Megjelent az első Google Android mobil

Kiss Ádám Zoltán, 2008. október 22. 21:15

A T-Mobile amerikai részlegének értékesítési akciójában megjelent az első, valóban kézzelfogható, kiskereskedelmi forgalomban is kapható Android operációs rendszerrel előtelepített mobiltelefon.

A különböző kiállításokon és szakmai vásárokon már nem egy bemutatókészüléken találkozhattak a szakértők az új nyílt forráskódú szoftverrel, ám ez az első alkalom, hogy végfelhasználók is megvásárolhatnak ilyen készüléket, és összemérhetik a szoftveres háttért a riválisokkal, például a Symbian operációs rendszerekkel. A nyíl forráskód azt vetíti előre, hogy minden eddiginél több alkalmazás jelenik majd meg az Androidra, hiszen bárki szabadon fejleszthet a platformra, ellentétben például a rivális iPhone-nal. Ezt a folyamatot tovább erősítheti, hogy a Google rendszerében a programozók is részesülhetnek majd a haszon egy részéből, ami komoly ösztönzést jelent az egyre jobb és érdekesebb kiegészítő szoftverek fejlesztéséhez. Mivel a T-Mobile által kínált G1 az első Android-dal telepített készülék, még nem tudjuk, mennyire tetszik majd a felhasználóknak, ám az mindenképpen bíztató előjel, hogy a mai megjelenés ellenére sem lehet csak úgy besétálni egy boltba, és megvásárolni a G1-et, a szolgáltató egyelőre a nem kevesebb, mint 1,5 millió előrendelt készülék szétosztásával van elfoglalva.

Kulcsszavak: Google mobiltelefon T-Mobil

Mobiltelefon-készülék ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A vállalati felhasználók körében is egyre népszerűbbek az összehajtható telefonok

A Samsung bejelentette, hogy a vállalati felhasználásra értékesített Galaxy Z Fold és Galaxy Z Flip okostelefonok száma globálisan több mint kétszeresére nőtt az előző évhez képest. Az összehajtható okostelefonportfólióra szerződött vállalati ügyfelek A teljes évet tekintve várhatóan 16 millióra emelkedik majd a világszerte vállalati partnereknek kiszállított összehajtható telefonok darabszáma, amely 73 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. 

2022. december 8. 20:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A világ legígéretesebb kiberbiztonsági vállalatai közé került a Clarabot

2022. december 6. 21:30

Lezárult a 2022-es ’Az Év Honlapja’ pályázat!

2022. december 2. 13:58

Innovatív építőipari vállalkozás vezetőit díjazta a FIVOSZ

2022. november 29. 12:39

December 1. éjfélig lehet nevezni 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

2022. november 23. 09:55