Ingyenes, magyar nyelvű Exchange Server 2007 tananyag

forrás Prim Online, 2009. február 25. 19:06

A Microsoft Magyarország az Informatika Tisztán rendezvénysorozat részeként az elmúlt év folyamán három különböző nézőpontból mutatta be a Microsoft Exchange Server 2007 kommunikációs és csoportmunka szervert. A portálról mostantól elérhető egy háromszáz oldalas tankönyvből, 12 órányi screencastból és 15 prezentációból álló magyar nyelvű Exchange Server 2007 tananyag.

Exchange Server 2007 spontán - tankönyv

A tananyag részét képezi Petrényi József Exchange Server szakértő (MVP - Most Valuable Professional) háromszáz oldalas, magyar nyelvű, online elérhető könyve, amelyből megismerhetők a szerver bevezetésével és üzemeltetésével kapcsolatos legjellemzőbb gyakorlati forgatókönyvek, konkrét problémák és megoldási lehetőségek felvonultatásával. Az ingyenes tankönyv részletesen tárgyalja az Exchange Server 2007 architektúráját, így az olvasó a "motorháztető alá" is betekintést nyerhet. A szerző a szakma mellett nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy mindezt szórakoztató, olvasmányos stílusban tegye.

Exchange Server 2007 alapozás - videók

Az Exchange Server 2007 alapozó tananyag a 2008 tavaszán rendezett Informatika Tisztán előadások felvételeire és tematikájára építkezik. Ez leginkább azok számára lehet hasznos, akik most ismerkednek az Exchange 2007-tel. A több mint 6 órányi screencastból és 11 prezentációból álló alapozó tananyag Petrényi József és Gömöri Zoltán Exchange Server MVP-k munkája, és olyan témákat tárgyal, mint az alapbeállítások és a kezelőfelület áttekintése, a címlisták, a házirendek és a postafiókok kezelése, az üzenetek küldése és fogadása, valamint az együttműködés más csoportmunka szoftverekkel és szolgáltatásokkal.

Exchange Server 2007 mélyvíz - videók

A tananyag harmadik része a 2009. februári Exchange Server 2007 mélyvíz rendezvény bővített, online elérhető anyaga. A több mint 5 órányi screencasttal és 4 prezentációval mélyen szakmai, gyakorlati oldalról közelít a téma felé. Az Exchange 2007 mélyvíz olyan témákat jár körül, mint a szerver architektúrája, a migráció lehetőségei, a Client Access, a HUB és az Edge Transport Server, valamint az Exchange adatmentési és magas rendelkezésre állást biztosító képességei.

A tananyag mindhárom része ingyenesen hozzáférhető a Microsoft TechNet portálon keresztül!

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Összefogás a nagy testű madarak védelmében

Új technikai megoldással védik a nagy testű madarakat mostantól Hortobágy település közelében. Az E.ON, a Kaposvári Villamossági Gyár Kft. és a természetvédelmi szervezetek, köztük a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság összefogásával alakították ki és tesztelik azt a villamos hálózati oszlopokra szerelhető védőeszközt, amely megakadályozza, hogy a madarak olyan helyen szálljanak le a villamos hálózaton, ahol megsérülhetnek. Egy éven át figyelik az eszközök hatékonyságát, és ha beválik, akkor országszerte használni fogják.

2020. június 5. 10:33

A válságban tovább erősödik a digitális kommunikáció, de a kilábalás lassú lesz

Az IAB Hungary rendszeresen szervez különféle eseményeket a tagjai számára, amelyek egy-egy kiemelt trenddel, fontos piaci jelenséggel foglalkoznak. A június 3-i IAB Café a digitális reklámköltés alakulását vizsgálta, különös tekintettel a koronavírus hatásaira. A szakmai szervezet egy friss kutatást is bemutatott az eseményen.

2020. június 5. 09:21

Li-ion akkumulátorok Eaton 3-fázisú UPS-ekhez

A piacvezető energiamenedzsment megoldásokat nyújtó Eaton évről évre egyre nagyobb hangsúlyt fektet a lítium ion akkumulátoros megoldásokra. Az xStorage energiatároló rendszerek mellett, melyek akkumulátor egysége alapértelmezetten a lítium ion technológiára épül, már az Eaton szünetmentes tápegységek esetén is minden teljesítménytartományban elérhetővé vált ez az opció.

2020. június 4. 19:17

Így üzenjünk hadat, ha nagy a káosz és sok az adat!

Az adatok a legtöbb szervezetnél szétszórtan találhatók a különféle rendszerekben és alkalmazásokban. A cégeknek így már az is kihívást okoz, hogy átlássák, mi hol található. Annak meghatározása pedig még nagyobb nehézséget jelent, hogy az információk közül mi számít érzékeny adatnak, így mi az, ami komolyabb védelemre szorulna. A Micro Focus szakértői olyan professzionális eszközt javasolnak, amely a teljes infrastruktúrában képes feltérképezni, osztályozni és megvédeni az értékes információkat.

2020. június 4. 17:45

Hozz ki többet televíziódból a gondos elhelyezéssel!

Az okostévé minőségi szórakozást nyújthat az egész családnak, bizonyos tényezőkre azonban érdemes odafigyelni a készülék összeszerelésénél és a lakásban való elhelyezésnél, hogy a felhasználóknak a legjobb élményben legyen része. A Samsung szakértőinek útmutatásával könnyebb lehet az optimális beállításokat megtalálni. 

2020. június 4. 16:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás