Naruto: internettel a videokalózok ellen

MTI Sajtóadatbank, 2008. november 19. 10:35

Internetes csatornán kívánja sugározni műsorait - fizető, illetve némi várakozás árán ingyenes szolgáltatásként - az animációkra szakosodott TV Tokyo japán adó a műfaj külföldi rajongói számára, hogy felszámolja a mind nagyobb károkat okozó videokalózkodást.

Az erről elhangzott keddi tokiói bejelentés szerint január 8-tól az adó először a Naruto című sorozat epizódjait fogja megismételni interneten alig egy órával azután, hogy Japánban először sugározta azokat, méghozzá angol feliratozással. A TV Tokyo lesz az első japán évétársaság, amely ilyen szolgáltatást nyújt a népszerű japán animációs műfajok külföldi híveinek.

A programokat elsősorban az észak-amerikai publikumnak szánják, de másutt is láthatók lesznek - ott, ahol erre vonatkozólag megállapodás születik a helyi partnerekkel.

Aki rögtön az eredeti változat tévébemutatója után látni akarja a Naruto legfrissebb epizódját angol feliratozással, annak fel kell iratkoznia a portálra és fizetnie kell valamennyit - ennek fejében hirdetési szünetek nélkül láthatja az animációt. Aki hajlandó várni legalább egy hetet és akit nem zavarnak a filmet megszakító reklámok, az később ingyen is élvezheti a sajátos japán műfajt.

A TV Tokyo a japán animáció mind nagyobb külföldi népszerűsége miatt kényszerült erre a lépésre, ugyanis a türelmetlen külföldi rajongók nem hajlandók megvárni, amíg a szigetországi műfaj feliratozva műsorra kerül a hazai tévéken, hanem kalózfelvételeket rendelnek, amelyeket házi feliratozással terjesztenek az interneten.

"Ez nagy gond a japán animációs műfaj számára. Reméljük, hogy ezeknek a filmeknek csaknem egyidejű legális terjesztése az interneten véget vet majd a törvénytelen videokalózkodás gyakorlatának" - kommentálta döntését a TV Tokyo.

Kulcsszavak: média

Internet ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megvalósult a szélessávú internet a csornai járásban

Magyarország kormánya az Európai Unió Digitális Menetrendje alapján célul tűzte ki, hogy 2018-ra minden magyar háztartásban elérhető legyen a minimum 30 Mbps sávszélességű internetkapcsolat.  A cél elérése érdekében a Széchenyi 2020 program keretében kiírásra került a GINOP-3.4.1-15 Újgenerációs NGA és felhordó hálózatok fejlesztése elnevezésű pályázat. Az elnyert 440,83 millió forint támogatásból a Vidanet Zrt. a csornai járás 10 településén mintegy 1600 háztartás számára tette elérhetővé a szélessávú internetszolgáltatást. 

2021. január 18. 09:43

Újabb előfizetői körnek nyújt segítséget a Telenor

Bár a Telenor szolgáltatásai nem esnek az ingyenes internet-hozzáférést biztosító kormányrendelet hatálya alá, a mobiltársaság november 27-ével díjmentessé tette hálózatán az oktatási oldalak elérését, most újabb kedvezményt nyújt a vészhelyzetben: 100GB ingyenes, szabadon felhasználható adatforgalmat biztosít Magyarországon Hipernet Home+, Hipernet Home, Hipernet és MyHipernet Home, Digitális Jólét 2GB tarifacsaládok tarifáit használó lakossági ügyfeleink számára. Az ingyenes adatkeret igénybevételéhez iskolai igazolás sem szükséges.

2020. december 1. 13:33

Többet telefonáltunk és interneteztünk a koronavírus hatására

Körülbelül hatodával nőtt a hívás- és harmadával az internetforgalom 2020 első felében a koronavírus-járvány miatt, az SMS-ek száma viszont negyedével csökkent 2019 végéhez képest – derül ki a mobiltelefon-, a mobilinternet- és a mobil M2M-szolgáltatások főbb mutatóinak alakulását tartalmazó legfrissebb mobilpiaci jelentésből – tette közzé  a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).

2020. november 24. 18:06

Ingyenessé teszi a főbb oktatási oldalak elérését hálózatán a Telenor

Az Innovációs és Technológiai Minisztériummal (ITM) egyeztetve a Telenor Magyarország minden előfizetője számára ingyenesen elérhetővé teszi az otthontanuláshoz szükséges legfőbb weboldalak elérését.

2020. november 22. 09:59

Gyorsabb, stabilabb Wi-Fi az otthonokban

A minőségi, megbízható internet nélkülözhetetlen része egy háztartásnak. Ez teszi lehetővé a folyamatos online kapcsolattartást a szeretteinkkel, ez adja az alapját a digitális oktatásnak és az otthonról történő munkavégzésnek is. A gigaerős Tettek Hálózatát építő Telekom kínálatában mostantól elérhetők a 6. generációs, Wi-Fi 6 szabványú eszközök, amik gyorsabb, stabilabb netkapcsolatot biztosítanak. 

2020. november 19. 12:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A DokiApp-ot választották az év applikációjának

2021. január 18. 14:59

Zsinórban hatodszor az Év Honlapja a mateking.hu

2021. január 7. 09:55

Fejlett technológia és ügyfélszám bővülés az Adverticum Zrt-nél.

2020. december 18. 08:54

Új vezérigazgató a Telenor Magyarország élén

2020. december 16. 19:05
online sportfogadás