Nagykorúvá válik az első internetes generáció

forrás Prim Online, 2008. október 9. 11:11

2008. október 14-15-én ismét Tihanyban kerül megrendezésre az Internet Hungary konferencia, az immár hagyományos évi kitekintés az internet világába.

„2010-re nagykorúvá válik az első internetes generáció, több mint 1,5 millió választópolgár. 2010-re akár 4,5-5 millió internetező is lehet hazánkban. Ez a tömeg mind politikai, mint gazdasági értelemben elbillentheti a mérleg nyelvét. Ezekre a számokra üzletet lehet és érdemes építeni, és ennyi ember már a választást is erősen befolyásolhatja” – vetíti előre az idei konferencia fő témáit Csermely Ákos, a konferencia szervezője.

A konferencia egyik meghívott előadója Lance Bennet (University of Washington) épp a fenti új, online generáció hétköznapjait mutatja be az amerikai választásokon keresztül, avagy hogyan hat a YouTube, a blogok és a hálózatépítés hatása az amerikai választások menetére, hogyan mobilizálták az egymástól különböző célcsoportokat, szavazókat Obama érdekében?

Szintén az amerikai választások tükrében, „Online kommunikációs stratégiák mindenkinek” címmel mutatja be Tracy Russo demokrata online stratéga (USA) hogyan alakította át az internet a politikai színteret, azaz hogyan léphetnek kapcsolatba képviselőikkel a szavazók és hogyan használható a világháló kampányolásra, szavazatgyűjtésére, meggyőzésre és politikai változások előmozdítására.

Nagy hangsúllyal szerepel a konferencián az internet, mint az üzleti lehetőségek színtere. Előadóink kitekintenek a kelet-közép-európai régióba, tanulmányozva a környező országok üzleti modelljeit, valamint az online üzlet színterének egyes kiemelt területeit, mint pl. az adózás, a tőkebevonás és a pénzügyi környezet.
Az internetes gazdaságban még tart a „területfoglalás”: komoly lehetőségei vannak annak, aki időben eszmél és elsőként lép piacra vagy fejleszt üzletet itthon, a régióban vagy akár a globális piacon.

A kommunikációs szekciók két fő sodrása az online generáció, mint egyre erősödő célcsoport tanulmányozása, az internetes fogyasztó megismerése, valamint az online jelenlét és kommunikáció hatékonyságának mérése, avagy a keresőmarketing segítségével hogyan keressünk még több pénzt, hogyan tegyük sikeressé vállalkozásunkat online eszközökkel.

Az eseményen megrendezik Magyarország első élő domain-árverését is, amelyhez az Internet Hungary 2008 szervezői várják az eladásra kínált domainneveket felajánlók jelentkezését. Az árveréssel kapcsolatos részletes feltételek az arveres.domainabc.hu honlapon találhatók.

A 2008-as Internet Hungary konferencia részletei és programja

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05