Yahoo-vezetőkkel találkozott Ballmer

Genda Csongor Zoltán, 2009. január 19. 20:04

Steve Ballmer nem tágít, akarja a Yahoo-t. A Microsoft-vezér az üzlet megkötése érdekében múlt héten találkozott a legbefolyásosabb Yahoo-menedzserekkel.

Ballmer a közelmúltban többször is kijelentette, hogy szeretnék felvásárolni a Yahoo keresőrészlegét, és hozzátette, bízik abban, hogy rövid időn belül sikerül megegyezniük a keresőcéggel. A New York Times értesülései szerint a Microsoft vezére és a Yahoo elnöke, Roy Bostock találkoztak múlt héten, a meg nem nevezett források pedig tudni vélik, hogy kettejük beszélgetésének tárgya az akvizíció volt. Ballmer állítólag a pár napja kinevezett vezérigazgatóval, Carol Bartz-al is tárgyalt már a felvásárlásról. Egyes feltételezések szerint a redmondi konszern a konkurens vállalat reklámrészlege iránt is érdeklődik, Bartz ezzel kapcsolatosan kijelentette, hogy alaposan kivizsgálják ezen üzletág értékesítésének a lehetőséget is. A piaci elemzők is azon a véleményen vannak, hogy a vállalatok az elkövetkező hetekben megegyezésre jutnak, hiszen a Yahoo-ra nem csupán a Microsoft, hanem a részvényesek is nyomást gyakorolnak, akik egyre inkább sürgetik a szoftveróriással való megállapodást. A tárgyalások újrakezdésével kapcsolatos híreszteléseket nem kommentálták a felek.

Kulcsszavak: +céginfo Microsoft Yahoo

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Elismerték a Schneider Electric egyenlő fizetésekért tett erőfeszítéseit

A Világgazdasági Fórum egyik szervezete iránymutatóként nevezte meg a Schneider Electric-et a sokszínűség, egyenlőség és befogadás területén indított Globális béregyenlőségi kezdeményezéséért. A Schneider Electric, az energiamenedzsment és az ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat programja 2014-ben indult el 12 országban, kísérleti jelleggel, azóta több mint 100 országban valósult meg, és 2020 végére a vállalat dolgozóinak 99,6 százalékát érte el. 

2023. február 1. 18:33

Új szakember érkezik a Yettel Magyarország felsővezetésébe

Mohamed ElSayad 2023. január 31-gyel távozik a Yettel Magyarországtól, pozícióját Nemanja Zilovic tölti be a kereskedelmi divízió élén.

2023. február 1. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2022 díjazottjai!

2023. január 27. 09:47

Látássérülteknek fejlesztett eszköz nyerte az LG versenyének fődíját

2023. január 26. 14:02

Közeleg a 31. Magyar Innovációs Nagydíj felhívás beadási határideje

2023. január 16. 18:51

A Bullitt műholdas szolgáltatása lefedettlenség esetén is biztosítja az üzenetküldést

2023. január 9. 15:46