Dell Inspiron Mini 9 netbook Atom processzorral

Takács Zsolt, 2008. szeptember 8. 19:57

A Dell egy új hordozható számítógéppel belépett a netbookpiacra: a vállalat bevezette az Inspiron  Mini 9 netbook számítógépet.

A Dell Inspiron Mini 9 ára 299 és 450 dollár között van A Mini 9 netbook Ubuntu Linux alapú változata 349 dollárba, olcsóbb Windows XP alapú változata 399 dollárba, míg a teljes XP alapú változata 449 dollárba kerül. A két XP változat már most megrendelhető, míg a Linux alapú változatra jelenleg csak előrendelést vesz fel a cég.

Az Inspiron Mini 9 minden változata 1,60 GHz-es Intel Atom processzoron alapul és 8,9 hüvelykes, LED hátsó megvilágítású, 1024x600 képpont febontású LCD képernyőt, Intel GMA 950 grafikus processzort (GPU), 802,11g Wi-Fi vezeték nélküli modult, valamint 4-cellás 32 WHr telepet tartalmaz. A Mini 9 netbook súlya mindössze 1,04 kg.

A Dell Inspiron Mini 9 netbook Linux változata 4 GB SSD (szilárdtestmeghajtó) és 512 MB DDR2 SDRAM memóriát, míg az XP alapmodell 16 GB SSD és 512 MB DDR2 SDRAM memóriát tartalmaz. Ezzel szemben a magasabb szintű XP modell 16 GB DDR és 1 GB DDR2 SDRAM memóriát foglal magába.

A hordozható rendszerek fekete vagy fehér színben rendelhetők. Az opcióként kapható Bluetooth megvásárlása 20 dollár, a 0,3/1,3 megapixeles webkamera 10 dollár költségtöbbletet jelent  Minden Mini 9 netbook a  „box.net”-en keresztül 2 GB ingyenes online tárolót is tartalmaz.

Ha valaki szeptember 5-én a Dell cégtől Dell Studio 15, XPS 1530 vagy XPS M1330 noteszgépet vásárol, az alap Mini 9 masináért csak 99 dollárt kell fizetnie.

Széll Zoltán

Kulcsszavak: Dell notebook

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Dell EMC továbbfejleszti a világ legsikeresebb szerverportfólióját

A Dell EMC bejelentette a világ legsikeresebb szerverportfóliójának legújabb fejlesztéseit. A Dell EMC PowerEdge-szerverek megnövelt felügyeleti lehetőségeket, biztonságot, teljesítményt és skálázhatóságot kínálnak az ügyfelek mindennapi és nagy kapacitásigényű terheléseihez. A PowerEdge-szerverek és az OpenManage rendszerfelügyelet fejlesztései együttesen egy biztonságos, skálázható számítástechnikai platformot alkotnak, amely tökéletes alapot biztosít a felhő alapú, analitikai vagy szoftver alapú adatközponti kezdeményezéseknek. 

2019. április 23. 18:02

Magyar fejlesztés segítségével ismertetik meg a vállalatokkal a támadóikat

Újonnan kifejlesztett rendszernaplózási folyamatok segítik az IT-biztonsági eseménykezelés megelőző és felderítő képességét. Az egyre kiterjedtebb és kifinomultabb támadások már mesterséges intelligencia alapú módszereket alkalmaznak. Ezek hatványozottan növelik az elemzésre váró adatmennyiséget. A védekezéshez egyre több és pontosabb információra van szükség. Erre a megoldás a CTI (Cyber Threat Intelligence), amit Magyarországon fejlesztett ki a Black Cell, RevealedThreats néven. A platformot bűnüldözési és rendvédelmi szerveknek is ajánlják.

2019. április 23. 16:39

Trendek és igények a modern szünetmentes tápegységek tervezésében

Megtalálni egy adatközpont vagy informatikai környezet megfelelő UPS berendezését sokrétű feladat. A választás során figyelembe kell venni a hatásfokot, a meglévő környezetbe illeszthetőséget, a rendelkezésre állást, a rugalmasságot, az informatikai biztonságot és még sok más tényezőt. A döntés meghozatalának alapjául a szervezet átfogó stratégiájának és a modernizációs beruházási lehetőségeknek kell szolgálniuk.

2019. április 21. 09:38

Kis testben az óriások ereje

A technológia fejlődésével az eszközök folyamatosan egyre kisebbek. A legjobb példa erre a telefonok kamerája: ahhoz, hogy olyan fényképet csináljunk a 90’-es években mint ma egy telefonnal, egy vállról indítható rakétavető méretű masinát kellett használni. Mára pedig már a kisujjunk hegyén is elfér egy ilyen kamera. Ez a tendencia egy számítógép alkatrészeire is igaz. A memória, a tárhely, az alaplap, a videókártya és minden egyéb PC-s komponenst képesek a mérnökök egyre kisebb formában létrehozni. Azzal pedig, hogy a kiváló minőségű grafikus vezérlők is összementek, megindult a hordozható játékgépek korszaka.

2019. április 20. 12:15

A KÜRT tette biztonságossá a Fajbook.hu-t

Máté Bence természetfotós, Gaál Péter és a Lenergy Magyarország Kft. elindította a Fajbook.hu versenyt, melyen a résztvevők saját készítésű fotóikkal versenyezhetnek. A KÜRT Zrt. vállalta a Fajbook.hu sérülékenységvizsgálatát, így információbiztonsági szakértelmével támogatja a versenyt. A KÜRT az eddig főleg komplex, multinacionális cégeknek nyújtott szolgáltatását kkv-k számára is tervezi elérhetővé tenni egy automata sérülékenységvizsgáló alkalmazás fejlesztésével.

2019. április 18. 15:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

2040-re már több elektromos autót helyeznek forgalomba, mint hagyományos járművet!

2019. április 17. 11:04

Van kedvenc webáruházad?

2019. április 9. 12:46

Elindult a jelentkezés a Nagy Digitális Kalandra

2019. április 2. 08:54

MagyarBrands díjas a Cellum

2019. március 21. 11:06
cloudappsportal.com