Vezeték nélküli routersorozat "haladó" felhasználóknak

forrás Prim Online, 2009. január 29. 19:05

A CES-en a Netgear bemutatta új generációs vezeték nélküli routereit azoknak a felhasználóknak, akik tovább kívánják fejleszteni hálózati környezetüket és teljeskörűen ki szeretnék használni az egyre növekvő számú, nagy sávszélesség-igényű alkalmazást, online játékot és nagy felbontású streaming videotartalmat. A 3G Mobile Broadband Wireless Router azoknak ajánlott, akik utazás közben kívánják megosztani 3G szélessávú internet-hozzáférésüket.

A Netgear RangeMax Dual Band Wireless-N Gigabit Router (WNDR3700) egy kétsávos, 2,4 GHz-es és 5 GHz-es vezeték nélküli, Gigabit portokkal és USB porttal ellátott router, amely megteremti a külső USB-tárolóeszközök csatlakoztatásának lehetőségét a hálózatba kötött számítógépekről kezdeményezett nagy sebességű adatelérés érdekében. A berendezés 680 MHz-es MIPS processzort, nagy teljesítményű erősítőket, továbbá nyolc ultraérzékeny metaanyag-antennát tartalmaz, amelyek gyorsabb átvitelt tesznek lehetővé a vezetékes és a vezeték nélküli komponensek között, és nagy hatótávolságú vezeték nélküli lefedettséget biztosítanak. A különleges funkciók közül meg kell említeni a négyportos, alacsony energiafogyasztást biztosító „zöld” Ethernet kapcsolót, a vezeték nélküli video streaming tartalmakhoz kifejlesztett Quality of Service (QOS) szolgáltatást, az egyérintéses WiFi be/ki és tápellátás be/ki gombokat, valamint a beállítható átviteli teljesítményt. A WiFi Protected Setup- (WPS-) kompatibilis Push ’N’ Connect szolgáltatással a RangeMax Dual Band Wireless-N Gigabit Router ideális választás azoknak, akik több, különféle alkalmazásokat futtató hálózati készülékkel rendelkeznek, továbbá az online játékok és video streaming tartalmak szerelmeseinek is, akik csúcsteljesítményű hálózati funkciókat igényelnek.

A Netgear RangeMax Dual Band Wireless-N Modem Router (DGND3300) modellje egy ADSL2+ modemet és egy kétsávos vezeték nélküli routert foglal magába, amely 2,4 GHz és 5 GHz frekvencián is működik. A modem router kettős tűzfalvédelmet és hálózati címfordítást (NAT) alkalmaz, amelyek elrejtik a számítógépet és a fájlokat a külső felhasználók elől, továbbá egy csomagvizsgáló Stateful Packet Inspection (SPI) tűzfalat, amely megtagadja a személyes adatokra vonatkozó külső kéréseket. A Dual Band Wireless-N Modem Router vezeték nélküli ismétlőként is konfigurálható a tartomány megduplázása érdekében. Az új, többnyelvű telepítővarázsló, a WPS-kompatibilis Push ’N’ Connect szolgáltatás és az energiatakarékos megoldások révén a modem router kiváló megoldás azon DSL-felhasználók számára, akik egyetlen integrált vezeték nélküli routerrel és DSL-modemeszközzel szeretnék kielégíteni növekvő hálózati igényeiket.

Az úton lévők számára a 3G Mobile Broadband Wireless Router (MBR624GU) azonnali WiFi hotspotot és 3G szélessávú mobil hozzáférést biztosít gyakorlatilag bárhol oly módon, hogy ehhez csak csatlakoztatni kell a routerhez egy kompatibilis 3G USB modemet. A mobil felhasználók ily módon kihelyezett irodákban, kivitelezési helyszíneken, kárelhárítási központokban, hétvégi házakban, külső helyszíneken zajló eseményeken, kempingben, vagy akár egy mozgásban lévő családi autóban is létrehozhatják WiFi hálózatukat. A 3G Mobile Broadband Wireless Router automatikusan észleli a kompatibilis 3G USB modemeket és a használható mobil hordozóhálózatokat, így szinte azonnal felépíti a szélessávú kapcsolatot. Támogatja az SPI tűzfalat, a behatolások naplózását és jelentését, a szolgáltatásmegtagadásos (DoS) védelmet, akár öt IPsec VPN végpontot és a NAT szolgáltatást.

Kulcsszavak: NetGear hálózat router

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Energiatakarékosság az ASUSTOR-ral!

Az áramszámlák világszerte meredeken nőnek, ASUSTOR NAS viszont segít abban, hogy adataid elérhetők legyenek és pénzt takaríts meg.

2024. március 27. 11:40

Yettel: Új országos rekord született

2024. március 26-án több százan doboltak egyszerre Magyarország különböző pontjain, hogy hazai ütősrekordot állítsanak fel. A kísérlet apropóját az adta, hogy 30 éve indította el a Yettel – akkor még Pannon GSM néven – kereskedelmi szolgáltatását, amit a rekordkísérletben résztvevők egy országon átívelő, a mobilhálózat által összekapcsolt közös zenéléssel ünnepeltek meg. A mobiltársaság törökbálinti székházában és az ország több pontjáról 5G-hálózaton kapcsolódtak a helyszínek, és így a résztvevők egy új, hivatalosan is regisztrált országos rekordot állítottak fel.

2024. március 26. 17:11

Stabil áramellátás a Thermaltake tápegységével

A Thermaltake, a prémium toronyházak, tápegységek, hűtések, gamer perifériák és nagy teljesítményű memóriák piacán vezető PC-komponens márka bemutatta a Toughpower TF3 1550 W-ot, egy csúcskategóriás ATX 3.0 tápegységet, a nagy teljesítményű rendszerek teljes energiaellátására tervezve. A két fejlett, 12+4 pines kábellel kompatibilis, natív PCIe 12V-2x6 moduláris interfész az új technológiával stabilabb támogatást biztosít a következő generációs hardvereknek. A kiváló 80 PLUS Titanium hatékonyságával és az Intel szabványainál szigorúbb specifikációkkal a Toughpower TF3 1550 W kiváló minőségű és stabil áramellátást biztosít a túlhajtást kedvelők PC-ihez. 

2024. március 22. 16:11

A Note Air3 sorozat a tökéletes e-papír notebook a számodra!

Lépj be a jegyzetelés jövőjébe a Note Air3 sorozattal, ahol az innováció és az egyszerűség találkozása újradefiniálja a produktivitást! Akár a monokróm e-papír tűéles tisztaságára, akár a színek élénk sokoldalúságára vágysz, ezek a táblagépek páratlan írási élményt kínálnak, és arra tervezték őket, hogy növeljék a koncentrációt és a kreativitást. Csatlakozz a digitális jegyzetelés forradalmához és fedezz fel egy olyan világot, ahol a zökkenőmentes technológia találkozik az írás időtlen művészetével!

2024. március 21. 16:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05