Országos konferenciasorozat a szoftverek számviteléről és a szoftverellenőrzésről

forrás Prim Online, 2009. január 29. 17:36

A szoftverek számviteléről és a szoftverellenőrzésről indított országos konferenciasorozatot a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület, az Adó és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal és a Magyar Szabványügyi Testület. A tájékoztatókból és konzultációs lehetőségekből álló konferenciasorozat egy hónap alatt 9 városban kerül megrendezésre.

Február 3-án Győrben, a Hotel Famulusban lesz a következő állomása a konferenciasorozatnak, amely a szoftverek nyilvántartásával, számvitelével és ellenőrzésével kapcsolatos hiányos vállalkozói ismeretek átadását pótolja. Számos vállalkozás vezetője a mai napig nincs azzal tisztában, hogy az APEH-revíziók 2008-tól már kiterjedhetnek a szoftvereknek, mint a vállalat eszközeinek a nyilvántartására is. A vállalkozások pénzügyi vezetőinek és könyvelőinek szóló előadásokat és konzultációkat a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület, az Adó és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal ellenőrzési Főosztálya, valamint a Magyar Szabványügyi Testület szakemberei tartják. Azok számára pedig, akiknek a szoftverlicencekkel kapcsolatban alapvető ismeretekre van szükségük, az IPR Insights tanácsadó cég tart egy általános és átfogó ismertetőt. A konferencia szervezője a Complex kft., az Adó lapcsalád kiadója.

Az előadásokon résztvevők többek között megtudhatják, hogy az APEH milyen módon ellenőrzi a szoftvereket, milyen szoftverlicenctípusok vannak, és hogyan kell a szoftverlicenceket a könyvekben szerepeltetni. Ha pedig valamelyik vállalkozás korábban még nem készített felmérést a vállalat által használt szoftverekről, akkor itt betekintést nyerhet azokba a nemzetközileg is elfogadott szabványokba is, melyek a szoftver gazdálkodás folyamatait minden szempontnak megfelelő módon szabályozzák.

A konferenciák reggel 9.30-tól az alábbi helyszíneken kerülnek megrendezésre:

  • február 3.     Győr, Hotel Famulus,
  • február 6.     Miskolc, Károly Hotel
  • február 10.     Szeged, Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
  • február 13.     Székesfehérvár, Hotel Novotel
  • február 17.     Kecskemét. Hotel Három Gúnár és Rendezvényvár
  • február 20.     Pécs Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara
  • február 24.    Zalaegerszeg. Balaton Hotel
  • február 27.     Budapest Ramada Plaza


A részvétellel kapcsolatban további információ a Complex.hu weblapon található.

Kulcsszavak: BSA BSA-hu APEH konferencia jog

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A népszerű G2 sorozat új darabjai

A monitorok szakértőjeként ismert AOC két új, 27 hüvelykes, QHD-felbontású (2560 x 1440 képpontos) gaming monitort mutat be a G2-es sorozat új tagjaiként: a Q27G2U és az ívelt CQ27G2U kijelzőt, utóbbi határozott, 1500R sugarú görbülettel növeli a magával ragadás szintjét. 

2020. január 17. 17:06

Harcos kedvében a Dell és az Alienware

2002-ben a Dell még a multimédiás otthoni szórakoztató termékekkel kísérletezett, az Alienware pedig az iparág első gamer laptopját mutatta be, a hordozható játékeszközök mérföldkövének számító Area-51m-et. Meghatározó pillanat volt ez a gamerek számára, akik innentől bárhol játszhattak kedvenc játékaikkal, akkoriban például a Grand Theft Auto: Vice Cityvel.

2020. január 17. 09:25

A kkv-ken keresztül támadják a nagyvállalatokat a kiberbűnözők

A kis- és középvállalatok jelentik a legnagyobb rizikót az IT biztonság terén, így nem meglepő, hogy a számítógépes bűnözők is egyre inkább őket támadják, nem utolsósorban azért, hogy rajtuk keresztül eljussanak a nagyobb vállalatokig. A G DATA szakértői szerint idén tovább szaporodnak a kártékony mobilalkalmazások, de a zsarolóvírusok is velünk maradnak.

2020. január 16. 13:21

Adatvezérelt nap 2020

2020. január 28-án az adatvédelem nemzetközi napja alkalmából a DIMSZ megrendezi az Adatvezérelt nap című szakmai rendezvényt, ahol a piac elismert szakértői mutatják be az elérhető, illetve a piacon már bizonyított marketing megoldásokat, külön szekcióban tárgyalva a területhez kapcsolódó adatvédelmi szabályozás aktualitásait.

2020. január 16. 11:55

Új Razer egerek, hogy a játékosok továbbra is a legjobbat nyújthassák

A Razer, a világ vezető, gamereknek szánt lifestyle márkája bejelentette a Razer DeathAdder V2 - a Razer legkelendőbb egérsorozatának legújabb tagjának - valamint a Razer Basilisk V2, a Razer rendkívül testreszabható gamer egerének megjelenését, melyek mindegyike a Razer iparág-vezető, legújabb egér technológiáival került továbbfejlesztésre és frissítésre.

2020. január 16. 09:18

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Így válthatja le személyi igazolványunkat, útlevelünket egy okostelefon

2020. január 16. 14:39

Újra fesztiváloznak a marketingesek

2020. január 9. 08:01

Digitális biztonsági trendek 2020-ban a Sophos szerint

2020. január 3. 11:44

2020: az adatok évtizedének kezdete

2019. december 27. 10:55
online sportfogadás