15 milliárdot pumpál az LCD-iparba Kína

Genda Csongor Zoltán, 2009. február 20. 19:07

Az óriási gondokkal küzdő kínai LCD-panel gyártók megmentésére igyekszik az állam. A bajbajutott vállalatok 100 milliárd jen támogatásra számíthatnak.

A visszafogott vásárlókedv és a túltermelés igen csak nehéz helyzetbe sodorta az ázsiai gyártókat, a kínai kormány azonban 15 milliárd dollárnak megfelelő helyi valutát fog az LCD-iparba pumpálni, hogy életben tartsa a csőd szélén táncoló elektronikai konszerneket. Az összeg nagy részét egy ultramodern előállító üzem létrehozására fogják költeni, hogy elkerüljék a tömeges elbocsátásokat, a legfőbb cél pedig a technológiai versenyképesség növelése. A helyi lapok értesülései szerint az újonnan építendő gyár vegyes vállalatként fog üzemelni, a fennmaradó összeget pedig az olyan óriások tehermentesítésére fogják fordítani mint a BOE Technology Group vagy az Info Vision Optronics.
A kínai kormány reményei szerint a támogatás némileg fellendíti majd a pangó gazdaságot, és bíznak abban, hogy a lépés révén sikerül némi életet lehelniük a piacba.

Kulcsszavak: Kína IT trend

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jelentős mérföldkő a hazai autóiparban

Idén ünnepli 30. születésnapját a Continental Veszprémben. Az elmúlt évtizedek fejlesztéseinek köszönhetően mára a technológiai vállalat telephelye globális piacokra dolgozik. Presztízs ügyfelek számára fejleszt, tesztel és gyárt különböző szenzorokat gépjármű-menetbiztonsági rendszerekhez, akkumulátorokhoz és az utazási kényelem növeléséhez.

2023. június 6. 16:01

Fidelity: Nyernek az elektromos autók?

Aki napjainkban autóval végighalad egy európai belváros utcáin, azonnal számos nyomát láthatja a forgalmi trendek változásának. A külön kerékpáros sávok, az elektromos buszok, az elektromos töltőállomások és a szédült ütemben emelkedő parkolási díjak mind-mind azt jelzik, hogy a személyautók, főleg a belső égésű motorral felszereltek, már nem szívesen látott vendégek a sűrűn beépült belső kerületekben. A jövő az alternatív közlekedési eszközöké és a kibocsátásmentes erőforrásoké. A Fidelity piaci megfigyelőinek előrejelzései szerint az éghajlatkímélő meghajtási módok versenyét az elektromos autók fogják megnyerni, melyek idővel teljesen kiszorítják majd a levegőszennyező belső égésű motorokkal gyártott társaikat1.

2023. június 6. 12:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39