Döntött optikás HD kamkorder-fényképező

Kiss Ádám Zoltán, 2009. január 11. 09:04

A Samsung HMX-R10 egyik különlegessége, hogy a tervezők ötletes megoldással a camkorder optikáját 25 fokban megdöntötték, ezzel az ergonómikus kialakítással kényelmesebben kézben fogható.

A mozgókép szerelmesei számára 6 új kamerát mutat be a Samsung, köztük a HMX-H106-os modellt, mely a Samsung Full HD kamerák zászlóshajója. A HMX-H106 64Gb-os SSD memóriája, sokkal nagyobb és megbízhatóbb tárhelyet kínál, mint ami az eddigi HDD technológiával elérhető volt. A CES-en ugyancsak bemutatásra került az SMX-F34-es YouTube kompatibilis kamera, mely a korábbi MX20-as modellt váltja majd.

Az egyik legérdekesebb készülék azonban talán mégis a trendnek megfelelően Full HD felbontású HMX-R10. A kompakt méretű kamera első látásra feltűnő tulajdonsága, hogy optikája nem előre néz a hagyományos kialakítás szerint, hanem 25 fokban felfelé. Ez sokkal kényelmesebb használatot tesz lehetővé a 2,inches képátlójú kihajtható és elforgatható, érintésérzékeny felületű LCD segítségével. A felhasználónak így könnyebb „kinéznie” a gép mögül, és instruálni például egy családi összejövetel résztvevőit, hiszen nem kell a gépet pontosan a kissé természetellenes, a de a korábbi műszaki logika által kiadódó vízszintben tartani. A Samsung HMX-R10 másik különlegessége első ránézésre nem látható, a belül megbújó CMOS szenzora 9 millió képpontot tartalmaz, és mindezt egy  a megszokottnál nagyobb, 1/2,33 inches érzékelő segítségével. Mivel a nagyobb fizikai méret mindig jót tesz a képminőségnek, az előzetes adatok alapján átlagon felüli színmélységre és érzékenységre számíthatunk az állóképek esetében is. A komponens, kompozit , valamint HDMI kimenetekkel is rendelkező camkorder 5x-ös zoomátfogású objektívvel rendelkezik, a fényképeket és videókat SD és SDHC kártyára rögzíti.

Kulcsszavak: kamkorder kamera Samsung

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08