Automatikus banki ellenőrző rendszer az UniCreditnél

forrás Prim Online, 2008. november 24. 12:05

Az új alkalmazás lehetővé teszi az elektronikus aláírással és időbélyeggel hitelesített dokumentumok szerveroldalon történő automatikus banki ellenőrzését. Az UniCredit Banknál a NetLock által kiépített rendszer az elektronikus cégeljárásban használt, valamint az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) által kiállított - elektronikus aláírással és időbélyeggel hitelesített - elektronikus nemleges (0-s) igazolások ellenőrzését végzi.

A NetLock Kft. egyedi igényeknek megfelelve, több körös egyeztetés után, több kandidáló közül bizonyult a legalkalmasabbnak az új rendszer kiépítésének és üzemeltetésének jogára.

Az UniCredit Banknál már 2007 eleje óta elfogadják az e-aláírással ellátott dokumentumokat, a cégokirattól kezdve az ügyvédi aláírásmintán át az APEH-adóigazolásig. A korábbi, részben manuális ellenőrzést 2008 nyarán váltotta fel az a fejlett informatikai megoldás, amely teljesen automatizált módon képes vizsgálni az elektronikus aláírással és időbélyeggel hitelesített dokumentumokat, ezzel jelentősen egyszerűsítve és gyorsítva a folyamatot. További előny, hogy csökken a manuális feldolgozásból adódó hibalehetőségek száma, mindemellett a rendszer környezetkímélő, hiszen jóval kevesebb papír felhasználását igényli az ügyintézés.

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Valósággá vált az Ipar 4.0 a Boschnál Hatvanban

Önvezető járművek szállítják az alkatrészeket, a késztermékeket és a csomagolóanyagokat a Bosch két hatvani épülete között. Digitális, felhőbe integrált rendszer követi a termékek útját, automata jármű-beléptetés, speciális hordozható nyomtatók, valamint drónok is segítik a munkatársakat – a jövő logisztikai központja a Bosch hatvani telephelyén már valóság. A Connected Hubban már elindultak az automatizált járművek is, ezzel pedig teljessé vált az Ipar 4.0 koncepció megvalósítása. 

2022. január 28. 20:31

Népszerűek az e-autók Bécsben

Egy év alatt több mint duplájára nőtt az elektromos töltések száma a bécsi töltőállomásokon. Erről számolt be az osztrák főváros energiaszolgáltatója, a Wien Energie. A vállalat ezért kapacitásainak kiépítését tervezi: további 200 nyilvános töltőállomást és két gyorstöltőparkot adnak át 2022-ben. Ez jól illeszkedik Bécs klímavédelmi menetrendjébe, miszerint 2040-re eltűnnének a dízel- és benzinüzemű autók az osztrák főváros utcáiról. 

2022. január 28. 14:59

Ezek a trendek alakítják át a munka világát 2022-ben

Jelentős átalakulás indult el a munkavégzés terén az elmúlt években, ami idén tovább erősödik, alapvetően befolyásolva a vállalatok működését. Mivel a munkavégzés már nem helyhez kötött, a rendszereknek és a biztonsági megoldásoknak alkalmazkodniuk kell ehhez. A kibertámadók többek között éppen ezt a biztonsági rést használják ki, így egyre nő a fenyegetések száma, miközben egyre kevesebb az IT-szakember. A Micro Focus szakértői szerint a megoldást az automatizálás és az intelligens megoldások jelentik, amelyek idén már kötelező elemek lesznek a cégek életében.

2022. január 28. 12:40

„A technológia segítségével jobb örökséget fogunk hagyni a jövő nemzedékének”

Az ABB Decoded podcast 2022-es évi első epizódjában Lucas di Grassi brazil autóversenyzővel készült beszélgetés hallható. Az 8. versenyévad ABB nagyköveteként, di Grassi nem csak a versenyeken elért sikereiről, például a Formula-E harmadik szezonjában kivívott bajnoki címéről beszél, hanem megosztja véleményét a fenntartható technológia előnyeiről az éghajlati kihívás kezelésében.  

2022. január 28. 10:02

Innováció az építőipari beruházások tervezésében

A Paulinyi & Partners Digital Solutions Kft. egyedi projektjével a tervezés teljes időtartamában képes segíteni a tervezők és a beruházó munkáját. A beruházás előkészítés és tervezéssegítő szolgáltatás fő célja a hatékonyságnövelés és a projektdöntések támogatása.

2022. január 27. 14:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új elnökséget választott az IAB Hungary

2022. január 21. 16:55

Ez a három újdonság határozza meg az online marketinget 2022-ben

2022. január 18. 15:29

Jön Magyarország legnagyobb e-kereskedelmi konferenciája

2022. január 12. 15:07

Már lehet regisztrálni az NMHH mobilkészülék-csere programjára

2022. január 7. 13:58