Palm újdonságok a CES-en

Milkovits Gábor, 2008. december 11. 20:20

A Palm előzetesen beharangozta, hogy valami nagy bejelentésre készül a januári CES kiállításon, ami aligha lehet más, mint az új Palm OS II operációs rendszer és a hozzá tartozó új mobilok.

A Palm eredetileg 2007-re ígérte a Linux-alapú rendszert, azonban az ilyen jellegű halasztások szinte gyakoribbak az iparágban, mint a menetrendek betartása. Ugyanakkor a cégnek égetően szüksége lenne a szoftver mihamarabbi megjelenésére, a társaságot ugyanis jelenleg két dolog tartja a felszínen: a Windows Mobile rendszerű Treo okostelefonok, illetve az olcsó Centro készülék, amely utóbbin azonban éppen ezért nem sokat nyerhet a vállalat. A cég többször is veszteségről volt kénytelen beszámolni az utóbbi időben, ráadásul a jelenleg ’Nova’ kódnéven futó szoftvernek számtalan rivális platformmal kell majd versenyre kelnie, a Symbian-tól kezdve az Apple iPhone-on és a Windows Mobile-on át a RIM Blackberry-ig vagy a Google új Android megoldásáig.

A nehéz helyzet miatt az egykori PDA-úttörő kénytelen elbocsátani munkaerejének 10 százalékát. További gond, hogy az új, Palm OS II-alapú mobilok a legújabb hírek szerint csak valamikor 2009 második felétől lesznek kaphatók. Némi reményre adhat viszont okot, hogy a következő generációs készülékek megtervezéséhez két volt Apple-munkatársat is sikerült megnyerni: Mike Bell termékfejlesztési vezetőt, illetve az iPhone kifejlesztésében tevékeny részt vállaló John Rubinsteint.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Tapasztalja meg a legendás játékot

2021. szeptember 20. 18:29

A világon egyedülálló drónra szerelhető szállítódobozt fejlesztettek

2021. szeptember 15. 14:15

Öt érmet is elhoztak a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiájáról

2021. augusztus 31. 09:58

A Xiaomi várakozásokat felülmúlóan teljesített a második negyedévben

2021. augusztus 26. 14:46