Fővárosi oktatási portál indult

MTI Sajtóadatbank, 2008. október 3. 11:04

Átfogó fővárosi oktatási portál indul a közoktatás szereplőinek széles körű tájékoztatására - tájékoztatta az oldalak tartalmáért felelős Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet csütörtökön az MTI-t.

A pénteken induló, www.budapestedu.hu és www.eniskolam.hu címen felkereshető portál fenntartója a Fővárosi Önkormányzat, az üzemeltetést és az adatbázisok aktualizálását a Fővárosi Oktatástechnológiai Központ (FOK) Kht. végzi.

Az előbbi címen friss hírekkel, valamint az iskolai agressziókezeléssel és más, égető pedagógiai problémákkal foglalkozó rovatokkal, versenykiírásokkal, fővárosi mérések adattábláival, jogszabályokkal és egyéb hasznos információkkal várják a látogatókat.

Az www.eniskolam.hu cím alatt kimondottan a pályaválasztás, iskolaválasztás előtt álló tanulóknak és szüleiknek szeretnének segítséget nyújtani - olvasható a közleményben.

Horváth Csaba főpolgármester-helyettes az oldalak csütörtöki bemutatóján elmondta: a kiterjedt iskolahálózat áttekintése, működtetése, a folyamatosan keletkező információk közreadása, az intézmények közötti információcsere ma már csak az informatika korszerű eszközeivel valósítható meg. A webhely arra hivatott, hogy a szülők, diákok, pedagógusok, intézményvezetők és a fenntartó számára a tájékozódás kiindulópontja legyen, és segítséget nyújtson a közoktatást érintő döntésekhez.

A www.budapestedu.hu és a www.eniskolam.hu két, egymással párhuzamosan működő és összekapcsolt weboldal, amely komplex szolgáltatást nyújt - közölte.

Germánné Vastag Györgyi, a főváros oktatási bizottságának elnöke hangsúlyozta, hogy a portál fontos szerepet tölt be pedagógiai szakmai szolgáltatások és a szakmai munka összehangolása, fejlesztése területén is, amely mindig időszerű feladat.

Kulcsszavak: oktatás

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Két hétig is bírja egy töltéssel a Huawei új okosórája

A Huawei bemutatta díjnyertes okosóra sorozatának legújabb tagját, a Watch GT 2 Pro-t. A csúcsmodell prémium kialakítással, a karcoknak ellenálló zafír óraüveggel, fejlett sportmódokkal, stressz szint-figyeléssel, kéthetes üzemidővel és vezeték nélküli töltéssel szeptember 21-től bruttó 111.990 Ft-os ajánlott fogyasztói áron, ajándék Huawei Freelace vezeték nélküli fülhallgatóval előrendelhető.

2020. szeptember 18. 19:13

Digitalizációval biztosíthatják a cégek az üzletmenet folytonosságot

Villámgyorsan bénította meg a világgazdaságot a koronavírus tavaszi robbanása, a krízis egész szektorokat küldött kényszerpihenőre pillanatok alatt. A sokkhatás nagy tanulsága az volt, hogy bármit is hozzon az őszi-téli időszak, egy újabb leállás vállalkozások milliót teheti tönkre világszerte. 

2020. szeptember 18. 17:29

Újabb fejlesztés a repülésbiztonság növeléséért

A jövő repülőtéri irányítását alapozza meg a HungaroControl nagyszabású távoli toronyirányítási projektje, amely újabb fontos állomáshoz érkezett. Több éves szakmai előkészítés után és a Budapest Airport Zrt-vel való egyeztetést követően elkezdődik a fejlesztés lelkét jelentő új optikai körgyűrű kiépítése, ami a hazai légi forgalmi irányításban számos további újítást hozhat. 

2020. szeptember 18. 15:41

Alkalmazkodás, üzletmenet-folytonosság és kobotok

A kobotokok sokféle módon támogatják az alkalmazkodást és az üzletmenet folytonosságát bizonytalan időkben. Olyan UR-kobotra épülő alkalmazásokat helyeztünk a középpontba - a minőségellenőrzéstől a hegesztésig -,amely bemutatja, hogy a kobotok milyen rugalmas, jövőbiztos automatizálási telepítéseket tesznek lehetővé különböző méretű vállalatok számára.   

2020. szeptember 18. 14:10

Mit kell tudni az onlinejáték-függőségről, és mit tehetünk ellene?

A szenvedélybetegségek többsége – például az alkohol-, a dohány- vagy a kábítószerfüggőség – évszázadok óta ismert jelenség. A technológia fejlődésével azonban a függőségek újabb formái jelentek meg. Ilyen az online videojáték-függőség is, ami egyre több embert érint a világ minden országában. Jian Zihao, Kína legjobb e-sportolója például mindössze 23 évesen, romló egészségi állapota miatt vonult vissza június elején, de van olyan profi játékos is, aki már 15 évesen kiégett. A gaming-láz elsősorban a kamaszokat és a fiatal felnőtteket érinti, ezért nagy a szülők felelőssége a probléma időben történő felismerésében. 

2020. szeptember 18. 12:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Virtuális nézőteret nyit a Budai Szabadtéri Színház

2020. szeptember 9. 12:11

Év Informatikai Vezetője díj 2020

2020. augusztus 27. 11:07

Early Bird kedvezménnyel indul ‘Az Év Honlapja’ pályázat

2020. augusztus 13. 14:58

Az EU rendkívüli forrásokat biztosít a SZTAKI vezetésű nemzetközi COVID-projektre

2020. augusztus 13. 12:16
online sportfogadás