Felvásárlással kezdi az évet a Sun Microsystems

forrás Prim Online, 2009. január 8. 11:32

A Sun Microsystems bejelentette a Q-layer nevű cég, publikus és magán számítási felhős (cloud computing) infrastruktúrák bevezetésével és menedzsment automatizálásával foglalkozó cég felvásárlását. A belgiumi központtal működő Q-layer szervezetileg betagozódik a Sun Cloud Computing divíziójába, amely a számítási felhős technológiák, architektúrák és szolgáltatások fejlesztése és integrálása területén tevékenykedik.

A Q-layer technológiájával leegyszerűsödik a számítási felhők felügyelete, és a felhasználók gyorsan állíthatják rendszerbe, illetve telepíthetik az alkalmazásokat, ami fontos szerepet játszik majd a Sun nyilvános és magán számítófelhők létrehozására irányuló stratégiájában. Az üzletmenet szempontból kritikus folyamatokban a cégek egyre inkább a technológiára hagyatkoznak, így az adatközpont gyorsasága határozza meg alapjaiban a teljes vállalat rugalmasságát. A Q-layer szoftverei támogatják például a szerverszolgáltatások, tárhelyek, sávszélesség és alkalmazások azonnali kiosztását, így a felhasználók saját igényeiknek megfelelően méretezhetik számítástechnikai környezetüket.

A számítási felhők használatával a számítási és adattároló erőforrások a világhálóra kerülnek át, ami hatékonyabb működést, jobb méretezhetőséget, valamint gyorsabb és könnyebb szoftverfejlesztést tesz lehetővé. A Sun a nyílt technológia, saját szakértelme és az ügyfelek saját cloud computing kiépítése, üzemeltetése és használata iránti elkötelezettsége miatt is ideális tanácsadó és partner olyan cégek számára, akik saját berkeikben cloud alapú infrastruktúrát kívánnak kiépíteni, valamint olyan vállalatok és szolgáltatók esetében is, akik nyilvánosan elérhető szolgáltatásokat kívánnak nyújtani saját ügyfeleiknek.


A megállapodás részleteit nem hozták nyilvánosságra, mivel az ügylet nem befolyásolja a Sun üzleti teljesítményét.


A Sun Cloud Computing stratégiájáról bővebben olvashat a http://sun.com/cloud weboldalon.

Kulcsszavak: Sun +céginfo

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új magyar földi kiszolgáló a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren

Az Airport Service Budapest Zrt. közelmúltban megkezdett üzletfejlesztése újabb mérföldkőhöz érkezett. A Társaság 2020. június 24-én kézhez kapta a kiterjesztett földi kiszolgálási engedélyét, amely fővállalkozóként is feljogosítja a teljeskörű földi kiszolgálási tevékenységre a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

2020. július 9. 17:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás