Termáltranszferes mobil RFID nyomtató a Zebrától

Kovács Attila, 2008. december 20. 18:30

Az amerikai Zebra Technologies bemutatta a világ első mobil RFID nyomtatóját. A két kivitelben készülő (hordozható P4T, RFID-kompatibilis RP4T) eszközök mind beltéri, mind kültéri alkalmazásnál, így gyártási, szállítási és logisztikai, kormányzati vagy más, nagy mobilitást igénylő területeken is használhatók. A Zebra újítása a mobilitásban rejlik. Az új hordozható nyomtatóval ugyanis bárhol és bármikor lehetővé válik címkék, blokkok nyomtatása.

A P4T címkéi hosszú távon olvashatók extrém körülmények között is. A nyomtató így kültéri címkézésnél is rugalmasan alkalmazható, ezért várhatóan az iparban, illetve a különböző gyártósoroknál lesz népszerű. A terepen, kiskereskedelemben, kormányzati szektorban dolgozók számára előnyt jelentő hordozható technológia gyorsan megtérülő haszonnal járhat. A termáltranszferes technológiát alkalmazó P4T nyomtató lehetővé teszi keményebb alapanyagú vonalkódok és nyugták készítését, melyek ennek köszönhetően hosszabb élettartammal rendelkeznek. Az RFID-t támogató RP4T változat teljesen kompatibilis az UHF EPC Gen 2 intelligens címkézési rendszerekkel.

A gyártó szerint az új berendezésekkel készült merev címkék különleges körülmények – erős napsugárzás, meleg, nedves vagy hideg éghajlat – átvészelésére képesek, ezért kültéri építkezéseknél, közművek építésénél, termelő vállalatoknál, disztribúciós raktárakban és más ipari területeken is használhatók. Legnagyobb előnyök a mobilitás mellett a nyomon követhetőség,  helymeghatározás és visszakövethetőség, valamint az, hogy a kiszállást igénylő tevékenységeket automatizálni lehet, ami hozzájárul a vásárlók jobb kiszolgálásához  és ezáltal növekvő elégedettségéhez.

A termáltranszferes vagy direkt termáltranszferes nyomtatásra alkalmas P4T és RP4T készülékeket 8 MB flash/16 MB SRAM memóriával látják el. Egy új megoldással egyszerűbbé vált az adatok és a papír betöltése. A 32 bites processzor és a beépített USB lehetővé teszi a vezeték nélküli és a vezetékes technikák közötti választást. A vezeték nélküli WPA2 protokoll pedig magas szintű adat- és hozzáférés-biztonságot eredményez. A P4T és a RP4T egyaránt támogatja a passzív EPC 1-es és 2-es osztályú protokollok alkalmazását is.

Kulcsszavak: Zebra printer RFID

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ipari szimulációs szoftver segítheti az elektromobilitási kutatásokat

A villamos gépekkel és az elektrodinamikával kapcsolatos munkákban használható, rendkívül korszerű ipari szimulációs szoftverről tartott ingyenes konferenciának és képzésnek adott helyet az elektromos járművekkel kapcsolatos kutatásokban is egyre meghatározóbb szerepet betöltő Széchenyi István Egyetem. A rendezvényen az intézmény kutatói, valamint partnercégek munkatársai fejlesztették tudásukat.

2022. július 6. 12:41

Többféle jelszókezelésre képes a Kingston új pendrive-ja

A memóriatermékek és technológiai megoldások globális piacvezetője, a Kingston Technology Company, Inc. flash-memóriákat gyártó leányvállalata, a Kingston Digital Europe Co LLP bejelentette az IronKey Locker+ 50 (LP50) USB Flash meghajtó bevezetését. Az új termék fogyasztói szintű biztonságot kínál XTS módban, AES hardvertitkosítással és digitálisan aláírt firmware-rel a BadUSB támadások és Brute Force jelszófeltöréses támadások ellen.

2022. július 6. 09:55

Magyarok a poszt-kvantum kriptográfiában

A kvantumszámítógépek fejlődése alapvetően változtatja meg az információbiztonság-technológia világát: a kvantumszámítógépek erejével ugyanis feltörhetővé válik számos olyan titkosított információ, amely ma még megfelelően védettnek számít. Új megközelítésekre van szükség a kriptográfiában, amelyek kidolgozásában élen jár a magyar székhelyű i4p

2022. július 5. 10:02

Új Philips modell az egyszerűbb közös munka érdekében

A Philips monitors széles portfóliójához egy olyan új modell csatlakozik, amely megfelel a videohívások új sztenderdjeinek: a Philips 34E1C5600HE.

2022. június 30. 20:11

Még mindig sokan kockáztatnak nem jogtiszta szoftverekkel

A legtöbben tisztában vannak a nem jogtiszta szoftverek használatának veszélyeivel, ennek ellenére a felhasználók 30%-a még mindig nem megbízható forrásból származó programokat részesít előnyben – derül ki a Microsoft Magyarország megrendelésére készült felmérésből.

2022. június 30. 15:23

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új vezető a Microsoft Magyarország élén

2022. július 1. 11:16

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24