Oracle adattárház tízszeres sebességgel

forrás Prim Online, 2008. szeptember 26. 16:22

Az OpenWorld rendezvény közel 43000 résztvevője előtt tartott megnyitó előadásában Larry Ellison, az Oracle vezérigazgatója bemutatta a rendkívüli teljesítményű adattárházakhoz fejlesztett HP Oracle Database Machine rendszert.

A HP Oracle Database Machine egy Oracle adatbázisszerver-háló, valamint egy új Oracle Exadata tárolószerver-háló egyetlen rackbe szerelt ötvözete, amely komplett rendszerként rendelhető meg az Oracle-től.

Az Oracle és a HP nagy múltra visszatekintő mérnöki együttműködésének legújabb eredményeként kifejlesztett Oracle Exadata tárolószerverek felszámolják a szűk keresztmetszetet az adatbázisszerverek, illetve hagyományos tárolószerverek között, mivel kevesebb adatot mozgatnak nagyobb sávszélességű csatornákon keresztül.
A rendkívüli teljesítmény eléréséhez a nagyméretű Oracle adattárházak esetében nincs szükség a meglévő lekérdezések vagy más egyéb üzleti intelligencia alkalmazások módosítására.

Az Oracle Exadata termékcsalád

A termékcsalád két elemből áll:

A HP Oracle Database Machine egy gyárilag az Oracle Business Intelligence Enterprise Edition és Oracle Real Application Clusters szoftverekhez optimális teljesítményre konfigurált, hangolt, és tanúsítvánnyal ellátott rendszer. Az Oracle-től kész konfigurációk rendelhetők, ezek hardvertámogatását a HP látja el. A HP Oracle Database Machine olyan, adattárház-alkalmazásra konfigurált nagyteljesítményű rendszer, amely egy nyolc, 64 Intel processzormaggal szerelt, Oracle Enterprise Linux operációs rendszert futtató adatbázisszerverből álló hálót, valamint egy 14 Oracle Exadata tároló szerverből álló hálót foglal magában. Ez utóbbi maximum 168 terabájt nyers tárolókapacitást nyújt és 14 GB/mp sávszélességű kapcsolatot biztosít az adatbázisszerverek felé.

Az adatbázisgép teljesítménynövelésében kulcsfontosságú Oracle Exadata tároló szerverek külön is megrendelhetők, ha az ügyfél már rendelkezik adattárházzal, és csupán a tárolást kívánja továbbfejleszteni. Az iparági szabványokon alapuló elemekkel, így két Intel processzorral, max. 12 TB nyers tárhellyel és tárolószerverenként 1 GB/mp sávszélességet nyújtó InfiniBand interfésszel rendelkező Oracle Exadata tárolószerverek segítségével az ügyfelek saját adattárház-megoldásokat alakíthatnak ki.

Az Oracle Exadata tárolószerver masszívan párhuzamos architektúrán alapul, emellett pedig drámai mértékben képes növelni az Oracle adattárházak sebességét, mivel a lekérdezések feldolgozásának adatintenzív részét az Oracle adatbázisszerverektől közelebb viszi magukhoz az adatokhoz.
Az Oracle Exadata tárolószerverek tízszeres, vagy még annál is nagyobb mértékű teljesítménynövekedést biztosítanak az adatintenzív lekérdezések feldolgozásában. Továbbá korlátlan a lemezműveletek méretezhetősége, egyszerűbben optimalizálhatók adattárház-alkalmazásokhoz és megfelelő rendelkezésre állást, illetve megbízhatóságot nyújtanak üzletileg kritikus környezetekben.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás