Három új Shuttle barebone

Kiss Ádám Zoltán, 2008. szeptember 25. 21:08

A barebone-ok egyre népszerűbbek. Nem csoda, hiszen egyre komolyabb gépeket építhetünk belőlük, akár játék, akár multimédiás felhasználásra is. A kis helyigény komoly előny a desktop PC-kkel szemben.

A Shuttle név jól cseng a mini-PC szegmensben. Nemcsak a minőség miatt, hanem az egyedi, extra funkciók és a legújabb technológiák követése miatt is. A Shuttle barebone-okba számos olyan funkciót is terveztek, ami egy asztali gépben nincs, ilyen az ujjlenyomat olvasó vagy a most érkezett érintőképernyő. A házak alumíniumból készülnek, melynek számos előnye van az acéllal szemben. Elsősorban sokkal könnyebb, ami igen jól jön egy mini-PC szempontjából. Jobb, négyszer jobb a hővezető képessége, ez szintén nem hátrány, ha kis helyre sűrítjük az alkatrészeket. Ezeken túl nem mágnesezhető és nem korrodálódik, valamint ugyanolyan erős házat építhetünk belőle, mint acélból.
 
D 10

 

Ez a barebone a szokásos alkatrészeken kívül egy 7”-os érintőképernyővel is felszerelkezett. Az ujjunk érintésével programokat indíthatunk el vagy parancsokat futtathatunk. A 800 x 400 pixeles képernyő, a 18 bit színmélységével egy forradalmi megoldás multimédiás alkalmazások menedzseléséhez. Három gomb is tartozik a panelhez, amelyekhez OSD menüket hozhatunk létre. G31 Express chipkészlete lehetővé teszi, hogy 1333 MHz FSB-s C2D processzort is a lapba szerelhessünk. A két memória slotba 4 GB-ig tehetünk DDR2-es memóriákat. Az alaplapi VGA vezérlője 2048 x 1536 pixelre is képes.
 
SX48P2 Deluxe
 
Egy úttörő a mini-PC szektorban, a P2-es vázak a legújabb alkatrészeket, a lehető legtöbb bővítési lehetőséget tartalmazzák, és a legjobb teljesítményt nyújtják. A P2 egy következő szint: alaplapja X48 chipkészletet rejt, képes befogadni egy 3,2 Ghz-es Quad QX9770-et is. Négy modullal egészen 8 GB-ig bővíthetjük a memóriáját és három merevlemeznek van hely benne, amelyeket RAID csoportba is szervezhetünk. A Deluxe név sok mindenre utal: vezeték nélküli hálózati kártyája és Bluetooth portja van. Két PCI-E 16x grafikus kártyának is szorítottak helyet az alumínium házban. A megfelelő energia ellátásról egy 450 W-os 80P tápegység gondoskodik. De ez még mindig nem minden: ujjlenyomat leolvasójával zárhatjuk el az adatainkat az illetéktelenektől. Ehhez a kivételes hardverhez természetesen megfelelő tuning potenciál is jár: 3 – 10% között előre programozott adatokkal a BIOS-ból állíthatjuk a különböző paramétereket (CPU feszültség, RAM frekvencia, stb.). Egy komplett erőgépet készíthetünk a mindössze 32 x 22 x 21 cm-es dobozból. Kistestvére, az SX38P2 Pro minden paraméterében megegyezik vele, de az alaplapjában X38-as Intel chipkészlet van.
 
SN78SH7

 
Az AMD processzorokhoz készített barebone a Shuttle új tervezésű H7 alumínium házával. Ezt a háztípust otthoni multimédia rendszerekhez és irodai alkalmazásokhoz tervezte a Shuttle. Az alaplapra NVIDIA GeForce 8200-as grafikus chip került, ami támogatja a DirectX 10-et és a HDMI-t. Hangrendszere DTS és Dolby Digital hangminőséget nyújt. Azoknak javasolható, akik kedvelik az AMD processzorokat és ilyen rendszert építenének.

Kulcsszavak: Shuttle PC

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50