Igényes ipari automatizálás Simatic rack-PC-vel

Kovács Attila, 2008. november 29. 08:45

A Siemens Industry Automation divíziójának Simatic termékcsaládjába tartozó, 19 hüvelykes, rackbe szerelt PC-család új, kompakt, ipari szabványos taggal bővült.

A Simatic 647B típusnéven megjelenő készülék lapos, mindössze két modul (2U) magasságú, ami fele az összehasonlítható korábbi 847B rack-PC magasságának. Helytakarékos beépítési méreteinek köszönhetően olyan standard vezérlőszekrényekbe szerelhető, amelyek minimum 500 mm mélyek. A PC-t nagy teljesítményű Intel Core2 duálprocesszor egysége alkalmassá teszi nagy számítási igényű automatizálási feladatokra, pl. nagy volumenű mérésadat-feldolgozásra vagy ipari képfeldolgozásra. Az új PC teljesen-fém házban van szerelve; magas fokon tesz eleget az elektromágneses összeférhetőség (EMC) követelményeinek, és külső behatásokkal, vibrációval szemben nagyon ellenálló. Az ipari személyi számítógép 50° Celsius környezeti hőmérsékletig működőképes. A ház mindössze egy csavar oldásával könnyedén nyitható, és szükség esetén az elülső kettős ventillátor és a szűrőbetét szerszám nélkül cserélhető. A Simatic 647B összesen hat USB 2.0 porttal (közülük kettő az előlapon található), továbbá két PCI hellyel és két “team-képes”, gigabites  Ethernet  porttal rendelkezik. Az előlapon jól látható LED-ek segítik a gyors diagnózist, és többek között a RAID1, Ethernet, ventillátorok állapotát és a hőmérsékletet is kijelzik. További, rendelhető opciók: nagy teljesítményű PCI Express x16 grafikai kártya "Dual View" vagy "Display-Clone" célra, DVD író-olvasó, gyárilag installált és aktivizált Windows XP Professional, Vista Ultimate és Server 2003 operációs rendszerek.

Kulcsszavak: Siemens szerver

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A digitális oktatásban segít az Ericsson új programja

A COVID-19 világjárvány a Föld sok országában az oktatási rendszerek működésében is fennakadásokat okozott. Ezt látva az Ericsson az UNESCO Globális Oktatási Koalíciójának keretében elindította Ericsson Educate elnevezésű digitális programját, amely középiskolások és egyetemi hallgatók számára kínál online oktatási anyagokat a digitális készségek és ismeretek javításához. 

2020. május 30. 10:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás