44 százalékkal csökkent a Samsung profitja

Kiss Ádám Zoltán, 2008. október 26. 21:06

A dél-koreai gyártó erősen megérzi a piaci bizonytalanságot, harmadik negyedévi nyeresége drámaian, 44 százalékkal esett vissza.

A Samsung számára nem sok jót jelent, hogy a szeptember 30-án végződő harmadik üzleti negyedévben 44,4 százalékos nyereség visszaesést kénytelen elkönyvelni. Ez az előző év hasonló időszakához mért adat, így a gyenge eredmények alól a szokásos nyári visszaesés sem ad felmentést. Az sem jelent jót, hogy a kérdéses negyedév még a pénzügyi és gazdasági válság kibontakozása előtt zárult, vagyis a cég a megtorpant, de még nem lefelé menő piacon sem tudott kellő eredményt elérni. A vállalat pénzügyi jelentésében azért megemlíti ezt a körülményt, de hangsúlyozza a közvetlenül az iparágat ért csapásokat is. A Samsung a memória-chipek és LCD megjelenítők legnagyobb gyártója a világon, és éppen ez az a két terület, ahol a hardverárak a legjobban csökkentek. Ennek eredményeképpen a vállalat túltermeléssel, és az alacsony árakból adódóan az értékesített mennyiség utáni profit jelentős csökkenésével volt kénytelen szembesülni. Jó hír a rosszak között, hogy a gyenge eredmények mögött nem a konkurencia előretörése áll, és a teljes forgalmazott volumen 15,4 százalékkal nőtt, ám az ez utáni nyereség a korábbi 1,8 milliárd dollár körüli összegről 869 millió dollárra esett vissza.

Kulcsszavak: Samsung +céginfo

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Többmilliárdos beruházást hajt végre, erősíti jelenlétét a Schneider Electric Zalaegerszegen

Összesen több mint 5 milliárd forintnyi beruházási program tervezése zajlik a Schneider Electric zalaegerszegi MG Zala üzemében. Az elképzelések eredményeként jelentős mértékben bővülhet az idén 30. születésnapját ünneplő gyár termelési kapacitása, illetve még inkább fenntartható és energiahatékony lehet a működése. 

2023. május 28. 10:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39

Új keresőt fejleszt a Google

2023. április 24. 20:01