Jövőre egész Németországban lesz szélessáv

Genda Csongor Zoltán, 2009. február 18. 20:48

Németország egész területén - beleértve a vidéki településeket is - elérhető lesz jövő év végére az állampolgárok számára a szélessávú internet - olvasható a német napilapokban.

"2010 végére 100%-os lesz a lefedettség"- nyilatkozta a sajtónak Ilse Aigner, élelmezési és mezőgazdasági miniszter. A szövetségi kormány a mai napon megszavazta a lefedettségbővítő programot, melyben egyéb komoly célkitűzéseket is megfogalmaztak. Az első és legfontosabb törekvés az, hogy jövőre mindenkinek lehetősége legyen legalább az 1 Mbit/s-os szörfölésre, ennek megvalósítása érdekében pedig a legeldugottabb helyeken is kiépítik addig a hálózatot. A kormány tervei szerint 2014-re már a háztartások háromnegyedében lesz (minimum 5 Mbit/s-os) internet. Karl Theodor, gazdasági miniszter hangot adott azon véleményének, miszerint a szélessávú hálózat kiépítése az egyik legfontosabb feltétele a gazdasági válságból való kilábalásnak és a növekedés beindulásának. A statisztikai hivatal olyan öt millióra becsüli azok számát, akik ki vannak rekesztve a digitális társadalomból, és legfrissebb adatok szerint is a 40 millió háztartásból csupán 23 millió rendelkezik valamilyen gyors kapcsolattal - leginkább DSL-el. Érezhető különbség van a nyugati és a keleti régiók között a penetráció tekintetében, míg nyugaton a háztartásoknak több mint a 60%-ában van internet, addig keleten ez az arány még a 45%-ot sem éri el. Az állam legfőbb célja az esélyegyenlőség megteremtése, valamint a vidék és a város közötti szakadék áthidalása a digitális eszközök és tartalmak elérhetőségét illetően.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Nagy teljesítményű memória munkaállomásokhoz és felső kategóriás asztali számítógépekhez

A memóriatermékek és technológiai megoldások terén globális piacvezető Kingston Technology Company, Inc. nagy teljesítményű memóriatermékeket gyártó részlege, a Kingston FURY a Kingston FURY Renegade Pro DDR5 RDIMM memóriával bővítette DDR5 memóriacsaládját. Az új, túlhúzható szerverosztályú memóriamodult a következő generációs munkaállomások és felső kategóriás asztali gépek számítástechnikai igényeinek kielégítésére tervezték.

2023. március 20. 21:23

Elkészültek a 2022-es Média- és Kommunikációs torták

Az MRSZ megállapításainak összefoglalója a 2022-es média- és kommunikációs költés számokról: (1) A piac 2022-ben sem lélegezhetett fel, hiszen az orosz-ukrán háború következtében kialakult komplex válság a kommunikációs iparágat sem kímélte. 

2023. március 20. 20:07

Itthon is nagy változást hoz az elektronikus számlázásban az új EU-sztenderd

A számlaforgalom valós idejű ellenőrzése nem idegen a magyar vállalkozásoknak, de nem is ez lesz a legnagyobb kihívás abban az uniós jogszabálycsomagban, melynek bevezetésére több lépésben a következő években kerül sor, 2028-ig. Az elvárások teljesítéséhez nem elég a jó szándék, rengeteg cég lesz, ahol a működést is jelentősen át kell majd alakítani ‒ hívta fel a figyelmet Nyári Zsolt, a BDO Magyarország K-X Tanácsadó Kft. partnere és okleveles adószakértője.

2023. március 20. 18:46

Már a hazai gamerek is lecsaphatnak az LG 240 Hz-es képfrissítésre képes OLED monitorjaira

Már Magyarországon is elérhetőek az LG legújabb top kategóriás gaming OLED monitorjai. A 45 colos képátlójú 45GR95QE-B és a 27 colos 27GR95QE-B UltraGear OLED kijelzők az élénk színek és a mélyfekete árnyalatok megjelenítése mellett maximálisan gördülékeny játékmenetet garantálnak: másodpercenként akár 240 képkocka megjelenítésére képesek, mindezt ultraalacsony válaszidő mellett. A 45 colos modell hajlított képernyője extra nagy görbületű, így a teljes képernyőfelületen tisztán, torzulás nélkül láthatóvá válik minden részlet, ezzel kielégítve a haladó és profi játékosok minden igényét.

2023. március 20. 17:10

GLAMI: a 12-26 éves korosztály diktál az online divatkereskedelemben

A GLAMI divatkereső európai webáruházak között készített felmérése szerint annak ellenére, hogy a 12-26 éves korosztály vált a divat világát leginkább meghatározó korcsoporttá, a vállalkozások csak 20%-a igazítja választékát a legfiatalabb generáció ízlésvilágához. Ugyanakkor azok a webáruházak válhatnak sikeressé, akik a rendelkezésükre álló technológiák segítségével képesek néhány másodperc alatt felkelteni, majd fenntartani a fogyasztók figyelmét.

2023. március 20. 15:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48

Megszervezik Magyarország első leginnovatívabb fejlesztői versenyét

2023. február 19. 13:20