic Server 10g R3 továbbra is az alkalmazásszerverek szabványvezető megoldása a Java SE 6 megújított támogatásával, valamint olyan új biztonsági szabványokkal, mint az SAML 2.0, a WS-Security 1.1 és a WS-SecurityPolicy 1.2, a webes szolgáltatások terén pedig a JAX-WS 2.1, a WS-Reliable Messaging 1.1 és a WS-Policy 1.5.

Az új funkciók közül kiemelhetők a következők

Az Oracle WebLogic Server 10g R3 kisebb helyigényével, a szolgáltatások választható indításával, illetve gyorsabb indulásával megfelel a fejlesztők és a felhasználók elvárásainak. Az új FastSwap funkció pedig a fejlesztői, hibakeresési és tesztelési ciklusok zökkenőmentes, gyors futtatását teszi lehetővé.

Az Oracle WebLogic Server 10g R3 emellett a Spring fejlesztők számára is szélesebb körű támogatást nyújt, így a fejlesztők az Oracle WebLogic kibővített funkcióival, nagyobb stabilitásával és jobb kezelhetőségével élvezhetik a Spring előnyeit.

Az új http-alapú közzétételi és előfizetési funkció olyan továbbfejlesztett, azonnal működőképes jellemzőkkel ruházza fel a megoldást, amelyek támogatják a dinamikusan frissített Web 2.0 felhasználói felületeit.

A Java SE 6, illetve a JRockit Mission Control támogatása pedig mind a fejlesztők, mind a végfelhasználók számára egyaránt nagyobb teljesítményt, az alkalmazás működésére való fokozott rálátást, és jobb válaszidőket tesz lehetővé. 

Kulcsszavak: Oracle szerverszoft

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Május végén startolt a Publicis Groupe AI vezérelt platformja Magyarországon

Egyedülálló módon egyesíti a szaktudást a technológiával a Publicis Groupe mesterséges intelligencia alapú platformja, a Marcel, ami lehetővé teszi, hogy a szervezet 83 000 nemzetközi munkatársa egyetlen közös talent-poolként működjön, és minden projektre az arra legalkalmasabb szakemberekből álló csapat állhasson össze. A világ harmadik legnagyobb marketingkommunikációs cége a koronavírus-járvány miatt a tervezettnél korábban, április végén indította el új innovációját először az Egyesült Államokban, hogy ebben a kritikus időszakban egyedülálló és a lehető legmagasabb szintű támogatást biztosítsa ügyfeleinek. Május végétől pedig a cégcsoport minden országában, így Magyarországon is elkezdődött a bevezetés.

2020. június 4. 12:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás