Elektronikus hitelesítést biztosító bővítmény SBO számlázó rendszerekhez

Kovács Attila, 2009. február 4. 13:46

A NetLock Kft. és a VariaTech Consulting Kft., az SAP ISV partnere BX eDoc+ néven, Magyarországon egyedülálló szoftvermodult alakított ki az SAP Business One (SBO) integrált vállalatirányítási rendszert használó - leginkább kkv - vállalkozások számára. Az alkalmazás lehetőséget biztosít a felhasználóknak, hogy a jogszabálynak megfelelő módon elektronikus aláírással és időbélyegzővel ellátott számlát bocsássanak ki, és azokat hiteles elektronikus bizonylatként őrizzék meg.

Segítségével csökken a munka-, a papír-, a nyomtatási-, tárolási- és posta költség, illetve a postai kézbesítéssel járó időveszteség. A két vállalat fejlesztése precedens értékű, mivel a korábbi elektronikus számlázási megoldásokkal ellentétben a hitelesítést végző bővítmény teljesen beépül az SBO-ba.
 
A BX eDoc+ segítségével jelentősen csökkenthetők a dolgozók adminisztrációs terhei, ezzel szignifikánsan csökken a hibalehetőségek száma, hatékonyabbá válik a munkavégzés. Használatával nincs többé szükség a számlák papír alapú nyomtatására, postázására és a másolatok tárolására. A szoftver modul révén az illető cég papírfogyasztása jelentősen csökken, támogatva ezzel a környezettudatos magatartás megvalósítását. ERP rendszert használó vállalkozások néhány kattintással képesek előállítani, előkeresni és továbbítani e-számlákat, így jóval gyorsabbá válik az ügyintézés, ami a vevők magasabb szintű kiszolgálását jelenti és a beszállítók, akár vitatott tételek esetén is, könnyebben juthatnak hozzá jogos követeléseikhez.

A BX eDoc+ tervezőinek nem titkolt célja a papír alapú ügyintézés teljes megszüntetése volt. A termék technológiai hátterének felhasználásával már tervben vannak további fejlesztések (szerződések hitelesítése és befogadása, megrendelések, visszaigazolások hitelesített kezelése, levelezések hitelesítése), amivel az SBO felhasználói még több területen tudják használni az elektronikus aláírást.

Tóth Gábor, a VariaTech Consulting ügyvezető igazgatója kijelentette: „A BX eDoc+ termék fejlesztése során kiváló partneri együttműködés alakult ki a NetLock és cégünk fejlesztői között. Meggyőződésünk, hogy a KKV szektor is „beérik” a vállalatirányítási rendszerek használatára, bízunk benne, hogy a termék bevezetésével hozzájárulunk ehhez a fejlődési folyamathoz. Megoldásainkkal javul a gazdaságosságuk, megérzik az eddig beszerzett informatikai eszközeik, rendszereik hasznosságát, képesek lesznek kihasználni az informatikában rejlő lehetőségeket.”

A Prím kérdéseire kapott válaszok, illetve további információk:
- mind a 22 hazai SAP SBO partner forgalmazni fogja a terméket;
- a BX eDoc+ az SBO hazai licenc árának a 80%-ába kerül; nem minden egyes felhasználóra szükséges a licencet megvásárolni;
- a potenciális felhasználók száma idén mintegy 50-55 lehet (az SBO-ban könyvelő cégek 10%-a)
- a BX eDoc+ lokalizált változatával meg kívánnak jelenni a németországi piacon;
- a továbbfejlesztésekkel létrejövő új BX eDoc+ modulváltozatok közül lesznek felár nélküliek, illetve felárasak.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Okoseszközzel erősít a DACHSER

Egész Európában, így Magyarországon is új eszközök kísérik mostantól a DACHSER szállítmányait, az új  kézi szkennerek – SAM (Short distance Assistance Mobile) - segítségével jelentős mértékben csökkent a logisztikai cég papírfelhasználása, egyszerűbb és gyorsabb lett a szállítások mindennapi adminisztrációja, követése. A jövőben az eszközök online összeköttetésben lesznek a tervezőprogramokkal, amelyek valós forgalmi adatok alapján és nyitva tartási idők figyelembe vételével egy algoritmus segítségével tervezik majd meg az útvonalakat.   

2021. december 2. 13:46

A MATE és a KITE Zrt. közösen dolgozik a magyar agrárium modernizálásán

Kölcsönös előnyökön alapuló együttműködési megállapodást kötött a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE), valamint Magyarország piacvezető mezőgazdasági integrátora, a nádudvari központú KITE Zrt. A megállapodás elsősorban a gyakorlati képzési lehetőségek fejlesztése és a modern agrárdigitalizációs megoldások elterjesztése területén teremti meg a két szervezet közötti együttműködés lehetőségét.

2021. december 2. 12:20

Digitalizálja gyártását a Dr. Oetker Magyarország

Másfél év alatt modernizálja gyártását a Dr. Oetker Magyarország. Az évente 9-11 ezer tonnányi, tizenhét országot – közte hazánkat is – ellátó, élelmiszeripari segédanyagokat gyártó vállalat meglévő gyártósorait digitalizálja jánossomorjai üzemében. 

2021. december 2. 09:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December elején nyit az első magyar kriptotőzsde

2021. november 30. 21:13

Dr. Charaf Hassan a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának új elnöke

2021. november 18. 16:49

A Magyar Telekom 2021. harmadik negyedévi eredményei

2021. november 9. 21:45

Magyar innováció nyert ezüstérmet az év egyik legfontosabb egészségügyi startup versenyén

2021. október 30. 14:59