Mobilinternet-megosztás USB-n keresztül

Kiss Ádám Zoltán, 2009. február 24. 20:38

Egy egyszerű, mégis újszerű megoldással képesek lehetünk munkatársaink, barátaink 3G hozzáférését továbbítani saját noteszgépükre.

A Brando cég sohasem a szokványos megoldásokról volt híres, de főként design elemekre építő újdonságaik, mint például a hegymászó-karabinerbe épített pendrive után most egy merőben funkcionális eszközzel álltak elő.

Sokan tapasztalhatják, hogy a megszokott Wi-Fi hozzáférés elmaradásával gépük félkarú óriássá változik, míg esetleg kollégájuk 3G-s hozzáférése még vígan működik. Adott lehet tehát két noteszgép és egy internet. Ezen a gondon segít a Brando pofonegyszerű megoldása, melynek megvalósítására mégis ennyit kellett várni.

Az internetkapcsolattal rendelkező gépről a hozzáférést az USB porton keresztül oszthatjuk meg, majd egy kis átalakító egység után a kábel a másik gép internetes hálózati csatlakozójához fut tovább, és már kész is a megosztás. Az újdonságnak még két igen fontos előnye van az átlagos felhasználó számára. Az egyik, hogy a várható szoftvertelepítésre nincs szükség, a Brando szerint termékük tökéletesen plug-and-play, a másik pedig az átalakítós kábel ára, nem kell tízezreket kifizetnünk, hiszen csak 29 dollárba, vagyis kevesebb, mint ötezer forintba kerül a hivatalosan Internet Connection Sharing Dongle néven emlegetett újdonság.

Kulcsszavak: USB UMTS

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Telemedicinás rendszerrel összekapcsolható magyar vércukormérő

Minden eddiginél pontosabb, telemedicinás rendszerrel teljesen kompatibilis vércukormérő készüléket dobott piacra a 100 százalékban magyar, családi tulajdonban lévő 77 Elektronika Kft. Az eNapló telemedicinás felületen a beteg vagy kezelőorvosa beállíthatja, hogy mikor esedékes a következő mérés, melyre az új vércukormérő-rendszer hangjelzéssel figyelmeztet, ösztönözve ezáltal használóját a betegség kontrollálására. Az új okoskészülékhez közel 20 ezer cukorbeteg most térítésmentesen juthat hozzá egy csereprogram keretében. 

2019. november 14. 10:17

A Casio limitált szériás kollekcióval tiszteleg a Gorillaz rajongói előtt

Az 1998-ban alakult Gorillaz igazi rekorder a maga nemében, a brit csapat első lemeze hétmillió példányban kelt el, ezzel a teljesítményével pedig bekerült a Guinness Rekordok könyvébe. A világ egyik legstrapabíróbb és legsokoldalúbb karóráit gyártó Casio 2018 után másodjára, újabb limitált szériás változattal tiszteleg a zenekar előtt. 

2019. november 11. 17:20

A Samsung 46 megoldása nyerte el a CES 2020 Innovációs Díját

A Samsung 46 új termékinnovációs megoldását ismerték el a CES 2020 Innovációs Díjával, köztük három termék a Legjobb Innováció díjat nyerte el kategóriájában. A nívós elismerés a legújabb technológiával rendelkező, kiemelkedő formatervezésű és egyedi kialakítású termékeket és szolgáltatásokat tünteti ki. A Galaxy Note10+ 5G okostelefon is a Legjobb Innováció díjat kapta meg.  

2019. november 11. 12:59

Az LG legújabb OLED tévéjét is díjazták a CES bírái

A 2020. évi CES alkalmából újra számos innovációs díjjal ismerte el az LG Electronics úttörő technológiai és formatervezési újításait az amerikai Szórakoztatóelektronikai Szövetség (Consumer Technology Association), így az LG OLED TV technológiája például ezúttal is kiérdemelte a legjobb innovációnak járó kitüntetést. Ezzel immár 8. egymást követő évben nyerik el az LG OLED televíziói, háztartási készülékei és zászlóshajó okostelefonjai a CES innovációs díjait.

2019. november 8. 17:05

Fedélzeti kamera kisokos

Meggyőztek Téged is az észérvek és úgy döntöttél, hogy beszerzed életed első menetrögzítő kameráját? Ha nem tudod, mi alapján válassz, ne aggódj, nem hagyunk magadra! A fedélzeti kamerák vezető gyártója, a Mio 5+1 hasznos tippel segít Neked, hogy megtaláld a tökéletes útitársad és még nagyobb biztonságban utazhass! 

2019. november 6. 11:49

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07

Az Antenna Hungária megvásárolta a Telenor Magyarország 25%-át

2019. november 1. 08:32

Idén is keresik az év fiatal vezetőjét!

2019. október 22. 13:26

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44
online sportfogadás