Valójában modem a 20 dolláros laptop

Genda Csongor Zoltán, 2009. február 5. 12:07

Csalódniuk kellett a 20 dolláros laptop bemutatójára Indiába látogatóknak, ugyanis a résztvevők csupán egy modem-szerű dobozt láthattak.

Napok óta a média figyelmének a középpontjában van a szuperolcsó noteszgép, a világ minden tájáról Indiába sereglettek az IT-szektor elismert képviselői, hogy megtekinthessék a forradalmi eszközt, ám mindenki keserű szájízzel hagyta el a konferenciatermet. Az esemény házigazdái csupán egy modemre hasonlító dobozkát mutattak be, ami még túlzással sem nevezhető noteszgépnek. A prototípus csupán akkor válik működőképessé, ha hozzácsatlakoztatják a megfelelő periférikus eszközöket. A szakértők elképzelhetetlennek tartották egy 20 dolláros laptop létrehozását, ugyanis a legolcsóbb kijelző is többe kerül ennél az összegnél.

Nicholas Negroponte, a száz dolláros notebook atyja egy viccnek tartja a szánalmas indiai próbálkozást. Még az OLPC kezdeményezés is csúfos kudarcot vallott, ugyanis nem tudták 188 dollár alá szorítani az előállítási költségeket, nem csoda tehát, ha a világ felkapta a fejét a 20 dolláros laptop hírére, melyet a tömeggyártás beindítása után már 10 dollárból is elő lehetett volna állítani - hangoztatták a kezdeményezők.
A kütyűről készült kissé rossz minőségű fotó felkerült az internetre is. A képen jól látható, hogy milyen nagymértékű hasonlóságot mutat az eszköz egy laptoppal.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39

Új keresőt fejleszt a Google

2023. április 24. 20:01