Az AOL ismét megkörnyékezte a Yahoo-t

Genda Csongor Zoltán, 2008. október 30. 17:05

Már régóta foglalkozik a lehetséges AOL-Yahoo fúzióval a sajtó, most ismét arról olvasni a külföldi magazinokban, hogy az internetes vállalatok tárgyalásokat folytatnak egymással.

Az elmúlt hónapok azzal teltek, hogy a világ azt várta, mikor mond igent a Yahoo a Microsoft ajánlatára, közben pedig hírbe hozták a vállalatot ezzel is, azzal is. Többször reflektorfénybe került az AOL, most ismét arról cikkeznek az IT-lapok, hogy az internetszolgáltató érdeklődik a keresőcég iránt.

Az információt egy az akvizíciós ügyekkel megbízott személy szivárogtatta ki, aki a Reuters megkérdezésére azt nyilatkozta, hogy a felek könyvvizsgálatot tartanak, és latolgatják az együttműködés esélyeit. Egyelőre nincsenek konkrét elképzelések, csupán azt vizsgálják meg a felek, hogy milyen anyagi haszonra tehetnének szert, s milyen költségcsökkentő intézkedésekre volna szükség, ha összeolvadna a két vállalat. A magát megnevezni nem kívánó informátor elmondta, hogy mindkét cégnek különböző elképzelései vannak arról, hogy az AOL szolgáltatásait miképpen lehetne integrálni a keresővállalat szolgáltatásaiba.

A most napvilágra került hírt egyelőre egyik fél sem kommentálta.

Kulcsszavak: AOL Yahoo +céginfo

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az elsők között vált folyamatos távmunkára a Vodafone Magyarország

Hazánkban egyedülálló módon a Vodafone Magyarország júliustól az ügyfélszolgálatos kollégák számára is lehetőséget biztosít a folyamatos távmunkára. A vállalat ügymenetében eddig is napi rutint jelentett az otthoni munkavégzés, azonban az elmúlt hónapok tapasztalatai rámutattak arra, hogy ezt a megközelítést olyan területeken – így az ügyfélszolgálatra – is be lehet vezetni, ahol eddig elképzelhetetlen lett volna. A programra jelentkező kollégáknak a vállalat a járványt követően is lehetőséget biztosít a távmunkára, ezzel úttörő szerepet vállalva az innovatív, digitális munkavégzés kialakításában. 

2020. július 10. 10:50

Az Ericsson megtette az utolsó lépést is a Standalone 5G bevezetése felé

Az Ericsson piacra dobta új szoftverét, mely a 4G hálózatoktól függetlenül képes az 5G NR (New Radio) berendezéseket üzemeltetni, azaz mostantól elindíthatók a közepes- és alacsony frekvenciasávokra csatlakozó ún. standalone 5G hálózatok is. Ez egyben azt is jelenti, hogy az Ericsson által szerelt hálózatokon a távközlési szolgáltatók immár az 5G technológia minden képességét ki tudják használni.  

2020. július 9. 19:11

Új magyar földi kiszolgáló a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren

Az Airport Service Budapest Zrt. közelmúltban megkezdett üzletfejlesztése újabb mérföldkőhöz érkezett. A Társaság 2020. június 24-én kézhez kapta a kiterjesztett földi kiszolgálási engedélyét, amely fővállalkozóként is feljogosítja a teljeskörű földi kiszolgálási tevékenységre a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

2020. július 9. 17:32

Egyre többen nem akarnak villanyszámlát fizetni

A fővárosban és vidéken is felfutási szakaszban van a napelemes megoldások használata - árulták el a szakértők. Míg korábban ez az energiatakarékos technológia úri huncutságnak számított, a pályázatoknak hála egyre megfizethetőbb a hétköznapi emberek számára is. Mennyire reális tehát, hogy napelemre váltsunk, és ezzel örökre búcsút mondjunk a villanyszámlának?

2020. július 9. 15:58

A Madách Színház zárt ajtók mellett is közel 6000 nézőt fogadott júniusban

A koronavírus megjelenése a szórakoztatóipart és a színházakat sem kímélte, a kényszerű bezárások miatt alternatív megoldásra volt szükség a közönség kiszolgálása érdekében. A Madách Színház és az IBM együttműködése nyomán a nézők júniusban 11 előadást láthattak élőben, online.

2020. július 9. 14:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás