Jövőre egész Németországban lesz szélessáv

Genda Csongor Zoltán, 2009. február 18. 20:48

Németország egész területén - beleértve a vidéki településeket is - elérhető lesz jövő év végére az állampolgárok számára a szélessávú internet - olvasható a német napilapokban.

"2010 végére 100%-os lesz a lefedettség"- nyilatkozta a sajtónak Ilse Aigner, élelmezési és mezőgazdasági miniszter. A szövetségi kormány a mai napon megszavazta a lefedettségbővítő programot, melyben egyéb komoly célkitűzéseket is megfogalmaztak. Az első és legfontosabb törekvés az, hogy jövőre mindenkinek lehetősége legyen legalább az 1 Mbit/s-os szörfölésre, ennek megvalósítása érdekében pedig a legeldugottabb helyeken is kiépítik addig a hálózatot. A kormány tervei szerint 2014-re már a háztartások háromnegyedében lesz (minimum 5 Mbit/s-os) internet. Karl Theodor, gazdasági miniszter hangot adott azon véleményének, miszerint a szélessávú hálózat kiépítése az egyik legfontosabb feltétele a gazdasági válságból való kilábalásnak és a növekedés beindulásának. A statisztikai hivatal olyan öt millióra becsüli azok számát, akik ki vannak rekesztve a digitális társadalomból, és legfrissebb adatok szerint is a 40 millió háztartásból csupán 23 millió rendelkezik valamilyen gyors kapcsolattal - leginkább DSL-el. Érezhető különbség van a nyugati és a keleti régiók között a penetráció tekintetében, míg nyugaton a háztartásoknak több mint a 60%-ában van internet, addig keleten ez az arány még a 45%-ot sem éri el. Az állam legfőbb célja az esélyegyenlőség megteremtése, valamint a vidék és a város közötti szakadék áthidalása a digitális eszközök és tartalmak elérhetőségét illetően.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mik voltak 2022-ben a legérdekesebb szakképesítések?

A TanfolyamGURU.hu oldalon jelenleg 1380 tanfolyam közül lehet választani. Közvetítőként számos felnőttképzővel állnak kapcsolatban, melyek kínálata megtalálható a weblapjukon. A legkülönfélébb képzések az ország teljes területét lefedik, emellett egyre szélesebb a kínálat online változatokból is.

2023. január 29. 15:44

Péterfalvi Attila: minél korábban kapjanak a gyerekek oktatást a digitális eszközök biztonságos használatáról

Fontosnak nevezte a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke, hogy a gyerekek minél fiatalabb korban kapjanak felvilágosítást a digitális eszközök biztonságos használatáról.

2023. január 29. 14:13

Egy csatornán számos rádiós, a rádiózás világnapja alkalmából

Február 13-án először jelentkeznek egy csatornán az ismert műsorvezetők: Vágó Piros, Garami Gábor, Rákóczi Feri, Boros Lajos, Jáksó László – alig néhány példa a magyar rádiózás meghatározó hangjai közül, akik részt vesznek a Mex Rádió által szervezett ünneplésben.

2023. január 29. 12:01

Rangos elismerést nyert el az LG ultramodern amerikai háztartásigép-gyára

Az LG Electronics (LG) háztartási készülékeket gyártó üzemét az Egyesült Államokban a Világgazdasági Fórum (WEF) a világ egyik vezető, ún. világítótorony minősítésű gyárává (Lighthouse Factory) választotta.

2023. január 29. 09:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2022 díjazottjai!

2023. január 27. 09:47

Látássérülteknek fejlesztett eszköz nyerte az LG versenyének fődíját

2023. január 26. 14:02

Közeleg a 31. Magyar Innovációs Nagydíj felhívás beadási határideje

2023. január 16. 18:51

A Bullitt műholdas szolgáltatása lefedettlenség esetén is biztosítja az üzenetküldést

2023. január 9. 15:46