Mobilinternet-megosztás USB-n keresztül

Kiss Ádám Zoltán, 2009. február 24. 20:38

Egy egyszerű, mégis újszerű megoldással képesek lehetünk munkatársaink, barátaink 3G hozzáférését továbbítani saját noteszgépükre.

A Brando cég sohasem a szokványos megoldásokról volt híres, de főként design elemekre építő újdonságaik, mint például a hegymászó-karabinerbe épített pendrive után most egy merőben funkcionális eszközzel álltak elő.

Sokan tapasztalhatják, hogy a megszokott Wi-Fi hozzáférés elmaradásával gépük félkarú óriássá változik, míg esetleg kollégájuk 3G-s hozzáférése még vígan működik. Adott lehet tehát két noteszgép és egy internet. Ezen a gondon segít a Brando pofonegyszerű megoldása, melynek megvalósítására mégis ennyit kellett várni.

Az internetkapcsolattal rendelkező gépről a hozzáférést az USB porton keresztül oszthatjuk meg, majd egy kis átalakító egység után a kábel a másik gép internetes hálózati csatlakozójához fut tovább, és már kész is a megosztás. Az újdonságnak még két igen fontos előnye van az átlagos felhasználó számára. Az egyik, hogy a várható szoftvertelepítésre nincs szükség, a Brando szerint termékük tökéletesen plug-and-play, a másik pedig az átalakítós kábel ára, nem kell tízezreket kifizetnünk, hiszen csak 29 dollárba, vagyis kevesebb, mint ötezer forintba kerül a hivatalosan Internet Connection Sharing Dongle néven emlegetett újdonság.

Kulcsszavak: USB UMTS

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

2020 az autós kamerák éve lesz Magyarországon

Az autóskamerák piaca világszerte és hazánkban is rohamosan bővül: nem csoda, hiszen a vitás helyzetekben bizonyítékként is használható felvételek sok kellemetlenségtől óvják meg az autótulajdonosokat. Sőt, a fejlett vezetéstámogató rendszerekkel felszerelt dashcam modellek nemcsak balesetek, koccanások alkalmával hasznosak, használatukkal mindvégig biztonságosabban utazhatunk. A navigációk és menetrögzítő kamerák első számú gyártója, a hazánkban is piacvezető Mio adatai alapján itthon egy év alatt 70%-kal nőtt a dashcam-ek iránti kereslet és közel ötször annyi Mio kamerát vásároltunk 2019-ben, mint egy évvel korábban.

2020. február 24. 17:46

A HTC bejelentette az újdonságait

A HTC VIVE az eddigi legsokoldalúbb VR termékvonalával, a cserélhető előlapok lehetőségével, új horizontokat nyit. A HTC bejelentette a VIVE Cosmos teljes sorozatának megjelenését – három új termékkel, valamint három új moduláris headset-előlappal bővül még tovább a VIVE Cosmos funkciókészlete. 

2020. február 21. 10:47

A Panasonic bejelentette az új, 2020-as OLED és 4K LCD televíziókat

A Pinewood Studiosban tartott eseményen a Panasonic három új OLED és három új, középkategóriás 4K LCD televíziós terméksorozatot mutatott be a 2020-as kínálatból.

2020. február 19. 17:31

NATO tanúsítványt kaptak a Kingston IronKey D300 titkosított USB-k

A Kingston Digital Europe Co LLP bejelentette, hogy IronKey D300 nevű titkosított USB meghajtósorozata megszerezte a NATO korlátozott  tanúsítványát (NATO Restricted Level Certification). Ennek értelmében a Kingston IronKey D300, IronKey D300S és IronKey D300SM pendrive-ok kiterjedt validálást követően bekerültek a NATO tagországai, valamint polgári és katonai testületei által megszabott működési követelményeknek megfelelő termékek hivatalos katalógusába.* 

2020. február 19. 11:55

A Bosch okosszemüveg-megoldása kényelmesebbé teszi a mindennapi életet

Új videóban mutatja be a Bosch, hogyan láthatjuk a világot a jövő okosszemüvegén keresztül. A vállalat saját fejlesztésű Smartglass Light Drive okosszemüveg-rendszere olyan mindennapi helyzetekben jelenthet teljesen új, kényelmes és biztonságos megoldást, mint az autós vagy biciklis navigáció, a bevásárlás vagy a főzés. 

2020. február 19. 09:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Lezárult a 28. Magyar Innovációs Nagydíj pályázat nevezése

2020. február 24. 11:45

Megjelent az NMHH 2020-as felügyeleti terve

2020. február 18. 10:35

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33

20 éves Magyarország egyik legrégebbi email rendszere

2020. február 7. 09:03
online sportfogadás