Biztonságos online fizetés az újfajta Visa kártyával

Genda Csongor Zoltán, 2008. november 15. 18:02

A Visa átdolgozta eddig sokat kritizált online fizetési rendszerét, és előrukkolt egy kijelzővel és mini-billentyűzettel felszerelt hitelkártyával.

A One-Time-Code Card névre keresztelt kártya rendelkezik 12 gombbal és egy aprócska monokróm kijelzővel. Az alkalmazott koncepció hasonlatos az online bankok által használt TAN-eljáráshoz, és a cég ígérete szerint sokkal biztonságosabbá válik így a webes vásárlás. A felhasználóknak minden egyes tranzakció előtt be kell ütniük egy egyszeri kódot, amit maga a hitelkártya generál a helyes PIN megadását követően. A kapott kóddal aztán a kártya tulajdonosai fizethetnek az online üzletekben a megvásárolni kívánt termékekért. A szolgáltató elmondása szerint az új megoldással kivédhetőek az interneten széles körben elterjedt Phishing-támadások. A kártyába épített csipet üzemeltető elem élettartama minimum három év.
A Visa garantálja, hogy az újfajta hitelkártyákkal csakis azok tulajdonosai tudnak majd fizetni, hiszen a tranzakcióhoz szükséges kódot a PIN beírása után jelzi ki az eszköz.

Kulcsszavak: Visa hitelkártya security

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás