A Synergon lesz a BKV informatikai rendszerének új üzemeltetője

MTI Sajtóadatbank, 2008. november 20. 09:20

A Synergon Nyrt. lesz a BKV informatikai rendszerének új üzemeltetője. A közlekedési cég a társasággal tíz évre kötendő szerződéstől bővebb szolgáltatást és összesen több mint hárommilliárd forint megtakarítást vár - tájékoztatta a BKV szerdán közleményben az MTI-t.

A BKV január 18-án azonnali hatállyal felmondta a T-Systems Hungary - jelenleg IQSys Zrt. - nevű társasággal a 2001-ben kötött, 2010-ig szóló informatikai szolgáltatási szerződését.

A felmondás után kiírt közbeszerzési pályázatra 17 cég jelentkezett, közülük a legkedvezőbb ajánlatot benyújtó Synergon Nyrt. lett a nyertes. Az új szerződéstől a közlekedési társaság - a többletszolgáltatások jelentős értékén felül - éves szinten 300 millió, azaz a 10 évre kötendő szerződés teljes időtartamára több mint 3 milliárd forint megtakarítást vár.

A szerződést várhatóan november végéig aláírják. Ez a szerződés a közlemény szerint kedvezőbb, mint amit korábban a másik céggel kötöttek: a havi szolgáltatási díj és a szerződés teljes időtartamára rögzített ár - 32,9 milliárd forint - mintegy 10 százalékkal alacsonyabb, mint az IQSys-féle 2008. évi, megállapodás szerinti összeg (35,7 milliárd forint).

Mint írták, a Synergon bővebb szolgáltatást is nyújt az előző szolgáltatóhoz képest, így például magasabb lesz a cég által biztosított rendelkezésre állási idő, ami jelentős segítséget nyújt a BKV informatikai hálózatát kezelőknek és a felhasználóknak.

Kulcsszavak: Synergon BKV +céginfó

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A KPMG és a Microsoft globális ESG Akadémiát indított

A „KPMG ESG Akadémia” a KPMG, a Microsoft és számos elismert egyetem együttműködésében indult el. Célja, hogy elérhetővé tegye a naprakész és nélkülözhetetlen ESG-tudást, támogassa és képezze az üzleti élet szereplőit a legváltozatosabb fenntarthatósági témákban.

2023. szeptember 30. 16:52

Mesterséges intelligenciával harcol a Binance a tiltott piacbefolyásolás ellen

Nagy mennyiségű adat elemzésére alkalmas, mesterséges intelligenciát alkalmazó szoftvert használ a Binance a tiltott piacbefolyásolás azonosítására a kriptoszektorban. A világ legnagyobb kriptotőzsdéje más cégekkel és a hatóságokkal is együttműködik annak érdekében, hogy a gyanús szereplőket ne csak a saját platformjáról, hanem a teljes piacról el lehessen távolítani. Ugyanakkor a befektetőknek is érdemes odafigyelniük azokra a jelekre, amelyek az árakat manipuláló tevékenységekre utalnak.

2023. szeptember 30. 13:24

Mostantól a Liberty irodaházban működik az eMAG hazai központja

2023 nyarának végén az eMAG Magyarország új székházba, a Wing Zrt. által fejlesztett Liberty irodaház déli szárnyába költözött a Könyves Kálmán körúton. A legnagyobb magyar e-kereskedő*  a 40 ezer négyzetméter alapterületű irodaház harmadik és negyedik emeletét, mintegy 3800 négyzetméternyi irodaterületet bérel. Ide tette át székhelyét a cégcsoport két másik brandje, a Sameday futárszolgálat és a felújított okostelefonok piactereként működő Rejoy.hu is.

2023. szeptember 30. 11:40

Stratégiai megállapodást írt alá a Corvinus és az ExxonMobil

A piacvezető magyar gazdasági egyetem és az energiaipari cég magyarországi leányvállalata együttműködésének fő célja, hogy a kölcsönös fejlődés érdekében szorosabbra fűzzék az oktatás-kutatás, valamint a gazdasági szféra kapcsolatát. 

2023. szeptember 30. 10:18

Ahol jelen és jövő találkozik

Októberben második alkalommal szervezi meg a hazai járműipar egyik kiemelkedő eseményét, a TECHTOGETHER+-t az autopro.hu csapata, ahol jelen és jövő találkozik. A rendezvény keretében megtartott járműipari konferencián hazánk meghatározó iparvállalatainak top menedzserei adnak elő, az innovatív ipari trendekre fókuszáló szakmai találkozón pedig az itthon tevékenykedő kulcsszereplőkkel találkozhatnak az érdeklődők. A rendezvény harmadik pillérjeként hazánk legtehetségesebb egyetemistái mérik össze tudásukat a mérnökhallgatói verseny keretében. 

2023. szeptember 29. 17:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38