Firmware-Update a Seagate HDD-k halála ellen

Genda Csongor Zoltán, 2009. január 19. 16:48

A különböző fórumoldalakon a Seagate merevlemezek "tömeges elhalálozásáról" beszélnek, a vállalat most egy átfogó frissítéssel igyekszik orvosolni a problémát.

Hetek óta arról lehet olvasni az interneten, hogy a Barracuda 7200.11-es sorozathoz tartozó termékek teljesen váratlanul meghibásodnak, és egyszer csak a rendszer nem ismeri fel többé azokat. A gyártó által kiadott közlemény szerint azonban a DiamondMax 22, SV35 és ES.2-es szériához tartozó modellek is meghibásodhatnak. Eleinte sokan szoftverproblémára gyanakodtak, ám miután a Windows-felhasználókon kívül számos Mac és Linux-user is jelezte, hogy nem látják BIOS alól a HDD-t, bizonyossá vált, hogy egy Firmware-hiba okozza a kieséseket. A számítógéptulajdonosok egy egyszerű Windows-ra írt szoftverrel leellenőrizhetik, hogy a PC-jükben lévő merevlemez a veszélyeztetettek közé tartozik-e, más operációs rendszereknél bizonyos parancsokkal lehet kiolvasni a modell- illetve Firmware-adatokat, és az érintett típusok tulajdonosai ezen a weboldalon kérhetnek segítséget, s ugyanitt lehet kérvényezni a hibajavító frissítést is. Természetesen a Seagate térítésmentesen kicseréli a még garanciában lévő, meghibásodott termékeket, és az adatmentésben is segítséget nyújt a gyártó. Az adatmentéssel kapcsolatos kijelentések azonban még elég homályosak.

Kulcsszavak: Seagate winchester security

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50