Motorola-innováció a CES-en

Kovács Attila, 2009. január 6. 18:30

Egy nappal a január 7-én Las Vegasban megnyíló CES előtt a kiállításon először bemutatkozó új termékekkel, megoldásokkal CDMA femtocellák, WiMAX-WiFi integrálása, újratölthető set-top-box távirányító, IPTV szoftver, két utas rádió, világelső mobiltelefon) jelentkezik a Motorola.

Az idei CES innovációs díjára jelölt Motorola KeepMeConnected CDMA 9100 sorozatú femtocellák integrált érintőképernyős digitális képkeretekbe épített elemekként mutatkoznak be Las Vegasban. Az új sorozat SIP/VoIP protokoll alapú softphone-t tartalmaz, tagjai az otthonok mobiltelefonjainak tovább bővített ellátottságát nyújtja. A maga nemében első és egyedülálló CDMA 9100 lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy kis méretű, olcsó, vezeték nélküli elérési pontokat, femtocellákat telepítsenek, szélessávú kapcsolat révén, optimális vezeték nélküli technológiai teljesítmény és lefedettség elérése céljából. Az ilyen eszközök egyúttal otthoni érintőképernyős digitális képnézegetőként is szolgálnak.

Ugyanitt bejelentették a Motorola wi4 WiMAX CPEi 775 "minden egyben" megoldású szélessávú elérési pontot, amely nagy teljesítményű WiMAX 802.11 b/g szabványú routert, hanghívást elősegítő VoIP ATA portokat és egy Ethernet portot tartalmaz. A második generációs CPEi 775 ultra vékony kivitelben és különböző megrendelhető színekben érhető el. Az egyik elérhető egyik legfejlettebb antenna megoldása következtében a CPEi 775 új standardot állít fel gyártója szerint az adóteljesítményt és a vételi érzékenységet illetően.

A tengerentúlon népszerű VIP sorozatú IPTV-ihez tartozó set-top-boxokhoz a Motorola most egy újratölthető távvezérlőt mutat be. Ezzel a költséges elemcserék megszűnnek A távvezérlő és bázisállomása RF "find" funkcionalitással rendelkezik.

Elsősorban az IPTV szolgáltatók és hálózati operátorok érdeklődését vonzhatja a Motorola Communication Convergence Engine (CCE) újgenerációs TV-k képernyőjét perszonalizáló szoftverének újabb változata ( a CCE Storefront 1.0 update-je).

A Motorola kiterjesztett hatókörű TALKABOUT két utas (kétirányú kommunikációt megvalósító) rádiói is a CES-en jelennek meg. Ennek tagjai az új MR350R rádió sorozat, illetve az MH230R és MJ270R sorozat. Mindegyik rádió az FRS/GMRS kommunikáció funkcionalitásával rendelkezik. A robusztus kivitelű rádiókat a Motorola Push-to-Talk (PTT) teljesítmény-növelő funkciókkal is felszerelték.

Végül, de nem utolsó sorban a Motorola újrahasznosított műanyag ásványvizes flakonok újrahasznosításával nyert anyagot is tartalmazó, e téren világelsőnek számító két új mobil eszközt is bemutat. A műanyag házas MOTO W233 Renew mobiltelefon és a MOTOSURF A3100, az otthoni képernyőhöz teljes mértékben testre szabott nagysebességű érintő tablet Las Vegasban debütál. A W233 a világon az első mobil, amely semmiféle karbonszármazékot nem tartalmaz.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05