Valóban segítenek az ügyviteli rendszerek

forrás Prim Online, 2008. szeptember 23. 13:26

Az ügyviteli rendszereket használó vállalatok naprakészebb, pontosabb képpel rendelkeznek cégük pénzügyi helyzetéről, valamint kevesebb munkával és kevesebb hibával teljesítik adminisztrációs kötelezettségeiket – derült ki a rEVOLUTION Software saját ügyfélkörében végzett, több mint 100 cég bevonásával készített felméréséből. A vizsgálat, amely elsődlegesen a rEVOLUTION Iroda++ integrált ügyviteli rendszer felhasználóinak elégedettségét mérte, arra is fényt derített, hogy egy ügyviteli szoftver bevezetésének ráfordításai számos területen, folyamatosan megtérülnek.

A kérdőívet a rEVOLUTION 260 olyan ügyfelének küldte ki, akiknél már hosszabb ideje gyűlik a tapasztalat a rendszer használatának hatásairól, közülük összesen 128 felhasználó adott választ a feltett kérdésekre. „A kérdőív eredményei alapján kiderült, hogy egy ügyviteli rendszer használata jelentősen képes egyszerűsíteni, hibamentesíteni az adminisztrációt” – mondta Benkő Szilvia, a cég termékmenedzsere. „Piaci tapasztalatunk, hogy a kkv szektorban nagyon sok vállalat használ napjainkban is kockás füzetet vagy több különálló szoftvert a számlázási, készletkezelési, könyvelési stb. feladatokra. A többszöri, kézzel történő rögzítés azonban részben a hibalehetőség esélyét növeli, másrészt felesleges többletmunkát okoz.” Az ügyfelek több, mint 90%-a nyilatkozott úgy, hogy a rendszer bevezetése óta kevesebb időt fordít adminisztrációra, 92%-uk pedig több időt tud fordítani stratégiai feladatokra

A megtérülés fontos elemeként az ügyfelek 91%-a igazolta vissza, hogy a program használatával pontosabb képet kap az üzleti folyamatairól és a cég működéséről. „Egy integrált rendszer – melynek alapelve, hogy minden adatot csak egyszer, egy helyen kell rögzíteni – használata biztosítani tudja a felhasználó számára, hogy a bevitt adatokból származó kimutatások pontosak legyenek. Több, különálló szigetrendszerből származó adatokra épülő kimutatások esetén gyakran előfordul, hogy az egyes rendszerekben valamilyen emberi hiba vagy a rendszerek eltérő működése miatt nem egyeznek egymással az adatok, ez pedig bizonytalanságot okoz és átláthatatlanná teszi a működést” – tette hozzá Benkő.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megjelent a Xiaomi első klímapolitikai jelentése

A Xiaomi nyilvánosságra hozta első hivatalos jelentését a klímaváltozás elleni intézkedéseiről (White Paper on Climate Action). A dokumentum a vállalat azon erőfeszítéseit tárgyalja, amelyekkel a klímaváltozást igyekeznek megfékezni. Az Alain Lam Sai-wai, a Xiaomi alelnöke és pénzügyi igazgatója által jegyzett jelentést Dubajban adták ki, ahol jelenleg is zajlik az év legfontosabb klímarendezvénye, az ENSZ Éghajlatváltozási Keretegyezménye résztvevőinek konferenciája (Conference of the Parties to the United Nations Framework Convention on Climate Change – COP28).

2023. december 7. 18:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December 15. éjfélig lehet nevezni Az Év Honlapja pályázatra!

2023. december 5. 10:06

A magyar cégek fele nem tud pályázni EU-s támogatásokra

2023. november 30. 10:01

Mutatunk 10 tippet, amivel kivédhetjük a csalásokat a Black Friday és a Cyber Monday idején

2023. november 21. 19:10

Tovább erősíti magyarországi jelenlétét a világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata

2023. november 16. 14:27