Távozik a Yahoo pénzügyi igazgatója

Kiss Ádám Zoltán, 2009. február 27. 07:24

Az új vezérigazgató menedzsmentet és az egész vállalatot érintő átalakításaiba a jelek szerint Blake Jorgensen sem fér bele.

A Yahoo átalakítása az új vezérigazgató, Carol Bratz kinevezésével kezdődött meg. A cég az első időkben úttörő szerepet vállalt az internetről ismert mai képünk kialakításában, ám lassan a romlás jeli kezdtek mutatkozni. A cég először nyilvánosan meghátrált a feltörekvő Google elleni keresőharcban, majd papírjainak tőzsdei értéke folyamatos csúszásba kezdett. Ez az évek óta tartó leértékelődés 2008 során vált drámaivá, és ezen nem segített a sokat vitatott, ám mégis nagyon várt Microsoft-szövetség elmaradása sem. A vállalat ezek után megpróbálta részben értékesíteni magát, ám egyelőre ez sem sikerült, és éppen ezek a legrosszabb idők köthetők a most távozó Jorgensen nevéhez, hiszen 2007 júniusa óta töltötte be a pénzügyi igazgatói posztot. Ő tehát egyértelműen a korábbi vezérigazgató Jerry Yang menedzsmentjéhez tartozott, akit éppen a saját alkalmazottjait is frusztráló határozatlansága miatt mentettek fel.

Az új vezér, Bratz már érkezése után hat héttel megkezdte a változásokat, és blogján személyi kérdésekre is kitérve kijelentette, hogy bár rengeteg elkötelezett és energikus ember dolgozik a cégnél, sokan lehúzzák és túlkomplikálják a céget. Bratz legfontosabb feladata új stratégiai szövetségest találni, valamint a máig meglevő hűséges felhasználói tábor által nyújtott előnyöket kihasználni, és ehhez Blake Jorgensen nem a megfelelő ember. A tőzsdei jelentések szerint ebben a piac is egyetért vele, mert a pénzügyi igazgató távozásának hírét egyáltalán nem traumának élték meg a befektetők, sőt a Yahoo részvényeinek értéke a bejelentés után 4,6 százalékkal emelkedett.

Kulcsszavak: Yahoo CIO +céginfo

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A fényezőkabinokban dől el a járműjavító műhelyek sorsa

Olyan időket élünk, amikor a vállalkozások működésének egyik legfontosabb alapja a rugalmas alkalmazkodás. Mégpedig akár egyik napról a másikra. Nem kivétel ez alól a fényezési szektor sem, ahol az újabb és újabb nehézségek immár évek óta gyors egymásutánban követik egymást, fellélegzésre sem hagyva időt. Minden korábbinál szükségesebbé vált a költségek racionalizálása és a teljesítmény optimalizálása, nemcsak a profit növelésének, de az ügyfélkör megtartásának érdekében is.

2022. december 1. 20:47

Először került magyar cég a fejvadászok toplistájának élére

A fejvadászcégek között a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. lett az első a Budapest Business Journal (BBJ) – Book of Lists friss rangsorában. Idén először került magyar cég a lista élére. Dr. Molontay Patrik ügyvezető igazgató a munkaerőpiaci trendekről meglepő tényeket is közölt, előfordul, hogy a jelöltek már a jelenlegi fizetésük dupláját jelölik meg bérigényként.

2022. december 1. 18:30

300 százalékos a drágulás egyes marketingköltségeknél

Nagyot emelkedtek a vállalatok marketingköltségei a devizaárfolyamok ingadozása és a 20 százalékot meghaladó infláció hatására az elmúlt hónapokban. Berta Gergő marketingszakértő szerint a kialakult helyzetben még fontosabbá vált, hogy stratégiában gondolkodjanak a cégek és ne pánikreakciókat tegyenek. Mint mondta, a 360 fokos marketing során olyan online eszközök lehet a stratégiába állítani, ami sokszorosára emeli a megtérülés valószínűségét.

2022. december 1. 13:59

Digitalizáció: Van hova fejlődni a magyar cégeknek

Az EDITEL nemrég kutatást végzett a vállalati adatok és dokumentumok archiválásáról, ami többek között azt vizsgálta, hogy mennyire elterjedt a digitális archiválás, megbíznak-e a felhőalapú szolgáltatásban, és hogy készek-e elhagyni a papírt, mely fontos szempont a fenntarthatósági célok elérésében is.

2022. december 1. 12:38

Jövőt idéző válaszok egy gyorsan változó világ kihívásaira: megnyílt a FutureZone3.0

A virtuálisan és fizikailag is megtapasztalható bemutatóterem mellett innovációs- és tudásközpontként működik a hivatalosan tegnap elrajtolt FutureZone3.0 a Magyar Telekom székházában. A T-Systems és a Cisco 12 éves együttműködésének fő célja a legizgalmasabb technológiák megoldás-orientált integrációja egy felhőalapú és a konnektivitásra építő világban.

2022. december 1. 11:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Innovatív építőipari vállalkozás vezetőit díjazta a FIVOSZ

2022. november 29. 12:39

December 1. éjfélig lehet nevezni 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

2022. november 23. 09:55

Az energiatárolás lehet a válság megoldásának kulcsa

2022. november 18. 09:55

Iskolák is lehetnek a kiberbűnözők célpontjai?

2022. november 7. 15:56