Naruto: internettel a videokalózok ellen

MTI Sajtóadatbank, 2008. november 19. 10:35

Internetes csatornán kívánja sugározni műsorait - fizető, illetve némi várakozás árán ingyenes szolgáltatásként - az animációkra szakosodott TV Tokyo japán adó a műfaj külföldi rajongói számára, hogy felszámolja a mind nagyobb károkat okozó videokalózkodást.

Az erről elhangzott keddi tokiói bejelentés szerint január 8-tól az adó először a Naruto című sorozat epizódjait fogja megismételni interneten alig egy órával azután, hogy Japánban először sugározta azokat, méghozzá angol feliratozással. A TV Tokyo lesz az első japán évétársaság, amely ilyen szolgáltatást nyújt a népszerű japán animációs műfajok külföldi híveinek.

A programokat elsősorban az észak-amerikai publikumnak szánják, de másutt is láthatók lesznek - ott, ahol erre vonatkozólag megállapodás születik a helyi partnerekkel.

Aki rögtön az eredeti változat tévébemutatója után látni akarja a Naruto legfrissebb epizódját angol feliratozással, annak fel kell iratkoznia a portálra és fizetnie kell valamennyit - ennek fejében hirdetési szünetek nélkül láthatja az animációt. Aki hajlandó várni legalább egy hetet és akit nem zavarnak a filmet megszakító reklámok, az később ingyen is élvezheti a sajátos japán műfajt.

A TV Tokyo a japán animáció mind nagyobb külföldi népszerűsége miatt kényszerült erre a lépésre, ugyanis a türelmetlen külföldi rajongók nem hajlandók megvárni, amíg a szigetországi műfaj feliratozva műsorra kerül a hazai tévéken, hanem kalózfelvételeket rendelnek, amelyeket házi feliratozással terjesztenek az interneten.

"Ez nagy gond a japán animációs műfaj számára. Reméljük, hogy ezeknek a filmeknek csaknem egyidejű legális terjesztése az interneten véget vet majd a törvénytelen videokalózkodás gyakorlatának" - kommentálta döntését a TV Tokyo.

Kulcsszavak: média

Internet ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Túl a kétmilliomodik gigabites végponton a Telekom hálózata

Ügyfelei igényeinek jobb kiszolgálása érdekében a Magyar Telekom évek óta hatalmas erőforrásokat fordít vezetékes hálózatának fejlesztésére. Ennek köszönhetően mára átlépte a kétmilliót a gigabites elérések száma a hálózatán. Ez azt jelenti, hogy a Telekom a hazai otthonok és vállalkozások 40%-ának már gigabites szolgáltatást tud kínálni. A gigabites társadalom létrehozása iránti elkötelezettséget mutatja, hogy a szolgáltató kifejezetten nagy figyelmet fordít a kisebb települések lefedésére is: máig mintegy 710 ötezer fő alatti településre vezette be a gigabites hálózatot – és ezek közül nagyjából 340 község lakossága még az ezer főt sem éri el.

2020. május 19. 16:58

Kedvezményekkel és ingyenes időszakkal segíti a Telenor a vállalkozások visszatérését

Korlátlan böngészés és e-mailezés otthon vagy az irodában, hasznos Office 365 funkciók, F-Secure IT-biztonsági megoldások a Telenor legújabb Otthonline csomagjában. A rugalmasan alakítható, mikrovállalkozástól nagyvállalati méretig alkalmazható ajánlatnak köszönhetően akár már kisebb beruházás mellett is profi online vállalati környezet alakítható ki, amit számos induló-kedvezménnyel tesz még vonzóbbá a mobilszolgáltató.

2020. május 18. 14:33

Magyarország az internetvilág legjobbjai között

Magyarország a világ tíz leggyorsabb internethálózattal rendelkező országa közé került 2019-ben – a Datareportal.com elemzése szerint. A világviszonylatban is kiemelkedő hazai sávszélességnek rekordszintű adatforgalomban kell helytállnia a jelenlegi járványügyi helyzetben. A távmunkára és az online oktatásra való átállás komoly biztonsági kockázatot jelent megfelelő technológiai háttér nélkül – mutatnak rá a Panda Security szakértői. A kibervédelmi cég éppen ezért már meglévő felhasználóin felül 3 hónapra az új belépők, valamint diákok és tanárok számára is díjmentesen biztosítja szolgáltatásait az online támadásokkal szemben.

2020. április 15. 10:31

Kedvezményeket és egyéb intézkedéseket vezetnek be a BIX-ben

A koronavírus helyzet okozta internetes adatforgalom növekedésre tekintettel több kedvezményt is bevezet az internetszolgáltatók számára a BIX, a magyarországi internetszolgáltatók forgalomkicserélő központja.

2020. március 24. 15:38

Ingyenes fedélzeti wifi a Telekom havidíjas ügyfeleinek

Január 30-tól teszt jelleggel díjmentes hozzáférést biztosít a fedélzeti internetszolgáltatáshoz havidíjas előfizetői számára a Telekom a Lufthansa-csoport meghatározott repülőgépein. 

2020. január 30. 14:53

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás