Országos konferenciasorozat a szoftverek számviteléről és a szoftverellenőrzésről

forrás Prim Online, 2009. január 29. 17:36

A szoftverek számviteléről és a szoftverellenőrzésről indított országos konferenciasorozatot a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület, az Adó és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal és a Magyar Szabványügyi Testület. A tájékoztatókból és konzultációs lehetőségekből álló konferenciasorozat egy hónap alatt 9 városban kerül megrendezésre.

Február 3-án Győrben, a Hotel Famulusban lesz a következő állomása a konferenciasorozatnak, amely a szoftverek nyilvántartásával, számvitelével és ellenőrzésével kapcsolatos hiányos vállalkozói ismeretek átadását pótolja. Számos vállalkozás vezetője a mai napig nincs azzal tisztában, hogy az APEH-revíziók 2008-tól már kiterjedhetnek a szoftvereknek, mint a vállalat eszközeinek a nyilvántartására is. A vállalkozások pénzügyi vezetőinek és könyvelőinek szóló előadásokat és konzultációkat a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület, az Adó és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal ellenőrzési Főosztálya, valamint a Magyar Szabványügyi Testület szakemberei tartják. Azok számára pedig, akiknek a szoftverlicencekkel kapcsolatban alapvető ismeretekre van szükségük, az IPR Insights tanácsadó cég tart egy általános és átfogó ismertetőt. A konferencia szervezője a Complex kft., az Adó lapcsalád kiadója.

Az előadásokon résztvevők többek között megtudhatják, hogy az APEH milyen módon ellenőrzi a szoftvereket, milyen szoftverlicenctípusok vannak, és hogyan kell a szoftverlicenceket a könyvekben szerepeltetni. Ha pedig valamelyik vállalkozás korábban még nem készített felmérést a vállalat által használt szoftverekről, akkor itt betekintést nyerhet azokba a nemzetközileg is elfogadott szabványokba is, melyek a szoftver gazdálkodás folyamatait minden szempontnak megfelelő módon szabályozzák.

A konferenciák reggel 9.30-tól az alábbi helyszíneken kerülnek megrendezésre:

  • február 3.     Győr, Hotel Famulus,
  • február 6.     Miskolc, Károly Hotel
  • február 10.     Szeged, Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
  • február 13.     Székesfehérvár, Hotel Novotel
  • február 17.     Kecskemét. Hotel Három Gúnár és Rendezvényvár
  • február 20.     Pécs Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara
  • február 24.    Zalaegerszeg. Balaton Hotel
  • február 27.     Budapest Ramada Plaza


A részvétellel kapcsolatban további információ a Complex.hu weblapon található.

Kulcsszavak: BSA BSA-hu APEH konferencia jog

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Siemens és a NATO CCDCOE erősítik együttműködésüket

A Siemens Smart Infrastructure és a NATO Kooperatív Kibervédelmi Kiválósági Központ (CCDCOE) egyetértési megállapodást írták alá együttműködésük folytatásáról a kritikus infrastruktúrák kiberbiztonsága terén. A CCDCOE által évente szervezett magas szintű Locked Shields kiberbiztonsági gyakorlat a biztonsági képességek közös fejlesztésének egyik fő pillére. Az új megállapodással a felek fokozzák együttműködésüket az energiahálózatokkal kapcsolatos kiberbiztonsági képzés terén. A Spectrum Power hálózatirányító szoftverrel kísérletezve a Siemens fontos információkhoz jut a lehetséges támadási vektorokról, és alaposan tesztelheti termékei és megoldásai új biztonsági jellemzőit vagy protokolljait.

2020. július 14. 11:08

Új multifunkciós nyomtatók a HP-tól

A HP bemutatja legújabb otthoni használatra tervezett nyomtatóit, a DeskJet 2300, 2700, DeskJet Plus 4100, DeskJet Plus Ink Advantage 6000 és 6400 modelleket. A multifunkciós eszközöket a modern háztartások igényeihez tervezték, így azok kiválóan használhatók munkához, tanuláshoz és az otthoni szórakozást is segítik.

2020. július 13. 19:30

A világ legjobb gamer egere már mini méretben is kapható

A Razer a mai napon piacra dobta a Razer DeathAdder V2 Mini-t, amely a Razer DeathAdder családjának legújabb tagja. A Razer DeathAdder V2 Mini úgy lett megtervezve, hogy megfeleljen a közösség - egy kisebb, könnyű változatra vonatkozó - igényeinek, miközben megtartja az ikonikus ergonomikus jobbkezes kialakítást, amely mellett már több mint 10 millió Razer DeathAdder rajongó tette le a voksát. 

2020. július 10. 13:17

Vezető konténerfelügyeleti vállalatot vásárol fel a SUSE

A SUSE bejelentette, hogy megállapodást kötött a Rancher Labs felvásárlására. A kaliforniai székhelyű, nyílt forráskódú szoftverekkel foglalkozó vállalat piacvezető Kubernetes-felügyeleti platformot kínál ügyfeleinek. Az akvizíciónak és a két portfólió egyesülésének köszönhetően az ügyfelek a jövőben még egyszerűbben helyezhetik üzembe és felügyelhetik a konténerizált szolgáltatásokat bármilyen környezetben, beleértve az adatközpontokat, a peremhálózatokat és a felhőt.

2020. július 10. 11:58

Az Ericsson megtette az utolsó lépést is a Standalone 5G bevezetése felé

Az Ericsson piacra dobta új szoftverét, mely a 4G hálózatoktól függetlenül képes az 5G NR (New Radio) berendezéseket üzemeltetni, azaz mostantól elindíthatók a közepes- és alacsony frekvenciasávokra csatlakozó ún. standalone 5G hálózatok is. Ez egyben azt is jelenti, hogy az Ericsson által szerelt hálózatokon a távközlési szolgáltatók immár az 5G technológia minden képességét ki tudják használni.  

2020. július 9. 19:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás