A király él! Elvis Presley az amszterdami repülőtéren

Genda Csongor Zoltán, 2008. október 5. 16:02

Egy biztonsági szakértőnek sikerült átjutnia a repülőtéri ellenőrző terminálon egy az Elvis Presley nevére kiállított hamisított biometrikus útlevéllel.

A király él! Jeroen van Beeknek sikerült bebizonyítania, hogy egyszerűen és alacsony költségvetésből el lehet készíteni egy eredetinek tűnő ePassportot. A szakember a rocklegenda Elvis Presley személyazonosságát választotta, hogy még nagyobb hangsúlyt adjon tettének, ráadásul egy képzeletbeli országot is kitalált az élők sorából több évtizede eltávozott legenda lakhelyéül.

A kísérletre az amszterdami repülőtéren került sor, ahol Beek kiválasztott egy automatikusan szkennelő terminált, melyet a biometrikus útlevéllel rendelkező utasok számára tartanak fenn. A hamis dokumentum kiállta a próbát, a rendszer elfogadta az Elvis Presley nevére kiállított igazolványt. A szakember elmondta, hogy az útlevél meghamisításához csupán egy egyszerű csipkártyára és egy nyilt forráskódú szoftverre volt szüksége. A mostani eset ismét rávilágít arra, mennyire sebezhető az újonnan bevezetésre került rendszer, és azt is bizonyítja, hogy szükség van az emberi alkalmazottakra az ellenőrzési pontoknál.

Kulcsszavak: személyazonosítás

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A legnépszerűbb szoftverek kreatív munkához

Ha olyan szoftvert keresünk, amellyel a kreatív munkát végző szakemberek csodálatos dolgokat hozhatnak egyszerűen létre, bizony nem kell sokáig kutakodnunk. Számos nagyszerű szoftver közül válogathatunk a világháló széles palettáján!

2022. augusztus 11. 11:42

Propaganda elleni védőoltás: Utazás!

Amerikai tudósítónk, Horváth László, olyan szemmel látogatta meg az év egyik legnagyobb turisztikai rendezvényét, az IPW Orlando 2022-öt, hogy közben szemügyre vette, mely fejlesztések könnyítik meg az ideérkezők utazását, és elfilozófált annak kapcsán, hogy miért érdemes útra kelni, és akár egy konferencia-részvételt is összekötni az adott hely felfedezésével, az ország - Amerika - felfedezésével.

2022. augusztus 8. 23:11

Így óvja a szemét, ha sokat ül kijelző előtt

Tudta, hogy a nyugati emberek naponta átlagosan 6 órát töltenek különböző képernyők előtt? Ha belegondol, egy kicsit furcsa is, hogy a telefonunk kijelzőjére védőfóliát teszünk, a laptop kijelzőjét folyamatosan törölgetjük, portalanítjuk, szóval óvjuk az eszközeinket, miközben a szemünk védelmére nem is gondolunk. Íme pár tipp, ami segíthet megtartani a szeme egészségét, ha sok időt tölt kijelző előtt.

2022. június 13. 17:17

Esztétikus magas teljesítményű asztali számítógép - igenis létezik!

Ebben a cikkben azt szeretnénk hangsúlyozni, hogy igenis reális elképzelésnek számíthat egy olyan asztali számítógép beszerzése, amelyik nemcsak teljesítményben, hanem az esztétikumot tekintve is elsőrendű vételnek számít. Következzenek tehát a részletek!

2022. február 15. 18:06

Hogyan ne válj a hackerek áldozatává másodpercek alatt?

Elképzelhetetlen ma már az élet internet nélkül. Munkához, tanuláshoz, de sokan még a heti bevásárlást is a világhálóra fellépve oldják meg.

2022. január 31. 09:19

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38