Vállalati kategóriájú webes és e-mailes biztonsági megoldás kkv-k részére

forrás Prim Online, 2009. február 15. 11:00

A Netgear új Security Threat Management (STM) termékvonala bevezetésével olyan szintű biztonságot és teljesítményt kínál kkv-k részére, melyet általában csak nagyvállalatok engedhetnek meg maguknak. A webes és e-mailes fenyegetéskezelő alkalmazások STM sorozata ProSecure márkanevén kerül bevezetésre.

A Netgear ProSecure STM sorozat három platformot kínál, melyek mindegyike más-más teljesítményt nyújt, és akár 600 egyidejű felhasználót alkalmazó vállalkozásoknak is megfelel. Az STM150, az STM300 és az STM600 egyazon biztonsági funkcionalitást tartalmazza, a sávszélesség azonban egyre nő, így különféle méretű kkv-kat tud támogatni.

A vállalati kategóriájú technológiák abban különböznek az olcsóbb, alternatív megoldásoktól, hogy egy-egy adott fenyegetéstípus ellen teljes mértékben védenek, nem pedig csak annak egy kicsiny részhalmazát fedik le. Ezek a technológiák azonban gyakran processzorigényesek, és eredményes futásukhoz drága hardver szükséges. Ezt a problémát oldja meg a Netgear STM alkalmazáscsaládja, webre optimalizált Stream Scanning architektúrájának köszönhetően.

Az STM mindössze néhány perc alatt üzembe helyezhető, a hálózati tűzfal mögött bárhol. Automatikusan, zavaró hatás nélkül működik. A hagyományos, proxy-alapú biztonsági megoldásokkal ellentétben nem szükséges átkonfigurálni a levelező kiszolgálókat és a webproxykat. Az adminisztrációt webalapú felületen lehet elvégezni. A kkv-k nagy felbontású rendszabályokat és riasztásokat állíthatnak be, ellenőrizhetik az összegző statisztikákat és a grafikus jelentéseket, lefúrhatnak az IP-cím szintű adatokig, és a naplóadatokat szokásos hálózatkezelő eszközeikkel – például SNMP-vel – integrálhatják.

Az STM sorozat egy teljesen új, egyszerűsített licencelési modellt is bevezet. Nem kell sem bonyolult licencopciókkal, sem bosszantó, munkaállomásonkénti vagy felhasználónkénti licencekkel megbirkózni. Csak három licencet kell kezelni: web, e-mail, valamint karbantartás és támogatás, anélkül, hogy a felhasználók száma korlátozva lenne. A licenc nem állapítja meg a felhasználók maximális számát, azonban az egyidejű felhasználók számát a gyakorlatban a hardver teljesítménye korlátozza.

Kulcsszavak: NetGear kkv security

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Felgyorsítja stratégiai átalakulását a Maersk

Jelentős előrelépést ért el digitális átalakulásában a dán Maersk. A világ legnagyobb tengeri szállítmányozó vállalata az SAP Business Technology Platform segítségével gyorsítja fel stratégiai fejlődését, automatizálja üzleti folyamatait, növeli hatékonyságát, teszi egyszerűbbé a technológia használatát, és növeli a felhasználói élményt.

2023. június 2. 11:20

Szerverhardver frissítés vs. váltás a legújabb platformra – melyik éri meg jobban?

Az elmúlt időszak gazdasági kihívásai az adatközponti IT-infrastruktúrákat sem kímélik. Egy korábbi felmérés adatai szerint 2020-ban még a válaszadók 42 százaléka azt vallotta, hogy két-három évente frissíti adatközponti szervereit, míg 26 százalékuk nyilatkozott úgy, hogy ezt minden évben megteszi. 

2023. június 1. 11:19

NIS2 és DORA: a kiberbiztonsági felzárkóztatás motorjai vagy újabb felesleges terhek?

Egyre inkább foglalkoztatja a vállalatokat az Európai Unióban, hogy hogyan fogja érinteni őket a NIS2, a felülvizsgált kibervédelmi irányelv, amely a 2016-os hálózat és információbiztonsági irányelv helyébe lép (NIS), illetve a Digital Operational Resilience Act (DORA), a pénzügyi szektor védelmének erősítését célzó rendelet. A NIS2 esetében a részletek még pontosításra várnak és a tagországok csak később ültetik át a nemzeti jogba az irányelveket, de az biztos, hogy az EU-n belül tevékenykedő cégeknek komoly munkát kell fektetniük abba, hogy eleget tegyenek a jogszabályoknak. Ha észszerűen implementálják az előírásokat a helyi jogrendbe, az jelentős előrelépést hozhat a hazai vállalatok kibervédelmi fejlettségében, ám ehhez kulcsfontosságú, hogy már most elkezdjék a felkészülést. A BlueVoyant szakértői áttekintették, hogy várakozásaik szerint mit jelentenek majd a gyakorlatban a jogszabályok.

2023. május 31. 17:00

A QNAP elvitte legújabb termékeit az idei COMPUTEX kiállításra

A QNAP Systems, Inc. (QNAP), a számítási-, hálózatépítési- és tárolási megoldások vezető innovátora is részt vesz a COMPUTEX TAIPEI 2023 kiállításon (Nangang Exhibition Center, 1. csarnok, standazonosító: J0409a).

2023. május 30. 16:55

Éles részletek és tiszta, gyors tempójú mozgás az AGON by AOC új gaming monitorával

Az AGON by AOC – a világ vezető gamer monitor* és IT-kiegészítő márkája büszkén mutatja be a kompakt Q24G2A/BK modellt az AOC GAMING termékpalettájáról. Ez a gaming monitor egy 23,8″-es (60,4 cm) IPS panellel rendelkezik, amely figyelemre méltó QHD felbontást (2560x1440) biztosít 165 Hz frissítési rátával és 1 ms MPRT válaszidővel. Az 1000:1 kontrasztarányt és 108,7% -os sRGB színskála-lefedettséget kínáló AOC GAMING Q24G2A/BK lenyűgöző látványt és reszponzív teljesítményt nyújt helytakarékos formában.

2023. május 28. 13:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39