Iparági támogatást kap az új mp3-logó

Kiss Ádám Zoltán, 2008. november 4. 18:39

A zeneletöltések forgalmazásával foglalkozó hét legnagyobb brit online áruház közösen vezette be az új mp3-logó képet, mely egyben próbál tisztább helyzetet teremteni a formátummal kapcsolatban.

Az Entertainment Retailers Association (ERA) javasolt egy új egységes mp3 jelölést, mely egyben azt is jelezné, hogy szabad formátumról van szó, mely használható bármilyen médialejátszón, számítógépen. A logó bevezetése egyben egy kampány része is. A felmérések szerint ugyanis a fiatalok jó része nincs pontosan tisztában a formátummal, márpedig annak forgalma egyre nő. A legfrissebb, idén októberi értékesítési adatok szerint az egyes számok letöltése 41 százalékkal, a teljes lemezek letöltése pedig 69 százalékkal ugrott meg a tavaly ilyenkori számokhoz képest. A felhasználók egy része ennek ellenére nem látja tisztán az mp3 lehetőségeit és korlátait, például hogy több változata van felbontás szerint, ezek hogy aránylanak a fájlok méretéhez, mennyire szabadon megoszthatók, és mik minőségi korlátaik a zene dinamikáját illetően. A szabad forgalom és a megoszthatóság egyik hátulütője volt az egységes arculat hiánya. A helyzet tisztázására és forgalom további fellendítése érdekében a HMV, a Woolworths, a 7digital, a Digitalstores, a Tescodigital, a Tunetribe, és a Play.com most egyszerre vezeti be a 100 százalékos kompatibilitást is feltüntető új logóképet, mely várhatóan a közeljövőben más online boltok oldalain is feltűnik majd.

Kulcsszavak: mp3 szabvány

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

2020 az autós kamerák éve lesz Magyarországon

Az autóskamerák piaca világszerte és hazánkban is rohamosan bővül: nem csoda, hiszen a vitás helyzetekben bizonyítékként is használható felvételek sok kellemetlenségtől óvják meg az autótulajdonosokat. Sőt, a fejlett vezetéstámogató rendszerekkel felszerelt dashcam modellek nemcsak balesetek, koccanások alkalmával hasznosak, használatukkal mindvégig biztonságosabban utazhatunk. A navigációk és menetrögzítő kamerák első számú gyártója, a hazánkban is piacvezető Mio adatai alapján itthon egy év alatt 70%-kal nőtt a dashcam-ek iránti kereslet és közel ötször annyi Mio kamerát vásároltunk 2019-ben, mint egy évvel korábban.

2020. február 24. 17:46

A HTC bejelentette az újdonságait

A HTC VIVE az eddigi legsokoldalúbb VR termékvonalával, a cserélhető előlapok lehetőségével, új horizontokat nyit. A HTC bejelentette a VIVE Cosmos teljes sorozatának megjelenését – három új termékkel, valamint három új moduláris headset-előlappal bővül még tovább a VIVE Cosmos funkciókészlete. 

2020. február 21. 10:47

A Panasonic bejelentette az új, 2020-as OLED és 4K LCD televíziókat

A Pinewood Studiosban tartott eseményen a Panasonic három új OLED és három új, középkategóriás 4K LCD televíziós terméksorozatot mutatott be a 2020-as kínálatból.

2020. február 19. 17:31

NATO tanúsítványt kaptak a Kingston IronKey D300 titkosított USB-k

A Kingston Digital Europe Co LLP bejelentette, hogy IronKey D300 nevű titkosított USB meghajtósorozata megszerezte a NATO korlátozott  tanúsítványát (NATO Restricted Level Certification). Ennek értelmében a Kingston IronKey D300, IronKey D300S és IronKey D300SM pendrive-ok kiterjedt validálást követően bekerültek a NATO tagországai, valamint polgári és katonai testületei által megszabott működési követelményeknek megfelelő termékek hivatalos katalógusába.* 

2020. február 19. 11:55

A Bosch okosszemüveg-megoldása kényelmesebbé teszi a mindennapi életet

Új videóban mutatja be a Bosch, hogyan láthatjuk a világot a jövő okosszemüvegén keresztül. A vállalat saját fejlesztésű Smartglass Light Drive okosszemüveg-rendszere olyan mindennapi helyzetekben jelenthet teljesen új, kényelmes és biztonságos megoldást, mint az autós vagy biciklis navigáció, a bevásárlás vagy a főzés. 

2020. február 19. 09:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Lezárult a 28. Magyar Innovációs Nagydíj pályázat nevezése

2020. február 24. 11:45

Megjelent az NMHH 2020-as felügyeleti terve

2020. február 18. 10:35

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33

20 éves Magyarország egyik legrégebbi email rendszere

2020. február 7. 09:03
online sportfogadás