Firmware-Update a Seagate HDD-k halála ellen

Genda Csongor Zoltán, 2009. január 19. 16:48

A különböző fórumoldalakon a Seagate merevlemezek "tömeges elhalálozásáról" beszélnek, a vállalat most egy átfogó frissítéssel igyekszik orvosolni a problémát.

Hetek óta arról lehet olvasni az interneten, hogy a Barracuda 7200.11-es sorozathoz tartozó termékek teljesen váratlanul meghibásodnak, és egyszer csak a rendszer nem ismeri fel többé azokat. A gyártó által kiadott közlemény szerint azonban a DiamondMax 22, SV35 és ES.2-es szériához tartozó modellek is meghibásodhatnak. Eleinte sokan szoftverproblémára gyanakodtak, ám miután a Windows-felhasználókon kívül számos Mac és Linux-user is jelezte, hogy nem látják BIOS alól a HDD-t, bizonyossá vált, hogy egy Firmware-hiba okozza a kieséseket. A számítógéptulajdonosok egy egyszerű Windows-ra írt szoftverrel leellenőrizhetik, hogy a PC-jükben lévő merevlemez a veszélyeztetettek közé tartozik-e, más operációs rendszereknél bizonyos parancsokkal lehet kiolvasni a modell- illetve Firmware-adatokat, és az érintett típusok tulajdonosai ezen a weboldalon kérhetnek segítséget, s ugyanitt lehet kérvényezni a hibajavító frissítést is. Természetesen a Seagate térítésmentesen kicseréli a még garanciában lévő, meghibásodott termékeket, és az adatmentésben is segítséget nyújt a gyártó. Az adatmentéssel kapcsolatos kijelentések azonban még elég homályosak.

Kulcsszavak: Seagate winchester security

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

IT biztonsági tippek az ünnepi utazós időszakra

Az ünnepek közeledtével a szokásosnál is nagyobb figyelmet kell fordítanunk adataink védelmére és otthonunk, családunk digitális biztonságára. Utazás alatt különösen óvatosnak kell lennünk. Hogy nagyobb sikerrel vehessük fel a harcot a kiberbűnözőkkel, ajánlatos megfogadni az alábbi „mit ne tegyünk / mit tegyünk” tanácsokat.

2019. december 9. 13:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Kihirdették a 2019-es Az Év Honlapja pályázat díjazottait!

2019. december 3. 18:18

Megtartották Magyarország eddigi legnagyobb informatikai versenyét

2019. november 26. 11:05

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07
online sportfogadás