Interaktív hálózatbiztonsági képzés indul az IT Factorynál

forrás Prim Online, 2008. október 22. 12:48

Megállapodást kötött a Microsoft Magyarország és az informatikai oktatást újragondoló IT Factory szervezője, a NetAcademia Oktatóközpont. Az együttműködés eredményeként november közepén Magyarország legnagyobb, az Office Communication Serverre épülő interaktív képzése veszi kezdetét.

Novemberben 11-én kezdődik az IT Factory első tematikus képzéssorozata, melynek keretében a résztvevők kedvező áron szerezhetnek a hálózatbiztonság területén a gyakorlatban is használható szaktudást. Az oktatás különlegessége, hogy a hallgatók jelentős része otthonról vagy a munkahelyéről vesz részt a képzésen. A tantermi órákat az interneten keresztül élőben közvetítik, míg a gyakorlás virtuális gépeken történik, így a képzés bárhonnan végezhető.

A NetAcademia eredetileg saját maga akarta kifejleszteni az interaktív oktatás támogatásához szükséges szoftvert, de végül a Microsoft felajánlásának köszönhetően a Microsoft Office Communication Server mellett döntött. „Ez a rendszer biztosítja azokat a funkciókat, melyeket egyaránt hasznosnak ítéltünk a hálózatbiztonsági és .NET fejlesztői képzésekhez. Az Office Communication Server nemzetközileg kipróbált, korszerű megoldás, melynek alkalmazása hozzájárul az online képzés interaktív lehetőségeinek kiszélesítéséhez” – mondta Fóti Marcell, a NetAcademia Oktatóközpont ügyvezetője.

„Az IT Factory segítségével azok is élvezhetik egy korszerű, tematikájában pedig naprakész informatikai oktatás előnyeit, akik vidéken vagy határainkon túl élnek. Ezért is volt kézenfekvő számunkra, hogy ezt a merőben új kezdeményezést saját megoldásunk biztosításával támogassuk” – mondta Győrffy Péter, a Microsoft Magyarország termékmenedzsere.

Mintha ott ülnének

Az Office Communication Server segítségével az IT Factory hallgatói – kép és hangközvetítés útján - valós időben követhetik nyomon az előadást, miközben külön képernyőn látják az oktató gyakorlati példáit. A hallgatóknak ehhez mindössze az ingyenes Microsoft Live Meeting programot kell letölteniük, melynek segítségével csoportban dolgozhatnak, virtuális jegyzeteket készíthetnek, illetve a chatmestereken keresztül ugyanúgy kérdezhetnek vagy kérhetnek segítséget, mint tantermi társaik.

Kapcsolódó webcímek:
www.itfactory.hu
www.microsoft.hu/uc
www.netacademia.net

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59