Új nagyformátumú Epson nyomtatók: Stylus Pro 7900 és 9900

Kiss Ádám Zoltán, 2008. október 4. 16:17

A 24 és 44 inches Stylus Pro 7900 és 9900 nyomtatók a továbbfejlesztett tintatechnológia, az új nyomtatófej-mechanizmus és számos egyéb új technológia segítségével ideálisak a jó minőséget igénylő fotó- és szépművészeti nyomtatásra, valamint csomagolási próbanyomatokhoz vagy flexografikus nyomtatásra.

A Stylus Pro 7900/9900 nyomtatókba épített MicroPiezo Thin Film Piezo (TFP) nyomtatófej kör alakú, precízen elhelyezett pontokat eredményez akár 2880 dpi felbontásban is. Mind a fúvókák száma, mind a teljesítményük megduplázódott a két nyomtatóban, így óránként akár 40 m2-nyi anyag kinyomtatására is képesek. Az Epson Stylus Pro 7900 és 9900 az Epson saját fejlesztésű, pigment alapú tintáinak ötödik generációját használja.

Az Epson UltraChrome HDR (High Dynamic Range – nagy dinamikus tartomány) egy tizenegy színkomponenst (cián, világos cián, sárga, narancssárga, zöld, mattfekete, kétféle fotófekete, világos vivid magenta és vivid magenta) tartalmazó, minden médián különlegesen széles színteret garantáló tintakészlet, amely 350ml és 700 ml-es kiszerelésben kapható. Ez az UltraChrome K3 Vivid Magenta tintakészletet a narancssárga és a zöld színekkel egészíti ki – így jelentősen nőtt a nyomtatható színtér, különösen az élénkzöldtől a sárgáig, valamint a sárgától a vörösig terjedő tartományokban. A narancssárga tinta elsősorban a bőrtónusok szemcsézettségének csökkentéséhez járul hozzá.

Ezen újdonságok teszik a Stylus Pro 7900-at és 9900-at ideális választássá a proof készítés területén, különösen olyan esetekben, amikor nagy igény van a Pantone színek reprodukálására. AZ RGB színtérnek a 11 színű CMYK-ba való matematikai átalakítása révén az új LUT-technológia (keresőtábla) lehetővé teszi a pontos színreprodukciót, a színek állandóságát különböző megvilágítási körülmények között, valamint a finomabb színátmeneteket, a szemcsézettség csökkentését és a színtér finomítását is. 

Az opcionális Epson SpectroProofer spektrofotométer a 7900-ast és 9900-ast konzisztens és megismételhető teljesítményt nyújtó próbanyomat-igazoló és nyomtatókalibráló megoldássá teszi. A spektrofotométer használatával a következő színellenőrzési munkafolyamatok végezhetők el automatikusan és maximális pontossággal: színkalibrálás, színigazolás, napi színellenőrzés, profilkészítés, direktszín szimuláció, színeltérések követése, valamint szimulációs célérték mérés. Az Epson SpectroProofer kalibrációs és igazolórendszere egy X-Rite spektrofotométert és egy Epson SpectroProofer szoftvert, vagy más RIP-et tartalmaz. A Stylus Pro 7900 és 9900 számos automata mechanizmussal rendelkezik: szükség szerint vált a fotó- és a mattfekete színkomponensek között, önállóan működik a papírbehúzó/kitoló rendszere és megújult a beépített fúvókaellenőrző technológiája is. Ezen kívül orsónélküli tekercspapír-tartóval és integrált papírvágó körkéssel is rendelkezik.

Az Epson Stylus Pro 7900 és 9900 legfontosabb tulajdonságai:

  • 11 színkomponensű Epson UltraChrome HDR tintakészlet 350 vagy 700 ml-es kiszerelésben
  • tízcsatornás Epson MicroPiezo TFP nyomtatófej a pontos és megbízható nyomtatás érdekében
  • az Epson változtatható cseppméret technológiája az optimális nyomtatási sebességért, tintafelhasználásért, hatékonyságért és képminőségért
  • opcionálisan megvásárolható Epson SpectroProofer technológia az X-Rite spektrofotométerével
  • automatikus váltás a fotó- és mattfekete tinták között
  • az Epson új LUT és rácsképzési technológiája a finom színátmenetek, a kiemelkedő minőségű szürkeárnyalatos képek és az alacsonyabb szemcsézettség érdekében
  • automatikus fúvókaellenőrző technológiája
  • kiváló vágási teljesítmény a forgókések segítségével
Kulcsszavak: Epson printer

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ötéves digitális átalakítási program elindításáról állapodott meg a Diageo az SAP-val és az IBM-mel

Informatikai környezetének teljes korszerűsítésére indított programot a világhírű italmárkák gyártásáról és forgalmazásáról ismert Diageo. A többek közt a Guinness, a Smirnoff és a Johnnie Walker márkákat birtokló Diageo a folyamatainak újratervezését és fejlesztését célozza meg, mind a 180 országra kiterjedően, ahol a vállalat működik. A vállalat eddigi legnagyobb és legátfogóbb stratégiai projektjének kivitelezésére az SAP és az IBM fogtak össze.

2023. május 27. 13:21

Megoldás a nagyméretű, elosztott hálózatokat üzemeltető cégek számára

A biztonságos és felhőalapú hálózati megoldások szállítója, a Zyxel Networks bemutatta új XGS2220 Layer 3 Access Switch sorozatát, amely segít a kis- és középvállalkozásoknak lépést tartani a hálózatukkal szemben támasztott növekvő igényekkel és elvárásokkal.

2023. május 25. 20:35

A Genesis tarolt a lengyel IT Hardware magazin által rendezett népszerűségi versenyen

A Genesisnek nagy sikere volt a lengyel IT Hardware magazin által szervezett, és a gamerek körében is elimert közönségszavazáson. A Genesis márkát a legjobb gamer brandnek választották meg, több más jelentős elismeréssel együtt.

2023. május 25. 11:21

A Fujitsu 13. generációs Intel processzorral ellátott, új noteszgépekkel lép piacra

A Fujitsu bemutatta a legújabb, 13. generációs Intel processzorok teljesítményét és kényelmét kiaknázó, új noteszgépeit. A modern üzleti felhasználóknak szánt eszközök kategóriavezető mobilitása és nagy teljesítménye fejlett biztonsági funkciókkal párosul. 

2023. május 22. 18:40

Új tápegységet mutatott be a Thermaltake

A Thermaltake, a prémium toronyházak, hűtések, gamer perifériák és nagy teljesítményű memóriák piacán vezető PC-komponens márka bemutatta a legújabb Toughpower GF A3 Gold sorozatot. 

2023. május 22. 17:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39

Új keresőt fejleszt a Google

2023. április 24. 20:01