7 milliós összdíjazású Ricoh fejlesztői verseny Magyarországon

forrás Prim Online, 2009. február 5. 12:35

Magyarországon idén először került meghirdetésre a Ricoh Company és a Sun Microsystems nemzetközi szintű közös fejlesztői versenye az egyetemi és főiskolai programozó-hallgatók körében.  Az országos döntőbe jutott csapatok február elejétől Ricoh multifunkciós gépeken folytatják a Java alkalmazások fejlesztését.

A Ricoh az innovatív fejlesztések felkarolása céljából immár negyedik alkalommal rendezi meg Java nemzetközi fejlesztői versenyét. A pályázat évek óta nagyszerű lehetőséget kínál a felsőoktatásban résztvevő hallgatók számára, hogy két vezető nemzetközi technológiai vállalattal közösen dolgozhassanak, és programozói képességeiket a gyakorlatban is próbára tegyék. A kiírás lényege, hogy a pályázók olyan kreatív megoldást fejlesszenek ki, amelynek segítségével egy irodai berendezésből, korlátlan lehetőségekkel rendelkező integrált rendszer hozható létre.

A versenyre az idén 36 európai egyetemről és főiskoláról 84 csapat – köztük 10 magyar - jelentkezett. A magyarországi döntőbe 3 csapat jutott tovább: az egri Eszterházy Károly Főiskola, a Debreceni Egyetem valamint a veszprémi Pannon Egyetem egy-egy csapata. Az említett felsőoktatási intézmények egy-egy Ricoh Aficio MP2550 multifunkciós eszközt is nyertek.

A pályázók az első fordulóban ötleteiket emulátoros környezetben dolgozták ki, mostantól viszont Ricoh MFP környezetben fejleszthetnek tovább. A legjobb fejlesztés készítői Magyarországot képviselve továbbjutnak a 2009. áprilisi londoni döntőbe. Az európai döntő győztes csapata egyhetes San Francisco-i utazást nyer, amelynek során részt vehetnek a JavaOne fejlesztői konferenciáján. A további díjak között szerepel még többek között egy-egy Ricoh zselés nyomtató, Ricoh digitális fényképezőgép valamint  Sun SPOT Development Kit .

A magyarországi döntő 2009. március 9-én lesz, az első fordulóban továbbjutott csapatok díjainak összértéke eléri a hétmillió forintot.

Oktatás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tíz hónap alatt egymillió forintot kapnak a gólya ösztöndíjasok a Széchenyi István Egyetemen

Egyszeri százezerről havi százezer forintra nő a Gólya ösztöndíj összege a győri Széchenyi István Egyetemen a következő tanévben. A jelentős támogatást tíz hónapra nyerhetik el azok a tehetséges elsőéves hallgatók, akik hazánk 109 kedvezményezettnek minősülő járásának valamelyikéből érkeznek az intézménybe tanulni.

2023. február 3. 17:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2022 díjazottjai!

2023. január 27. 09:47

Látássérülteknek fejlesztett eszköz nyerte az LG versenyének fődíját

2023. január 26. 14:02

Közeleg a 31. Magyar Innovációs Nagydíj felhívás beadási határideje

2023. január 16. 18:51

A Bullitt műholdas szolgáltatása lefedettlenség esetén is biztosítja az üzenetküldést

2023. január 9. 15:46