TomTom fedélzeti navigáció Renault gépkocsikban

Kovács Attila, 2008. szeptember 27. 13:07

A járművekbe teljes mértékben integrált fedélzeti navigációs rendszerek új fejezete nyílik meg azáltal, hogy a TomTom és a Renault együttműködési szerződést írt alá, amelynek nyomán számos Renault modellt megfizethető készülékkel látnak el. Az első berendezés várhatóan 2009 első felében kerül majd az autókba. Mindkét fél kifejezte, készen áll, hogy a navigációs rendszereket, beépített autós navigációs rendszerek formájában, elsőként tegye elérhetővé nagy tömegek számára.

A TomTom úgy látja, azáltal, hogy termékkínálatával elérhetővé teszi mindazt, amit a vásárlók egy navigációs rendszertől elvárnak, az első számú márkává váltunk. A cég kevesebb, mint egy évvel ezelőtt jelentősen kibővítette gépjárműmérnöki csapatát. A Renault-val való társulás eredményeképpen sokkal szélesebb közönség veheti majd hasznát könnyedén használható navigációs megoldásait, a lehető legjobb térképekkel, útvonaltervezéssel, és közlekedési információkkal látják el vásárlóit.

A Renault volt az első autógyár, amely 1994-ben fedélzeti navigációs rendszerrel felszerelt autót kínált (Carminat navigációval ellátott Safrane modelleket). A Renault szerint a naprakész, teljesen integrált TomTom navigációs rendszerrel felszerelt gépkocsik 500 euróval lesznek drágábbak. A navigációs rendszer gyártóval való együttműködés azt is jelenti, hogy a francia autógyár több időt tud marketing tevékenységre fordítani, rugalmasabbakká válhat, miközben a beépített, integrált navigáció révén ergonomikus, jó minőségű, biztonságos és megbízható megoldást biztosít ügyfelei számára. A Renault azt várja, hogy a megállapodás nyomán vásárlói a jövőben még kifizetődőbbnek és értékesebbnek találják majd termékeit.

Kulcsszavak: TomTom GPS autószolg

Automobil ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ihletet ad a jövő autói tervezőinek a Hot Wheels

Idén szeptemberben a világ egyik legrangosabb autós formatervezői pályázata, a Polestar Design Contest tulajdonosai partnerségi megállapodást kötöttek a Mattel-lel. Ennek részeként a márkához tartozó, 55 éves múltra visszatekintő Hot Wheels járművek innovatív tervei a verseny leendő résztvevőinek rendelkezésére állnak majd, illetve a jövőben a Polestar autókból Hot Wheels és Matchbox gyűjthető modellek készülnek.

2023. szeptember 20. 16:16

A Continental és a Google Cloud közös fejlesztésének köszönhetően hamarosan beszélgethetünk autónkkal

A Continental technológiai vállalat az IAA Mobility nemzetközi járműipari szakkiállításon jelentette be, hogy partnerségre lép a Google Cloud-dal. Az együttműködés részeként a két techcég közösen épít generatív mesterséges intelligenciát (AI) a jövő autóiba, így a Continental lesz az egyik első autóipari beszállító a világon, amely ezt a technológiát közvetlenül a járművezérlő rendszerbe integrálja. 

2023. szeptember 16. 12:23

Újabb elektromos kamionok a Raben flottájában

2022-ben együttműködési megállapodást kötött a zéró emissziós teherszállítás terén a Volvo Trucks, az IKEA Industry és a Raben Group. Kevesebb mint egy évvel az első elektromos kamion lengyelországi átadása után a Raben újabb két ilyen járművet állított üzembe a bútorgyártó kiszolgálására.

2023. szeptember 9. 14:58

Az LG egyedi mobilitási élményeket mutatott be az idei Müncheni Autószalonon

Az LG Electronics (LG) megtartotta történetének első sajtótájékoztatóját a világ egyik legjelentősebb közlekedési eseményén, a Müncheni Autószalonon, vagyis hivatalos nevén az IAA Mobility szakvásáron. Az LG vezérigazgatója, William Cho Münchenben bemutatta, hogy a vállalat miként látja a mobilitási iparág jövőjét, illetve, hogy az LG hogyan akarja előmozdítani a mobilitási ökoszisztéma egészét érintő fontos változásokat.

2023. szeptember 9. 08:25

A hazai autóipar megkerülhetetlen tényezőjévé válna a MAGE

Krisztián Róbert, a Magyar Suzuki Zrt. vezérigazgató-helyettese egy éve tölti be a Magyar Gépjárműipari Egyesület (MAGE) elnöki posztját. A vele készült interjúban beszélt a szervezet vezetése során tapasztalt kihívásokról, a MAGE szakmai fórumairól, valamint arról, hogy milyen célt tűzött ki maga elé MAGE-elnökként.

2023. szeptember 6. 12:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59