Norton 2009: erőforrás-kímélő, leggyorsabb, legtöbbször frissít

Kovács Attila, 2008. október 1. 16:40

Teljesen újfajta vírusszkennelési módszert használ; egyetlen klikkel, egy percnél rövidebb idő alatt telepíthető; alig 7 MB memóriát igényel; impulzusszerűen, átlagban naponta 222 frissítést végez el; állítólag 50%-kal gyorsabb, mint a pl. Kaspersky 2009. Ezt jelenti az új Symantec Norton 2009. A Symantec Képviselet mai budapesti sajtótájékoztatóján Bartha Hedvig marketingmenedzser és Con Mallon (regionális marketingigazgató) mutatta be az új a Norton Internet Security 2009 integrált csomagot és a Norton AntiVirus 2009-et.

A Norton 2009 főbb jellemzői:

Az alkalmazások sebességét szem előtt tartva újratervezett Norton 2009 teljesítménye jelentősen javult. A közösségi információk felhasználásával működő Insight eljárással jelentősen csökkenthető a víruskeresés során átvizsgálandó fájlok száma anélkül, hogy ez a biztonság rovására menne. A Pulse Updates az AV-Test jelentése szerint bármely versenytárs megoldásánál gyorsabban, 5-15 percenként képes elvégezni a legújabb frissítéseket.

A Norton 2009 része a Norton Protection System, amely több szinten, egymással összehangoltan működő, a veszélyeket már hatásuk kifejtése előtt megállító eljárásokból áll. A Norton Protection System tartalma: Mind a Firefox, mind az IE böngésző védelme, amely megóv a webes támadásoktól; tovább fejlesztett behatolás gátló rendszer (IPS) modult tartalmaz a multimédiás támadások ellen; Sonar magas fokú védelem nyújt az ismeretlen veszélyek elleni, valós idejű védelemhez; AntiBot (számítógép-eltérítés elleni védelem); súlyos fertőzés esetére rendszerhelyreállító eszközt kínál.

A néma üzemmód önműködően felfüggeszti a figyelmeztetéseket és a frissítéseket, hogy ne szakítsa meg, és ne lassítsa le a játékokat, a filmnézést vagy a bemutatókat.

Az okos ütemező akkor végezteti el a vizsgálatokat, a frissítéseket és más tevékenységet, amikor a PC üresjáratban van. A folyamatokat ezredmásodpercek alatt a háttérbe helyezi, ha a felhasználó használni kezdi a gépet

Új kezelőfelület egyszerűsíti a felhasználók dolgát, ahol a fontos funkciók egyetlen kattintással érhetők el, a gyakorlott felhasználók pedig könnyedén elvégezhetik az egyedi beállításokat

A „pehelysúlyú” kezelőfelület fejlett teljesítménymérője bármikor részletes adatokat ad a processzorhasználatról

Ingyenes műszaki segítségnyújtás: a Symantec világszerte minden elérhető információs csatornán – weben, e-mailben, chaten vagy telefonon – ingyenesen segít vevőinek. Magyarul most e-mail-es elérés lehetséges, még az idén napi négy órás online telefonos segítség fog rendelkezésre állni.

A Norton Internet Security 2009 és a Norton AntiVirus 2009 már megvásárolható Magyarországon. Az Internet Security 2009 javasolt fogyasztói ára (három PC-re szóló licenccel) 11 100 Ft+áfa. Ez egyéves szolgáltatás-előfizetést tartalmaz a termék használatához és a Symantec védelmi frissítésekhez. Az AntiVirus 2009 javasolt fogyasztói ára 8300 Ft+áfa. Ez egyéves szolgáltatás-előfizetést tartalmaz a termék használatához és a Symantec védelmi frissítésekhez.

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Éles részletek és tiszta, gyors tempójú mozgás az AGON by AOC új gaming monitorával

Az AGON by AOC – a világ vezető gamer monitor* és IT-kiegészítő márkája büszkén mutatja be a kompakt Q24G2A/BK modellt az AOC GAMING termékpalettájáról. Ez a gaming monitor egy 23,8″-es (60,4 cm) IPS panellel rendelkezik, amely figyelemre méltó QHD felbontást (2560x1440) biztosít 165 Hz frissítési rátával és 1 ms MPRT válaszidővel. Az 1000:1 kontrasztarányt és 108,7% -os sRGB színskála-lefedettséget kínáló AOC GAMING Q24G2A/BK lenyűgöző látványt és reszponzív teljesítményt nyújt helytakarékos formában.

2023. május 28. 13:32

Ötéves digitális átalakítási program elindításáról állapodott meg a Diageo az SAP-val és az IBM-mel

Informatikai környezetének teljes korszerűsítésére indított programot a világhírű italmárkák gyártásáról és forgalmazásáról ismert Diageo. A többek közt a Guinness, a Smirnoff és a Johnnie Walker márkákat birtokló Diageo a folyamatainak újratervezését és fejlesztését célozza meg, mind a 180 országra kiterjedően, ahol a vállalat működik. A vállalat eddigi legnagyobb és legátfogóbb stratégiai projektjének kivitelezésére az SAP és az IBM fogtak össze.

2023. május 27. 13:21

Megoldás a nagyméretű, elosztott hálózatokat üzemeltető cégek számára

A biztonságos és felhőalapú hálózati megoldások szállítója, a Zyxel Networks bemutatta új XGS2220 Layer 3 Access Switch sorozatát, amely segít a kis- és középvállalkozásoknak lépést tartani a hálózatukkal szemben támasztott növekvő igényekkel és elvárásokkal.

2023. május 25. 20:35

A Genesis tarolt a lengyel IT Hardware magazin által rendezett népszerűségi versenyen

A Genesisnek nagy sikere volt a lengyel IT Hardware magazin által szervezett, és a gamerek körében is elimert közönségszavazáson. A Genesis márkát a legjobb gamer brandnek választották meg, több más jelentős elismeréssel együtt.

2023. május 25. 11:21

A Fujitsu 13. generációs Intel processzorral ellátott, új noteszgépekkel lép piacra

A Fujitsu bemutatta a legújabb, 13. generációs Intel processzorok teljesítményét és kényelmét kiaknázó, új noteszgépeit. A modern üzleti felhasználóknak szánt eszközök kategóriavezető mobilitása és nagy teljesítménye fejlett biztonsági funkciókkal párosul. 

2023. május 22. 18:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39

Új keresőt fejleszt a Google

2023. április 24. 20:01