Hat CES-díjat kapott a Samsung a Digitális képalkotás kategóriában

Kiss Ádám Zoltán, 2009. január 15. 07:49

Összesen negyvenhat Samsung termék részesült Innovációs díjban a 2009-es CES-en, ezek közül négy fényképezőgép és két kamera került a díjazottak közé.

A díjat 1976-ban alapították a Consumer Electronics Association (CEA) támogatásával. A CEA indította útjára a világ legnagyobb lakossági szórakozató elektronikai seregszemléjét, az International CE Show-t is. A szórakoztató-elektronikai termékek évente megrendezett szemléjén Las Vegasban 2009-ben, a CES Innovációs díjában részesült a Digitális Képalkotás kategóriában a Samsung négy digitális fényképezőgépe és két digitális kamerája:

NV9 – kompakt digitális fényképezőgép mp3-lejátszóval


A NV9 egy kompakt, 10,2 megapixeles digitális fényképezőgép számos multimédiás lehetőséggel. Kinézetében a készülék a retró hullámot képviseli, a stílus jegyében született két analóg kijelzőjét – amely egyrészt az elem töltöttségi szintjét, másrészt pedig a memória kapacitását mutatja – igazi unikum.

VP-HMX20C – Full HD-s digitális kamera


Az VP-HMX20C egy 8 GB-os belső memóriával rendelkező, FullHD minőségű felvételek rögzítésére alkalmas digitális kamera. A számos speciális funkcióval ellátott, érdekes formába öntött, nagy teljesítményű kamera a filmezés szerelmeseinek készült.

HMX-H104 – Full HD-s digitális kamera


A 16 GB belső memóriával felszerelt HMX-H104 kamerával Full HD minőségű felvételeket készíthetünk. A HMX-H104 képében a Samsung egy nagyteljesítményű digitális képalkotásra alkalmas, versenyképes áron elérhető kamerával bővítette kínálatát.

ST50 – Ultra-vékony digitális fényképezőgép


A vékony, rozsdamentes acél vázba épített ST50-es 12 megapixeles érzékelőt kapott. A 3-szoros optikai zoom mellett a fényképezőgépet az úgynevezett Smart Auto funkcióval is ellátták. A fotózást lényegesen megkönnyítő szolgáltatás automatikusan választja ki a témának leginkább megfelelő jelenet módot (tájkép, portré, stb.).

WB550 – Ultra-nagy látószögű, nagy zoomátfogású digitális fényképezőgép


A WB550 a világ első ultra-nagy látószögű (24 milliméteres), 10-szeres zoommal felszerelt kompakt digitális fényképezőgépe. A 10 megapixeles felbontású készülék 720P-s HD videó felvételére alkalmas.

NV100HD – Nagy látószögű digitális fényképezőgép HD videómóddal


Az impozáns külsejű NV100HD érintőképernyőt és 28 mm-es széles látószögű Schneider optikát kapott. A fényképezőgéppel 14,7 megapixeles fotókat és HD minőségű videókat is készíthetünk.

A díj megítélésben az International Designers Society of America – Ipari Tervezők Amerikai Közösségének – tagjai vesznek részt tanácsadóként. Az innovációs díjakat a következő szempontok alapján ítélik oda egyes termékeknek:

  • a termék műszaki minősége, mind technikai vonatkozásban, mind a felhasznált anyagok minőségében
  • a termék formatervezése
  • a termékben rejlő lehetőségek, tervezett felhasználási módok
  • a termék olyan egyedülálló tulajdonsága, amely azt a fogyasztók számára vonzóvá teszi őket.

Digicam ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Nikon: tükör nélküli videókészítő szett

A Nikon ma bemutatja a videó- és tartalomkészítők számára egyaránt megfelelő első tükör nélküli videókészítő szettjét – a Nikon Z 6 Essential Movie szettet. A készlet biztosítja az igazán lényeges összetevőket a gyors videófelvételhez, és az alapvető eszközöket a kiváló minőségű videók készítéséhez.

2019. szeptember 10. 10:46

A kulcslyuk után itt a mini kulcslyuk

Az informatikai eszközök, a nagyobb felbontású és egyre kisebb kamerák az orvosi technológiák, műtétek, eljárások terén is egyre jelentősebb áttörést eredményeznek: így a sebészet is új korszakba lépett, már Magyarországon is végeznek mini laparoszkópiás műtéteket.

2018. szeptember 13. 11:45

Digitális forradalom zajlik a filmkészítésben

Nem kellenek dollármilliók a jó és sikeres játékfilm készítéséhez, az ötlet, a tartalom sokkal fontosabb, mint a technika - hirdeti Karl Bardosh, azaz Bardos Károly, a digitális újmédia nemzetközi képviselője, a New York-i Egyetem professzora, aki Szekszárdon, a Digi 24 elnevezésű digitális rövidfilmes versenyen adott interjút az MTI-Pressnek.

2011. október 1. 08:43

Videoklippek és szürreális fotók a Szigeten

Igazi cirkusz-kultúrtörténeti gyöngyszem várja az idei Sziget látogatóit. A Cirkusz Galéria egy régi cirkuszi lakókocsi restaurálásának eredménye. A klasszikus cirkuszi külső modern, minimál kortárs művészeti galériát takar, amely a Sziget rendezőinek reménye szerint igazi vizuális találkahely lesz. A galéria megálmodója Matyasi Gábor fotóművész, a fesztivál alatt az ő szürreális fotói, videoklipjei tekinthetők meg a falakon.

2011. július 28. 12:53

Sony SX21E: Kamera vagy távcső?

A nagyteljesítményű, 57x-es optikai zoommal rendelkező új Sony Handycam SX21E-vel akár a teljes képernyőt betöltő közeli felvételek készíthetők kifogástalan képminőségben. S ha ez nem elég, a kibővített zoom 67x-es értékre növelhető látható minőségromlás nélkül.

2011. július 18. 17:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09