15 százalékos elbocsátás és termeléscsökkentés a Micron-nál

Milkovits Gábor, 2008. október 12. 08:54

A Micron memóriacsip-gyártó bejelentette, hogy a világgazdaságot és azon belül az iparágat sújtó válság miatt kénytelen elbocsátani munkaerejének 15 százalékát, illetve csökkenteni NAND flash-gyártását.

A Micron különösen nehéz helyzetben van, mert miközben a globális pénzügyi válság erőteljesen sújtja általában a technológiai cégeket, a NAND flash termékeket gyártó társaságok a magas beruházásigények és az éles árverseny miatt már egy ideje amúgy is igen nehéz helyzetben vannak. A Micron az utolsó hét negyedévben folyamatosan veszteségekről volt kénytelen beszámolni, amelyek a 2008 márciusában zárult pénzügyi évben például elérték az 1,6 milliárd dollárt, míg csak az idei harmadik negyedévben 344 millió dollárra rúgtak. A leépítések mellett a cég 20 százalékkal csökkenti a vezetők fizetését, illetve a termelést is leállítja egyes üzemeiben.

Az első leállításra kerülő üzem az Idaho-beli Boise-ben található félvezetőgyártó egység, amely körülbelül 35 ezer NAND flash lapot állít elő havonta. Ez mostantól kiesik majd a termelésből, ami nemcsak a Micron-t érinti negatívan, az üzem ugyanis nagy mennyiségben szállít az Intel-lel közös IM Flash Technologies vállalat részére is. A karcsúsítások költségeit mintegy 60 millió dollárra teszi a Micron, jövőre viszont 175 milliárdos megtakarítást remél az intézkedésektől.

Kulcsszavak: Micron +céginfo

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Irodát nyit Budapesten az Amazon Web Services

Az Amazon Web Services 2023. június 5-én nyitja meg az első budapesti irodáját, ami része az AWS folyamatos közép-kelet-európai bővülésének a növekvő számú régiós ügyfelek, partnerek kiszolgálásához. Az új magyarországi központ révén a munkatársak még több támogatást adhatnak az AWS felhőszolgáltatásaira való átálláshoz a különböző méretű magyarországi szervezetek, köztük induló vállalkozások, startup-ok, vállalatok, valamint a közszféra szervezetei számára.

2023. június 5. 14:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39