IconX: az első magyar navigációs rendszer

Kiss Ádám Zoltán, 2008. november 18. 08:24

Az iconX PNA-k Nav’n’Go iGo 8 3D navigációs szoftvert futtatnak és képesek a TMC (dugóelkerülő) információk vételére és feldolgozására. Számos hazai fejlesztésű szoftvert kapunk a készülékekhez, és tartalmas szolgáltatáscsomag segíti a használatukat. Mindez magyar nyelven egy magyar cégtől.

Az LCP Systems saját márkás termékcsaládja az iconX. Két újdonság került a piacra most november közepén, a G300 és a G400 típusjelű iconX PNA. Saját fejlesztésű és csak az iconX-ekhez elérhető szoftverek sokasága egyedülállóvá teszi a navigációs készülékeket. Az iconX G300-asnak 3,5”-os érintőképernyős LCD kijelzője van, külső TMC antennát csatlakoztathatunk hozzá. Akkumulátora 850 mAh-s, mellyel körülbelül 3 órát üzemel. Az iconX G400-as képernyője 4,3”-os szélesvásznú LCD és a TMC antennát a készülék tartalmazza, akkumulátora 1000 mAh-s, ami szintén háromórás üzemidőt tesz lehetővé. A készülékek motorja egy 396 MHz-es Centrality AtlasIII processzor, mely 64 MB ROM és 128 MB RAM memóriával gazdálkodik. A memória egy SD kártyával tovább bővíthető egészen 4 GB-ig. A termékkel együtt egy autós tartókart, egy készüléktartó bölcsőt, szivargyújtó töltőt és egy szoftvereket tartalmazó DVD-t kapunk a dobozban.


 
 A navigációs szoftver a TCM adások vételére előkészített és teljesen egyedi felülettel felruházott Nav’n’GO iGO 8 3D. Az iGo 8 egyedi funkciókat kapott, mint például a különböző kategóriájú figyelmeztetések. Felvehetjük partnereinket a címlistába. Újdonság a 2 dimenziós északi nézet vezetés közben, vagy a sávinformációk megjelenítése. A külföldi helységneveket magyar nyelven kereshetjük és magyar nyelven kerülnek a térképre is. A legújabb adatbázissal rendelkezik, már elérhető rajta például az új Megyeri-híd is. A térképek frissítését a honlapról rendszeres letölthetjük. A Nav’n’Go szoftvert futtató GPS készülékek közül elsőként az iconX-ek képesek TMC adások vételére. A TMC egy rádióadásba ágyazott információ folyam, ami tájékoztat a forgalmi helyzetről, pl. útlezárásról. Dugó esetén a program úgy tervezi meg az útvonalat, hogy elkerülje azt.
 
Extrák gyanánt több kiegészítő szoftvert is kapunk. A Poket Guide egy digitális városkalauz, számos információt tartalmaz a nagyobb városok nevezetességeiről. Tervezzünk városnézést és járjuk végig a látnivalókat gyalog, taxival, autóval vagy tömegközlekedéssel, az iconX kalauzol minket, mint egy jó idegenvezető: hangban, képben és szövegben. A szolgáltatást folyamatosan fejlesztik, az új tartalmak letölthetők lesznek a www.pocketguide.hu oldalról. Ingyenes térképszoftver az Outdoor, amely előretelepítve megtalálható minden készüléken. Teljesen ingyenesen tölthetők le hozzá térképek a www.turistautak.hu vagy a www.openmaps.eu oldalakról. Ezek a térképek kiválóan használhatók túrázáshoz vagy geocachinghoz. Szórakozáshoz két érintőképernyőkhöz fejlesztett játékot kapunk, a Backgammon-t és egy Sokoban klónt az LCP Logistic-ot. Hasznos kis program a szótár is, amely angol-magyar és német-magyar fordításban lesz segítségünkre.

Kulcsszavak: GPS autószolg LCP Systems

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50