Elektronikus hitelesítést biztosító bővítmény SBO számlázó rendszerekhez

Kovács Attila, 2009. február 4. 13:46

A NetLock Kft. és a VariaTech Consulting Kft., az SAP ISV partnere BX eDoc+ néven, Magyarországon egyedülálló szoftvermodult alakított ki az SAP Business One (SBO) integrált vállalatirányítási rendszert használó - leginkább kkv - vállalkozások számára. Az alkalmazás lehetőséget biztosít a felhasználóknak, hogy a jogszabálynak megfelelő módon elektronikus aláírással és időbélyegzővel ellátott számlát bocsássanak ki, és azokat hiteles elektronikus bizonylatként őrizzék meg.

Segítségével csökken a munka-, a papír-, a nyomtatási-, tárolási- és posta költség, illetve a postai kézbesítéssel járó időveszteség. A két vállalat fejlesztése precedens értékű, mivel a korábbi elektronikus számlázási megoldásokkal ellentétben a hitelesítést végző bővítmény teljesen beépül az SBO-ba.
 
A BX eDoc+ segítségével jelentősen csökkenthetők a dolgozók adminisztrációs terhei, ezzel szignifikánsan csökken a hibalehetőségek száma, hatékonyabbá válik a munkavégzés. Használatával nincs többé szükség a számlák papír alapú nyomtatására, postázására és a másolatok tárolására. A szoftver modul révén az illető cég papírfogyasztása jelentősen csökken, támogatva ezzel a környezettudatos magatartás megvalósítását. ERP rendszert használó vállalkozások néhány kattintással képesek előállítani, előkeresni és továbbítani e-számlákat, így jóval gyorsabbá válik az ügyintézés, ami a vevők magasabb szintű kiszolgálását jelenti és a beszállítók, akár vitatott tételek esetén is, könnyebben juthatnak hozzá jogos követeléseikhez.

A BX eDoc+ tervezőinek nem titkolt célja a papír alapú ügyintézés teljes megszüntetése volt. A termék technológiai hátterének felhasználásával már tervben vannak további fejlesztések (szerződések hitelesítése és befogadása, megrendelések, visszaigazolások hitelesített kezelése, levelezések hitelesítése), amivel az SBO felhasználói még több területen tudják használni az elektronikus aláírást.

Tóth Gábor, a VariaTech Consulting ügyvezető igazgatója kijelentette: „A BX eDoc+ termék fejlesztése során kiváló partneri együttműködés alakult ki a NetLock és cégünk fejlesztői között. Meggyőződésünk, hogy a KKV szektor is „beérik” a vállalatirányítási rendszerek használatára, bízunk benne, hogy a termék bevezetésével hozzájárulunk ehhez a fejlődési folyamathoz. Megoldásainkkal javul a gazdaságosságuk, megérzik az eddig beszerzett informatikai eszközeik, rendszereik hasznosságát, képesek lesznek kihasználni az informatikában rejlő lehetőségeket.”

A Prím kérdéseire kapott válaszok, illetve további információk:
- mind a 22 hazai SAP SBO partner forgalmazni fogja a terméket;
- a BX eDoc+ az SBO hazai licenc árának a 80%-ába kerül; nem minden egyes felhasználóra szükséges a licencet megvásárolni;
- a potenciális felhasználók száma idén mintegy 50-55 lehet (az SBO-ban könyvelő cégek 10%-a)
- a BX eDoc+ lokalizált változatával meg kívánnak jelenni a németországi piacon;
- a továbbfejlesztésekkel létrejövő új BX eDoc+ modulváltozatok közül lesznek felár nélküliek, illetve felárasak.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megjelent a Xiaomi első klímapolitikai jelentése

A Xiaomi nyilvánosságra hozta első hivatalos jelentését a klímaváltozás elleni intézkedéseiről (White Paper on Climate Action). A dokumentum a vállalat azon erőfeszítéseit tárgyalja, amelyekkel a klímaváltozást igyekeznek megfékezni. Az Alain Lam Sai-wai, a Xiaomi alelnöke és pénzügyi igazgatója által jegyzett jelentést Dubajban adták ki, ahol jelenleg is zajlik az év legfontosabb klímarendezvénye, az ENSZ Éghajlatváltozási Keretegyezménye résztvevőinek konferenciája (Conference of the Parties to the United Nations Framework Convention on Climate Change – COP28).

2023. december 7. 18:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December 15. éjfélig lehet nevezni Az Év Honlapja pályázatra!

2023. december 5. 10:06

A magyar cégek fele nem tud pályázni EU-s támogatásokra

2023. november 30. 10:01

Mutatunk 10 tippet, amivel kivédhetjük a csalásokat a Black Friday és a Cyber Monday idején

2023. november 21. 19:10

Tovább erősíti magyarországi jelenlétét a világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata

2023. november 16. 14:27