Kétsávos Wireless N hozzáférési pontok PoE támogatással, tűzálló fémházzal

forrás Prim Online, 2008. október 30. 16:21

Két újdonsággal jelentkezett a Wireless N-piacon a D-Link: a DAP-2590 AirPremier N és kistestvére, a DAP-2553 kétsávos hozzáférési pont a választható működési módoknak és az Ethernet kábelen keresztüli áramellátásnak köszönhetően rugalmasan telepíthető, legyen szó egy irodaházról vagy éppen egy ipartelepről.

Bár a D-Link hagyományosan otthoni használatra szánt eszközei számos vállalat WLAN igényét szolgálják, az üzleti környezet számos különleges, otthon nem elvárt funkciót igényel – gondoljunk csak a jogosultságokra, a biztonsági előírásokra vagy éppen a telepítési nehézségekre. A D-Link legújabb, tűzálló fémházának köszönhetően akár szellőző folyosókban is telepíthető AirPremier N kétsávos hozzáférési pontja (DAP-2590), illetve ennek hagyományos, műanyag házas testvére, a DAP-2553 kétsávos hozzáférési pont kifejezetten a 802.11n vezeték nélküli hálózatra váltó, gyorsan növekvő kisvállalatok igényeit kielégítendő került kifejlesztésre.

Mindkét modell beépített 802.3af PoE támogatással rendelkezik, így olyan helyekre is kihelyezhető egyetlen Ethernet kábellel, ahol elektromos kiállás nincs. Szintén a telepítés rugalmasságát szolgálja a három, egyenként lecsatolható antenna, melyek akár 300Mbps sebességű adatátvitelt is képesek biztosítani mind a 2,4 GHz-es, mind az 5 GHz-es frekvenciatartományban.

Mindkét hozzáférési pont támogatja a vállalati szinten már kötelező Enterprise szintű WPA2 titkosítást (802.11i) RADIUS szerver bevonásával és a Microsoft Network Access Protection (NAP) protokollját, mely a kliens PC-re kiadott vállalati szabályok alapján korlátozza a hozzáférést. További biztonsági funkciók: MAC címszűrés, vezeték nélküli LAN szegmentálás, SSID Broadcast kikapcsolása, Rogue AP felderítés, a vezeték nélküli sugárzás időzítése.

Mindkét AP képes hozzáférési pont, Wireless Distribution System (WDS), WDS with AP és vezeték nélküli kliens módban működni, így rugalmasan optimalizálható segítségükkel a hálózati teljesítmény, sőt, képesek egymagukban a bridge funkció mellett a kliensek kiszolgálására is.

A D-Link AirPremier N Kétsávos PoE hozzáférési pont képes forgalomkiegyenlítésre, és támogatja a Spanning Tree protokollt. A hozzáférési ponthoz ingyenesen biztosítja a D-Link az AP Manager II szoftvert, mellyel minden AirPremier AP menedzsmentje és folyamatos figyelemmel követése egyetlen központi helyről egyszerűen biztosítható.

Kulcsszavak: D-Link hálózat

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Napi 75 milliót lopnak a csalók a kibertérben

Naponta 75 millió forintot tettek zsebre a digitális tér kalózai a bankkártyákat és a számlákat támadó csalásokkal az idei II. negyedévben. A visszaélésekben érintett pénzek több, mint 70 százaléka, közel 5 milliárd forint a bankszámlákról tűnt el – emlékeztet Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője.

2023. szeptember 28. 18:34

A Zyxel új modellekkel bővíti népszerű switch sorozatát

A hagyományos switchek továbbra is az üzleti hálózati infrastruktúra gerincét képezik még a vezeték nélküli hálózatok korában is. A Zyxel GS1915 switchek gazdag funkciókészletet kínálnak, beleértve a nagy teljesítményű Power of Ethernetet (PoE) és a Nebula felhőalapú kezelést. Ráadásul rendkívül megfizethető áron kaphatók, emellett remek ár-érték arányú csomagban is elérhetők élvonalbeli vezeték nélküli hozzáférési pontokkal együtt.

2023. szeptember 27. 18:45

A Thermaltake The Tower 200 Mini toronyház új zöld színekben debütál

A Thermaltake bejelentette a The Tower 200 Mini toronyházak új verzióit a PC-rajongók kedvenc Turquoise, Racing Green színeiben, valamint az idei év új árnyalatában, Matcha Greenben. A Tower 200 egy kicsi, mégis tágas mini-ITX toronyház, amely egy ikonikus, függőleges kialakítással érkezik, képes befogadni akár egy 4090-es grafikus kártyát, és akár egy 280 mm-es AIO-t is támogat. A felhasználók már nagyon várták a The Tower 200 különböző színű változatait, a Thermaltake pedig meghallotta ezeket az igényeket. 

2023. szeptember 27. 17:19

Joule – az irodai munka új mértékegysége

Az SAP walldorfi főhadiszállásán tartott konferencia csúcspontjaként bemutatkozott Joule, a természetes nyelvet használó, generatív mesterséges intelligencia alapú irodai asszisztens, amellyel végérvényesen megváltoznak az üzletviteli folyamatok. A Joule beágyazódik az SAP felhőalapú vállalati portfóliójába, és képes lesz proaktívan betekintést adni a vállalati adatok mélységébe, nem csak az SAP teljes szoftverportfólióján, hanem akár harmadik féltől származó forrásokat is feldolgozva. 

2023. szeptember 27. 14:23

Elismerték az Epson fenntarthatósági törekvéseit

Az Epson idén harmadjára nyerte el a DataMaster Lab GREEN Award díját, amellyel tintasugaras innovációját és általános fenntarthatósági erőfeszítéseit ismerték el. Ráadásul dupla elismerést zsebelhetett be a márka, ugyanis a terméktesztek során a DataMaster ötcsillagos értékelést adott az Epson AM-C többfunkciós tintasugaras másolóinak.

2023. szeptember 26. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38