Vezeték nélküli routersorozat "haladó" felhasználóknak

forrás Prim Online, 2009. január 29. 19:05

A CES-en a Netgear bemutatta új generációs vezeték nélküli routereit azoknak a felhasználóknak, akik tovább kívánják fejleszteni hálózati környezetüket és teljeskörűen ki szeretnék használni az egyre növekvő számú, nagy sávszélesség-igényű alkalmazást, online játékot és nagy felbontású streaming videotartalmat. A 3G Mobile Broadband Wireless Router azoknak ajánlott, akik utazás közben kívánják megosztani 3G szélessávú internet-hozzáférésüket.

A Netgear RangeMax Dual Band Wireless-N Gigabit Router (WNDR3700) egy kétsávos, 2,4 GHz-es és 5 GHz-es vezeték nélküli, Gigabit portokkal és USB porttal ellátott router, amely megteremti a külső USB-tárolóeszközök csatlakoztatásának lehetőségét a hálózatba kötött számítógépekről kezdeményezett nagy sebességű adatelérés érdekében. A berendezés 680 MHz-es MIPS processzort, nagy teljesítményű erősítőket, továbbá nyolc ultraérzékeny metaanyag-antennát tartalmaz, amelyek gyorsabb átvitelt tesznek lehetővé a vezetékes és a vezeték nélküli komponensek között, és nagy hatótávolságú vezeték nélküli lefedettséget biztosítanak. A különleges funkciók közül meg kell említeni a négyportos, alacsony energiafogyasztást biztosító „zöld” Ethernet kapcsolót, a vezeték nélküli video streaming tartalmakhoz kifejlesztett Quality of Service (QOS) szolgáltatást, az egyérintéses WiFi be/ki és tápellátás be/ki gombokat, valamint a beállítható átviteli teljesítményt. A WiFi Protected Setup- (WPS-) kompatibilis Push ’N’ Connect szolgáltatással a RangeMax Dual Band Wireless-N Gigabit Router ideális választás azoknak, akik több, különféle alkalmazásokat futtató hálózati készülékkel rendelkeznek, továbbá az online játékok és video streaming tartalmak szerelmeseinek is, akik csúcsteljesítményű hálózati funkciókat igényelnek.

A Netgear RangeMax Dual Band Wireless-N Modem Router (DGND3300) modellje egy ADSL2+ modemet és egy kétsávos vezeték nélküli routert foglal magába, amely 2,4 GHz és 5 GHz frekvencián is működik. A modem router kettős tűzfalvédelmet és hálózati címfordítást (NAT) alkalmaz, amelyek elrejtik a számítógépet és a fájlokat a külső felhasználók elől, továbbá egy csomagvizsgáló Stateful Packet Inspection (SPI) tűzfalat, amely megtagadja a személyes adatokra vonatkozó külső kéréseket. A Dual Band Wireless-N Modem Router vezeték nélküli ismétlőként is konfigurálható a tartomány megduplázása érdekében. Az új, többnyelvű telepítővarázsló, a WPS-kompatibilis Push ’N’ Connect szolgáltatás és az energiatakarékos megoldások révén a modem router kiváló megoldás azon DSL-felhasználók számára, akik egyetlen integrált vezeték nélküli routerrel és DSL-modemeszközzel szeretnék kielégíteni növekvő hálózati igényeiket.

Az úton lévők számára a 3G Mobile Broadband Wireless Router (MBR624GU) azonnali WiFi hotspotot és 3G szélessávú mobil hozzáférést biztosít gyakorlatilag bárhol oly módon, hogy ehhez csak csatlakoztatni kell a routerhez egy kompatibilis 3G USB modemet. A mobil felhasználók ily módon kihelyezett irodákban, kivitelezési helyszíneken, kárelhárítási központokban, hétvégi házakban, külső helyszíneken zajló eseményeken, kempingben, vagy akár egy mozgásban lévő családi autóban is létrehozhatják WiFi hálózatukat. A 3G Mobile Broadband Wireless Router automatikusan észleli a kompatibilis 3G USB modemeket és a használható mobil hordozóhálózatokat, így szinte azonnal felépíti a szélessávú kapcsolatot. Támogatja az SPI tűzfalat, a behatolások naplózását és jelentését, a szolgáltatásmegtagadásos (DoS) védelmet, akár öt IPsec VPN végpontot és a NAT szolgáltatást.

Kulcsszavak: NetGear hálózat router

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Felgyorsítja stratégiai átalakulását a Maersk

Jelentős előrelépést ért el digitális átalakulásában a dán Maersk. A világ legnagyobb tengeri szállítmányozó vállalata az SAP Business Technology Platform segítségével gyorsítja fel stratégiai fejlődését, automatizálja üzleti folyamatait, növeli hatékonyságát, teszi egyszerűbbé a technológia használatát, és növeli a felhasználói élményt.

2023. június 2. 11:20

Szerverhardver frissítés vs. váltás a legújabb platformra – melyik éri meg jobban?

Az elmúlt időszak gazdasági kihívásai az adatközponti IT-infrastruktúrákat sem kímélik. Egy korábbi felmérés adatai szerint 2020-ban még a válaszadók 42 százaléka azt vallotta, hogy két-három évente frissíti adatközponti szervereit, míg 26 százalékuk nyilatkozott úgy, hogy ezt minden évben megteszi. 

2023. június 1. 11:19

NIS2 és DORA: a kiberbiztonsági felzárkóztatás motorjai vagy újabb felesleges terhek?

Egyre inkább foglalkoztatja a vállalatokat az Európai Unióban, hogy hogyan fogja érinteni őket a NIS2, a felülvizsgált kibervédelmi irányelv, amely a 2016-os hálózat és információbiztonsági irányelv helyébe lép (NIS), illetve a Digital Operational Resilience Act (DORA), a pénzügyi szektor védelmének erősítését célzó rendelet. A NIS2 esetében a részletek még pontosításra várnak és a tagországok csak később ültetik át a nemzeti jogba az irányelveket, de az biztos, hogy az EU-n belül tevékenykedő cégeknek komoly munkát kell fektetniük abba, hogy eleget tegyenek a jogszabályoknak. Ha észszerűen implementálják az előírásokat a helyi jogrendbe, az jelentős előrelépést hozhat a hazai vállalatok kibervédelmi fejlettségében, ám ehhez kulcsfontosságú, hogy már most elkezdjék a felkészülést. A BlueVoyant szakértői áttekintették, hogy várakozásaik szerint mit jelentenek majd a gyakorlatban a jogszabályok.

2023. május 31. 17:00

A QNAP elvitte legújabb termékeit az idei COMPUTEX kiállításra

A QNAP Systems, Inc. (QNAP), a számítási-, hálózatépítési- és tárolási megoldások vezető innovátora is részt vesz a COMPUTEX TAIPEI 2023 kiállításon (Nangang Exhibition Center, 1. csarnok, standazonosító: J0409a).

2023. május 30. 16:55

Éles részletek és tiszta, gyors tempójú mozgás az AGON by AOC új gaming monitorával

Az AGON by AOC – a világ vezető gamer monitor* és IT-kiegészítő márkája büszkén mutatja be a kompakt Q24G2A/BK modellt az AOC GAMING termékpalettájáról. Ez a gaming monitor egy 23,8″-es (60,4 cm) IPS panellel rendelkezik, amely figyelemre méltó QHD felbontást (2560x1440) biztosít 165 Hz frissítési rátával és 1 ms MPRT válaszidővel. Az 1000:1 kontrasztarányt és 108,7% -os sRGB színskála-lefedettséget kínáló AOC GAMING Q24G2A/BK lenyűgöző látványt és reszponzív teljesítményt nyújt helytakarékos formában.

2023. május 28. 13:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39