Samsung-kamerák a Photokinán

forrás Prim Online, 2008. szeptember 24. 19:10

Multimédiás lehetőségeket kínáló, részletgazdag és tiszta képeket garantáló kamera-kínálattal érkezik az idei kölni Photokina kiállításra a Samsung. Készülékei közt megtalálható lesz a 14.7 megapixeles NV100HD, a beépített média lejátszót, mp3 lejátszót, illetve szövegnézegetőt is tartalmazó NV9 és az ultra nagy látószögű 24mm kompakt kamera, a HZ1.

Photokina a fotógráfiai és képalkotási szektor legnagyobb nemzetközi kiállítása idén is rengeteg új bejelentést tartogat. A Samsung a kiállításon bemutatja 2009-es, az új fogyasztói trendekre megoldást nyújtó termékpalettáját. A fejlődés egyik irányát abban látják a Samsungnál, ha a már meglévő technológiákat kombinálják egymással a fejlesztések fókuszba helyezésével, illetve a konvencióktól való eltéréssel. Különböző felhasználói igényeknek megfelelve olyan megoldásokat kínálnak, amelyek egy fénykép teljes életciklusát végigkísérik, a fotó létrejöttétől kezdve, a tároláson át, egészen a megosztásig.

Az egyik új fogyasztói elvárás a fizikai távolságok gyors legyőzése. A Samsung ezért kifejlesztette a világ első 10-szeres optikai zoom-mal rendelkező ultra nagy látószögű 24mm kompakt kameráját, a HZ1-et, amellyel élesebb és szélesebb képek készíthetők távolról is. Erre azért van lehetőség, mert a készülék kombinálja a 10-szeres optikai zoom technológiát a 24mm-es széles látószöggel. A HZ1-vel a Samsung immár a Compact High Zoom piacon is megjelent.

HD élmények megosztása
A HD méretű képek és videók, amelyeket a Samsung NV100HD fényképezőgéppel vagy a HMX20 videó kamerával rögzítünk, akár azonnal megnézhetőek, ha a készülékeket összekötjük egy Samsung nagyfelbontású tévével. Ha Anynet + HDMI-CEC szabványú a televíziónk, akkor mindössze egy távirányítóval is irányíthatjuk az összes audió–videó berendezésünket beleértve ebbe a házi mozinkat, a Blu-ray lejátszónkat, a digitális kameránkat vagy a tévét magát.

Drótnélküli kapcsolat

A Samsung DLNA-ready digitális AV termékien keresztül a felhasználók bármilyen sztrímelt vagy letöltött tartalmat élvezhetnek a lakás bármely pontján, akár egyszerre több készüléken is. A Samsung fényképezőgéppel készített fotókat könnyedén át tudjuk küldeni a tévénkre, hogy megnézzük és mindezt bármilyen kábeles csatlakozás nélkül. WiFi hálózat segítségével pedig elküldhetjük a fotót akár az asztali számítógépünkre is, vagy feltölthetjük bármelyik képmegosztó oldalra, illetve elküldhetjük email csatolmányként is.

NV100HD
A 14.7 megapixeles felbontásnak és a 28mm-es széles látószögű 3,6 szoros optikai zoomra képes Schneider lencsének köszönhetően az NV100HD garantáltan tűéles, tiszta és részletgazdag képeket készít, minden egyes exponáláskor. Jelenleg az NV100HD a legkifinomultabb digitális fényképezőgép a Samsung kínálatában. Olyan kiemelkedő tulajdonságai vannak, mint a 720p videó felvétel vagy a kettős képstabilizátor. 3” hVGA  LCD (460K pixel)  érintőképernyő található a gép hátoldalán. Ezt a Samsung Smart Touch 2.0 technológiájával egészítettek ki, hogy a felhasználók könnyedén elérhessék, és akár egyetlen ujjmozdulattal irányíthassák a kamera beállításokat, funkciókat.

NV9
A NV9 egy ultra kompakt, 10.2 megapixeles digitális fényképezőgép, amelyet egy nagy 2.7 hüvelykes LCD képernyővel, 5-szörös belső optikai zoom-mal és kettős képstabilizátorral láttak el. A gép számos multimédiás lehetőséget kínál. Többek között beépített média lejátszót, mp3 lejátszót és szövegnézegetőt is tartalmaz. A készülék arcfelismerő technológiájának köszönhetően egyszerre akár kilenc arcot is felismer, amelyekre automatikusan fókuszál, illetve kiszámítja a legoptimálisabb zoom és a legjobb képminőséget garantáló expozíciós értéket. A Smile Shot funkció felismeri a változásokat a fotózott személy arcán, és csak akkor exponál, ha az éppen mosolyog. Hasonló elv alapján a pislogás kiszűréséért a Blink Shot funkció felel.

HZ1
(kísérleti elnevezés)
A HZ1 a világ első 10-szeres optikai zoom-mal rendelkező, ultra nagy látószögű 24mm kompakt kamerája. Ráadásul a HZ1 különféle kiemelkedő funkciókkal is rendelkezik, mint például a HD filmfelvétel, Perfect Portrait System, Function Description, Photo Style Selectort és a DCM (Digitális Tartalom Menedzser). Ez utóbbi teszi lehetővé a felhasználóknak, hogy könnyedén kezelhessék és tárolhassák képeiket.

Kulcsszavak: Samsung kamera

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39