E-Magyarország, e-kormányzat: párbeszéd a válsághelyzetről

forrás Prim Online, 2008. október 30. 14:04

2008. november 20-21-én kerül megrendezésre Siófokon az E-Magyarország, e-kormányzat 2008 – Az információs társadalom és gazdaság fejlesztésének prioritásáért” című konferencia és kiállítás. A kormányzat és az üzleti szektor párbeszéde ez alkalommal arról szól, lehet-e a jelenlegi válsághelyzetre jó válasz: az információs társadalom és gazdaság fejlesztésének prioritása.

A kormányzat és az üzleti (infokommunikációs) szektor prominensei, az önkormányzatok vezetői, térségi szakemberek, régióvezetők, a szakmai szövetségek és kamarák képviselői hetedik alkalommal találkoznak hogy ismertessék, megvitassák, bemutassák az IKT-szektor, valamint a kormányzati és önkormányzati, a közigazgatási szektor e-alapú fejlesztése, korszerűsítése terén végbement és várható fejlődési tendenciákat, eddigi eredményeket. A kormányzat és az üzleti szektor párbeszéde ez alkalommal arról szól, lehet-e a jelenlegi válsághelyzetre jó válasz: az információs társadalom és gazdaság fejlesztésének prioritása.

A szervezők várják a résztvevők jelentkezését az információs, illetve tudásalapú társadalomról és annak jövőjéről szóló szakmai találkozóra.
Részletes tematika, a jelentkezési feltételek, részvételi kedvezmények és regisztráció a www.e-magyarorszag.hu weboldalon.

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Korlátlan belföldi mobilinternetet kínál az új Mobilnet XXL díjcsomag

A megnövekedett adatigényekre reagálva megújítja hordozható eszközökhöz is használt, csak mobilinternetet biztosító SIM-kártyákhoz tartozó lakossági hordozható mobilinternet portfolióját a Vodafone Magyarország. A szolgáltató új díjcsomagja, a korlátlan belföldi adatkeretet kínáló Mobilnet XXL a Mobilnet Start+, a Mobilnet Medium+ és Mobilnet 150 GB csomagokat váltja. 

2023. június 4. 12:20

Bionika, robotika és intézményi spinoff fejlesztések az idei Innovációs Napon

Hatodik alkalommal rendezi meg a kutatókat és ipari partnereket összekötő eseményét, az Innovációs Napot a Műegyetem - FIEK (Felsőoktatási Innovációmenedzsment és Együttműködési Központ) június 8-án. Az idei év központi témája az egyetem innovációs sokszínűsége lesz. Dróntechnológiai, bionikai és robotikai fejlesztések is bemutatkoznak a programban. Az Innovációs Napon debütál az egyetem új spinoffokat és startupokat támogató programja a BME U[S]³.

2023. június 4. 10:22

így adóznak a kriptovaluták Európában és a FÁK országaiban

A kriptovaluták iránti fokozódó érdeklődés nyomán a Binance egy új, Binance Tax Watch elnevezésű blogsorozatban foglalja össze a digitális pénzügyi eszközök adózásával kapcsolatos tudnivalókat. Ennek első része az Európában és a Független Államok Szövetségében 2023 első negyedévében foganatosított adózási szabályokat mutatja be. A Binance szerint a jogkövető adózás révén az egész Web3 iparág megítélése javulhat, ami a szektor további bővülését eredményezheti.

2023. június 3. 14:05

A digitalizáció a magyar gazdaság kitörési pontja

A digitális gazdaság már ma is a teljes GDP legalább 25 százalékát adja, a fejlett technológiák – úgy mint az 5G, a mesterséges intelligencia, vagy a Big Data – használata pedig a gazdaságok legfontosabb kitörési pontjává vált. 

2023. június 3. 11:36

Együtt alkot különleges digitális világot az Emirates és az AWS

Az Emirates légitársaság az Amazon Web Services-zel (AWS) együtt indul el egy jövőbemutató, magával ragadó digitális utazásra, hogy az iparágban elsők között teljesen átalakítsa a munkavállalói élményt. 

2023. június 3. 09:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39