Életre kelti a HD DVD-t a gazdasági válság

Genda Csongor Zoltán, 2008. október 1. 19:03

Reneszánszát éli a HD DVD. A csúfos kudarcot szenvedett formátum iránt egyre nagyobb az érdeklődés az Egyesült Államokban - olvasható a Financial Times hasábjain.

Az amerikai állampolgárok körében egyre kedveltebb a HD DVD, ugyanis a küszöbönálló gazdasági válság miatt a fogyasztók érdeklődésének a középpontjába mindinkább a kedvező áron beszerezhető termékek kerülnek. Az agresszív árcsökkentéseknek köszönhetően a tengerentúlon már száz dollár alatti áron hozzá lehet jutni egy HD DVD lejátszóhoz, ugyanennyibe kerül egy középkategóriás DVD Player is, így a felhasználók már inkább a kéklézeres eszközt választják. Természetesen az ezen formátumú korongon terjesztett filmek ára is jóval kevesebb, mint régebben, az Amazonon és a kiskereskedésekben 10 dollár körüli összegért megvásárolható egy HD DVD lemezre írt mozi.

A leírtnak hitt formátum népszerűségéből az olyan cégek húznak most hasznot, mint a Distribution Video & Audio, mivel az felvásárolja a nagy bevásárlóközpontoktól a raktáron lévő készleteket, és továbbadja azokat. Tavasz óta olyan egymillió HD DVD készüléket értékesítettek a tengerentúlon, karácsonyig pedig további két-három millió darab fog még gazdára lelni a kereskedők reményei szerint.

Kulcsszavak: HD DVD

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magasabb szintű védelem a jövőbeni cyber-támadások ellen

A Check Point Software Technologies Ltd., a világszerte vezető szerepet betöltő cyber-biztonsági megoldásokat szállító vállalat Check Point Horizon néven jelentett be iparágvezető, a megelőzésre fókuszáló biztonsági műveleteket és szolgáltatásokat tartalmazó csomagot, mely kombinálja a proaktív MDR/MPR, XDR/XPR és Events menedzsment megoldásokat. Mindez egyetlen gombnyomással működtethető, illetve az iparág vezető elemzőinek, kutatóinak és innovatív MI technológiájának a támogatásával bír.

2022. szeptember 25. 15:10

Szimulátorból előzgethetők az igazi pályán köröző valódi autók

Kísérleti eszközök bevetésével hasznosulnak az 5G hálózat képességei a Digital Twin projektben. A nagy pontosságú helymeghatározásnak és gyors adattovábbításnak köszönhetően a versenypályán száguldó autók küzdelmébe online módon lehet bekapcsolódni. A fejlesztési munka egyik lehetséges eredményeként a jövőben akár egy Forma–1-es futam résztvevőivel is összemérhetik képességeiket az interneten keresztül a kanapépilóták. 

2022. szeptember 25. 13:31

Így digitalizálódnak a modern irodák

A digitális iroda felfelé ívelő szakaszát a Covid váltotta ki, ugyanis a hibrid munkavégzés digitalizáció nélkül már nem volt megvalósítható. De milyen eszközök szükségesek annak megvalósításához, hogy a munkafolyamatok ebben az új, megváltozott rendszerben is zavartalanul működjenek tovább? A kérdésre Herczog Gábor, a holland Legamaster vizuáltechnikai eszközök magyarországi forgalmazójának, a Stiefel Magyarország Kft.-nek az ügyvezető igazgatója adja meg a választ.

2022. szeptember 25. 11:53

2022. augusztus legveszélyesebb kártékony programjai

Check Point Software Technologies Ltd., a világszerte vezető szerepet betöltő cyber-biztonsági megoldásokat szállító vállalat kutatórészlege, a Check Point Research (CPR) kiadta legújabb, 2022 augusztusára vonatkozó Global Threat Index elemzését. A jelentés szerint jelenleg a FormBook a leggyakrabban előforduló kártékony program, ezzel átvette a vezetést a január óta élen lévő Emotettől.

2022. szeptember 22. 13:39

Bővítette memóriakínálatát a Kingston FURY

A memóriatermékek és technológiai megoldások szegmensében globális piacvezető Kingston Technology Company, Inc. gaming divíziója, a Kingston FURY a Kingston FURY Beast DDR4 RGB memória Special Edition változatával bővítette kínálatát. Az új modulokat a fehér hűtőborda és a feltűnő RGB-világítás emeli ki a Kingston FURY termékcsaládból.

2022. szeptember 22. 11:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38

Digitalizálódó vállalatok vezetői az IVSZ elnökségében

2022. augusztus 31. 14:17