Súlyos javítatlan hiba minden Internet Explorerben

Kiss Ádám Zoltán, 2008. december 16. 18:18

A böngészőben létezik egy olyan kiskapu, melyet máris aktívan kihasználnak rosszindulatú weboldalak, ám javítás még nem létezik rá, így fokozott figyelemmel érdemes szörfölni.

A hiba leírása értelemszerűen nem túl pontos, ám ez nem véletlenül szokott így lenni a nulladik napi kiskapukkal, hiszen az interneten már megtalálható a kihasználásukra szolgáló kód. A Trend Micro szerint az összes Internet Explorerben, köztük a legutóbb frissített verziókban is megtalálható  hiányosság révén a felhasználók gépét fertőzött weboldalakra lehet irányítani, és ezek száma döbbenetes mértékben növekszik. A múlt héten először megfigyelt hiba során megfertőződött oldalak szám azóta 10 ezerre nőtt.

Az eredeti elgondolás szerint a rosszindulatú kód játékokhoz való jelszavakat lopna, ám a szakértők szerint igen kis változtatással pénzügyi tranzakciókhoz szükséges belépőkódokat is el lehet vele tulajdonítani. Mivel az Internet Explorer ma a világ PC-inek közel 80 százalékán az alapértelmezett böngésző, nem kell a hiba súlyosságát hangsúlyozni. A Microsoft is elismerte a kiskapu meglétét, és megkezdte annak alaposabb vizsgálatát, ám azt már most kijelentették, hogy könnyen elképzelhető egy a szokásos minden hónap második keddjére ütemezett frissítési körön kívüli közbeiktatott rendkívüli javítás kiadása, különösen mivel rendszeres frissítési ciklus idén már nem lesz.

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ultraszéles gaming képernyő az AOC-tól

A képernyő-specialista AOC piacra dobja a 88,98 cm (35 hüvelyk) képátlójú AOC AGON AG353UCG modellt, amely a követező generációs AGON 3 sorozat tagja és a széles körben elismert AG352UCG6 ultraszéles monitor továbbfejlesztett változata. 

2020. február 24. 15:01

Újabb termékek a Dell Technologies kínálatában

A Dell Technologies új peremhálózati megoldásokat jelentett be, melyek segítenek a vállalatoknak feldolgozni és értékes információvá alakítani a legváltozatosabb helyekről származó, több milliárd eszközben rejlő adathalmazt. A bővített portfólió olyan innovációkat tartalmaz mint a kompakt edge szerver, egy kisméretű moduláris adatközpont, továbbfejlesztett telemetriafelügyelet és egy streamelemző platform.

2020. február 24. 09:24

A Cisco megjósolta mi várható 2023-ra

A Cisco legújabb Annual Internet Report előrejelzése szerint 2023-ra a világ mobilkapcsolatainak több mint 10%-át teszik majd ki az 5G kapcsolatok, amelyek átlagos sebessége 575 Mbp/s lesz, vagyis 13-szor gyorsabb, mint egy átlagos mobil kapcsolat. Ez a teljesítmény lehetővé teszi a mesterséges intelligencia (AI), valamint a különböző IoT-alkalmazások elterjedését, beleértve többek között az önvezető autókat, az okosvárosokat és a hálózatba kapcsolt egészségügyi eszközöket. 

2020. február 23. 10:51

Rangos díjat kapott az Epson két nyomtatója

A Seiko Epson Corporation bejelentette, hogy a Surecolor SC-P7500 és a Surecolor SC-P9500 nagy formátumú nyomtatói nyertek az iF Design Award 2020 versenyen, amelyet a hannoveri iF International Forum Design GmbH rendez.

2020. február 22. 11:00

Társasjáték a biztonságos internetért

A biztonságos internet megteremtésében kiemelt prioritás, hogy már a legkisebbek is tisztában legyenek az online tér kockázataival és azzal, hogy milyen módon kerülhetik el a rájuk leselkedő veszélyeket. A Biztonságos Internet Napján a Microsoft Magyarország olyan offline társasjátékot mutatott be, amely játékos módon tanítja meg a gyerekeket arra, hogyan kell biztonságosan közlekedni a virtuális térben.

2020. február 20. 17:44

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Lezárult a 28. Magyar Innovációs Nagydíj pályázat nevezése

2020. február 24. 11:45

Megjelent az NMHH 2020-as felügyeleti terve

2020. február 18. 10:35

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33

20 éves Magyarország egyik legrégebbi email rendszere

2020. február 7. 09:03
online sportfogadás